OBIRANJE MANDARIN in NEUM z obiskom jadranskega mesta

<
>
Kratek opis: 
Tradicionalno obiranje mandarin, vožnja s trupicami, foto safari po reki Neretvi

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

1. DAN: Slovenija – Zadar ali Šibenik - Neum
Odhod v zgodnjih urah. Vožnja mimo Ljubljane naprej na Hrvaško po avtocesti do izbranega mesta za postanek in ogled (Zadar ali Šibenik). Popoldan vožnja naprej po avtocesti v BiH do hotela v kraju Neum. Namestitev, večerja in nočitev.  
2. DAN: Neum – dolina Neretve - Neum
Po zajtrku se bomo odpeljali v dolino reke Neretve. Tu nas bodo sprejeli prijazni domačini in nam postregli z dobrodošlico ob aperitivu in suhem sadju. Ste se že kdaj preizkusili kot spretni obiralci mandarin, sadežev, bogatih z vitamini in se jih ob tem do sitega najedli? Pričnemo z nabiranje mandarin, ki ne bo trajalo ves dan ampak le toliko da doživite ta utrip in razpoloženje med obiranjem. Naberete okrog 5kg mandarin (oziroma kolikor želite in plačate na licu mesta). Po »napornem« delu je na vrsti panoramska vožnja s posebnimi čolni – trupicami na 'foto safari', kjer bomo raziskovali bogato floro in favno skozi kanale in rokave reke Neretve. Nato sledi še skupno kosilo v domači gostilni ali 'konobi' ob glasbi. Vožnja do hotela, večerja in nočitev. Lahko pa vam večerjo organiziramo na kmečkem turizmu: dobrodošlica, pečenje slanine na ražnju, meso izpod peke, sir z medom za desert, 1/2 l vina na osebo, zabava harmonikašem.  
3. DAN: Neum – Pelješac - Split - Slovenija
Po zajtrku nas bo pot vodila proti Splitu. Po želji lahko obiščemo še polotok Pelješac, naselje Ston. Tako Ston, kot tudi Mali Ston so ustanovili Dubrovčani, takoj ko so leta 1333 zavladali Pelješcu. Obe naselji so utrdili in ju povezali s sistemom obrambnih zidov, enim največjih fortifikacijskih objektov na vzhodni obali Jadrana. Obiščemo gojišče školjk 'kamenic' oz. ostrig, ki se nahaja v zalivu Malega Stona. Zapeljemo se lahko še do znanega vinarja, kjer poskusimo vino sorte Plavac Mali, ki je vodilna sorta grozdja na področju Dalmacije. Nato se peljemo še na ogled mesta Split. Po končanih ogledih sledi pot domov, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.    

  • ODHOD: po želji skupine 
  • CENA: pokličite za ceno
  • CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, zunanje oglede po programu, 2 x polpenzion v hotelu 4* v Neumu (ali okolici) program nabiranja mandarin (dobrodošlica: aperitiv, suho sadje; obiranje mandarin, vožnja s čolni – ‘foto safari’, kosilo z zabavo), osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije