Obiranje mandarin in Dubrovnik, 12.10.2023

Zadar, biser Jadrana, znamenite morske orglje, Makarska rivijera, dolina reke Neretve in obiranje mandarin, veličastni Dubrovnik, najlepša riva in mesto Split.
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
284,00 €
Avtobusna potovanja
Jesenske počitnice
1. dan: Vožnja v pokrajino sonca, morja, fig, mandarin in mediteranskega rastja nas bo vodila po Dolenjski in po avtocesti Dalmatika vse do mesta Zadar, enega najlepših biserov v nizu Jadranske obale. Postanek za ogled srednjeveškega mesta, kjer dominira cerkev Sv. Donata, zgrajena v bizantinskem slogu. Videli bomo romansko katedralo Sv. Stošije, rimski forum, mestno hišo in del mestnega obzidja. V zadnjem obdobju so mestu dodali še Morske orglje – orkester narave in instalacijo Pozdrav soncu. Ogled in nadaljevanje vožnje proti Splitu.
Naslednji postanek za osvežitev bo na Makarski rivijeri, kjer se pod mogočno planoto Biokovo širijo čudovite plaže in valovi kristalno čisto morje. Popoldne bomo nadaljevali z vožnjo čez pelješki most na polotok Pelješac. Namestitev v hotelu, večerja in prenočitev.
 
2. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali do mesta Ston, ki leži pod vzpetino, tik ob vstopu na polotok. Zgodovina Stona s svojimi solinami in mogočnim obzidjem sega daleč nazaj v čase slavne Dubrovniške republike, katere pomemben del je bil. Sprehodili se bomo skozi mesto in občudovali trdnjave ter obzidje, za katerega pravijo, da je po mogočnosti takoj za kitajskim zidom. Na voljo bo nekaj prostega časa, ki ga lahko izkoristite za obisk katere od konob in si privoščite slavno »stonsko« specialiteto – školjke ali pa se povzpnete na mestno obzidje. Po ogledu se bomo odpeljali na celini in se ustavili v dolini delte Neretve, ki jo zaradi rodovitnosti imenujejo “druga Kalifornija” in pomagali pri obiranju mandarin, ki v mesecu oktobru zaposluje tako domačine kot turiste. Slednje je odlična rekreacija v prijetnem ambientu, z značilnim vonjem po zrelih in sočnih sadežih in pridihom bližnjega Jadranskega morja. Podali se bomo na vožnjo s tradicionalnimi ladjicami, kjer bomo lahko uživali v pogledu na številne nasade sadja in zelenjave, imeli toplo malico in se zavrteli ob dalmatinskih zvokih. Zabava in nova doživetja so zagotovljena! Prijetno utrujene nas bo ob povratku v hotel čakala večerja. Prenočitev.
 
3. dan: Po zajtrku si bomo ogledali Dubrovnik, eno najlepših mest v Sredozemlju. Dotik stoletnih kulturnih in naravnih znamenitosti, ki so mesto povzdignile v svetovno slavo, sprehod po mestni ulici Stradun, kavica v pravi dalmatinski kavarni, kozarec dalmatinskega vina in še kaj, nam bo nudilo nepozabno doživetje.
Celotno staro mestno jedro je obdano s srednjeveškim obzidjem, ki ustvarja popolno iluzijo dobro zaščitenega naselja iz nekega preteklega časa. V staro mesto vodi več vhodov, ki se nahajajo pod veličastnimi utrdbami, ki so varovala mestna vrata. V mesto bomo vstopili skozi mestna vrata Pile, ki so bila glavni vhod v mesto. Vrata sta varovali dve utrdbi: Minčeta s severa in Bokar z juga. Prva velja za eno izmed najlepših utrdb na svetu, druga pa je bila zasnovana za obrambo mesta pred napadi z morja. Ko se bomo sprehajali naprej, se bomo znašli na najbolj znani in priljubljeni dubrovniški mestni ulici Stradun. S svojimi številnimi trgovinicami s spominki, galerijami, kavarnami in restavracijami, Stradun ni nikoli miren in tih. Videli bomo mestno katedralo, cerkev svetega Vlaha, palačo Sponza, Knežji dvorec, zvonike in Orlandov steber. Vsi ti lepi spomeniki so najboljši primeri pozne srednjeveške in zgodnje renesančne arhitekture. V popoldanskih urah se bomo vrnili v hotel, kjer nas bo čakala večerja. Prenočitev.
 
4. dan: Po zajtrku se bomo mimo Makarske odpeljali do Splita, ki predstavlja pravo mediteransko lepotico, mesto bogate zgodovine z najlepšo rivo na svetu, kakor so prepričani njegovi prebivalci. Mesto je izjemna kombinacija dinamične urbane metropole in tipične sredozemske sproščenosti. Postanek. Vožnja proti domu, kamor je prihod predviden v poznih večernih urah.
Datum odhoda: 
12.10.2023
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

Cena po osebi:

pri udeležbi najmanj 40 oseb:284,00 EUR
pri udeležbi najmanj 30 oseb:329,00 EUR
 
Cena vključuje
 
prevoz s turističnim avtobusom,
3x polpenzion v dvoposteljni sobi v hotelu turistične kategorije na Pelješcu,
turistično takso v hotelu,
program obiranja mandarin s toplo malico,
ladijsko vožnjo po reki Neretvi, 5 kg mandarin,
lokalno vodenje v Dubrovniku,
vstopno takso v Dubrovnik,
zunanje oglede po programu,
turistično vodenje, organizacijo izleta ter ddv.
 
Možna doplačila
ENOPOSTELJNA SOBA 45,00 EUR
Možni popusti
OTROK DO 12 L. NA DOD. LEŽIŠČU 5.00 %
Število dni: 
4

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Obiranje mandarin in Dubrovnik, 12.10.2023

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon