Hrvaška

Obiranje mandarin in Mostar

Mostar, znameniti kamniti most, mesto Stolac in stečki, Počitelj in Sahat-kula, dolina reke Neretve in obiranje mandarin, čudoviti Trogir.
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
256,00 €
Avtobusna potovanja

1. dan: Vožnja v pokrajino sonca, morja, fig, mandarin in mediteranskega rastja nas bo vodila po Dolenjski in po avtocesti Dalmatika. Vozili se bomo mimo Zadra in Splita. Nadaljevali bomo v Mostar. Stari del mesta z minareti številnih džamij, trgovinami, obrtnimi delavnicami in kavarnami je na moč privlačen! Mestna slava je bila vedno povezana s kamnitim mostom, visokim 28 m, ki v enem loku povezuje oba bregova reke Neretve. Namestitev v hotelu, večerja in prenočitev.

2. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali proti mestu Stolac, kjer si bomo ogledali nekropolo t. i. stečkov. Značilnost je zbirka več kot 120 srednjeveških nagrobnih kamnov, ki so različnih velikosti, od majhnih, kjer so bili pokopani umrli otroci, do večjih, ki nakazujejo, da so tu pokopani starejši. Po ogledu vožnja v Počitelj, ki stoji nad reko Neretvo. Zaradi posebne arhitekture, ki je mešanica srednjeveške gradnje in nato orientalskega preoblikovanja, je uvrščen na seznam UNESCO. Najzanimivejša stavba je Sahat-kula, ki se dviguje nad mestom, sledijo ji džamija, madresa in Gavrankapetanovićeva hiša.

Nadaljevali bomo v smeri proti morju in se ustavili v dolini delte Neretve, ki jo zaradi rodovitnosti imenujejo ‘druga Kalifornija’ in pomagali pri obiranju mandarin, ki v mesecu oktobru zaposluje tako domačine kot turiste. Slednje je odlična rekreacija v prijetnem okolju, z značilnim vonjem po zrelih in sočnih sadežih in pridihom bližnjega Jadranskega morja. Podali se bomo na vožnjo s tradicionalnimi ladjicami, kjer bomo lahko uživali v pogledu na številne nasade sadja in zelenjave, imeli toplo malico in se zavrteli ob dalmatinskih zvokih. Zabava in nova doživetja so zagotovljena! Prijetno utrujene nas bo pot vodila v Neum, kjer se BIH, na majhnem koščku dotika, Jadranskega morja. Namestitev v hotelu, večerja in prenočitev.

3. dan: Po zajtrku se bomo mimo Splita odpeljali v Trogir, ki je eden izmed največjih kulturnih centrov v Dalmaciji. Prekrasno staro jedro je bilo zgrajeno med 13. in 15. stol. znotraj velikega obrambnega zida. V staro mestno jedro se vstopi skozi severna renesančna mestna vrata, na glavnem mestnem trgu se nahaja mogočna katedrala Sv. Lovre, na kateri se prepletajo stili romanike, gotike, renesanse in baroka. Vstop v palačo krasi najpomembnejši srednjeveški portal v tem delu Evrope. Nasproti katedrale se nahaja palača Čipiko, v palači Garagnin – Fanfona pa se nahaja Muzej mesta Trogirja. Mesto je vpisano na UNESCO seznam svetovne dediščine. Po ogledu se bomo odpeljali proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Datum odhoda: 
06. 10. 2023
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 
Cena po osebi:
pri udeležbi najmanj 40 oseb:256,00 EURpri udeležbi najmanj 30 oseb:296,00 EUR
 
Cena vključuje
 
prevoz s turističnim avtobusom,
en polpenzion v dvoposteljni sobi v hotelu turistične kategorije v Mostarju,
en polpenzion v dvoposteljni sobi v hotelu turistične kategorije v Neumu,
turistično takso v hotelih,
program obiranja mandarin, toplo malico,
ladijsko vožnjo po reki Neretvi, 5 kg mandarin,
zunanje oglede po programu,
vstopnino za ogled stečkov,
turistično vodenje, organizacijo ter ddv.
 
Možna doplačila
ENOPOSTELJNA SOBA 30,00 EUR
Možni popusti
OTROK DO 12 L. NA DOD. LEŽIŠČU 5.00 %

 

Število dni: 
3

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Obiranje mandarin in Mostar

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon