Obiranje mandarin in otok Mljet

Mandarina je večji grm, visok malo več kot dva metra. Njeni listi so majhni in močno dišeči, plodovi pa so nekoliko sploščeni pri peclju in se zelo lahko odstranijo od veje. Lupina je tanka in dišeča; iz nje...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
345,00 €
Avtobusna potovanja
Jesenske počitnice
1. dan: Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Sledila bo vožnja na polotok Pelješac, kjer se bomo ustavili v mestecu Ston, ki leži pod vzpetino, tik ob vstopu na polotok. Zgodovina Stona s svojimi solinami in mogočnim obzidjem sega daleč nazaj v čase slavne Dubrovniške republike, katere pomemben del je bil. Sprehodili se bomo skozi mesto in občudovali trdnjave ter obzidje, za katerega pravijo, da je po mogočnosti takoj za kitajskim zidom. Na voljo bo nekaj prostega časa, ki ga lahko izkoristite za obisk katere od konob in si privoščite slavno »stonsko« specialiteto – školjke ali pa se povzpnete na mestno obzidje. Pot bomo nadaljevali po notranjosti polotoka skozi številne nasade vinske trte, kjer na, s soncem obsijanih, pobočjih uspevajo ene izmed najboljših sort vina na Hrvaškem, med drugim slavni plavac mali in dingač. Ustavili se bomo prav na območju imenovanem Dingač v eni najlepših vinskih kleti na polotoku, ki si jo bomo ogledali ter degustirali sir, pršut in vrhunska vina . Popoldan sledi namestitev v hotelu na Pelješcu. Prosto, večerja in prenočitev.
 
2. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali proti notranjosti BIH, v Počitelj, ki stoji nad reko Neretvo. Zaradi posebne arhitekture, ki je mešanica srednjeveške gradnje in nato orientalskega preoblikovanja, je uvrščen na seznam UNESCO. Najzanimivejša stavba je Sahat-kula, ki se dviguje nad mestom, sledijo ji džamija, madresa in Gavrankapetanovićeva hiša. V mestu se sedaj srečujejo številni umetniki, ki se udeležujejo likovnih kolonij. Po ogledu se bomo odpeljali do slikovitih slapov Kravice. Nahajajo se na reki Trebižat, široki so 120 m in padajo 28 m globoko. Ob povratku proti obali se bomo ustavili v dolini delte Neretve, ki jo zaradi rodovitnosti imenujejo ‘druga Kalifornija’ in pomagali pri obiranju mandarin, ki v mesecu oktobru zaposluje tako domačine kot turiste. Slednje je odlična rekreacija v prijetnem ambientu, z značilnim vonjem po zrelih in sočnih sadežih in pridihom bližnjega Jadranskega morja. Podali se bomo na vožnjo s tradicionalnimi ladjicami, kjer bomo lahko uživali v pogledu na številne nasade sadja in zelenjave, imeli toplo malico in se zavrteli ob dalmatinskih zvokih. Zabava in nova doživetja so zagotovljena! Prijetno utrujene nas bo ob povratku v hotel čakala večerja. Prenočitev.
 
3. dan: Po zajtrku se bomo podali na raziskovanje otoka Mljet. Na polotoku Pelješac se bomo vkrcali na trajekt in odpluli na otok. Celoten otok je naravna znamenitost zaradi svoje neokrnjene narave, del otoka so vključili v Narodni park Mljet, kjer se prepletajo bogate naravne znamenitosti in pestra zgodovina. Ena največjih znamenitosti parka sta Malo in Veliko jezero, slednjega krasi otoček sv. Marije na katerem so benediktinci postavili samostan s cerkvijo. Menihi so prebivalce opismenjevali ter jih izobraževali v gradbeništvu, predvsem pa v vinogradništvu in kmetijstvu. Na otoku se bomo zadržali večji del popoldneva, z lokalnim vodnikom se bomo sprehodili skozi park (obvezna je primerna športna oprema), se z ladjico odpeljali na otok, kjer si bomo ogledali sakralne znamenitosti ter imeli prosto za samostojne oglede ali razvajanja. V večernih urah se bomo vkrcali na trajekt in odpluli nazaj na polotok Pelješac. Sledi vožnja v hotel, večerja in prenočitev.
 
4. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali v Šibenik, ki je zaradi lege, slikovitosti in številnih zgodovinskih spomenikov eno najzanimivejših mest na hrvaški obali. Najstarejši del mesta, ki se je razvil pod utrdbo sv. Ane, je vse do danes ohranil nekdanjo podobo srednjeveškega mesta. Najpomembnejša znamenitost je katedrala sv. Jakova in je eden najdragocenejših gotsko-renesančnih spomenikov. Vpisana je v Unescov seznam svetovne dediščine in tvori skupaj z renesančnimi mestnim rotovžem, bližnjimi cerkvami ter knežjim dvorom najlepši trg v hrvaški urbani dediščini. Po ogledu se bomo odpeljali proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.
Datum odhoda: 
05. 10. 2023
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

Cena po osebi:

pri udeležbi najmanj 40 oseb:345,00 EURpri udeležbi najmanj 30 oseb:392,00 EUR
Cena vključuje
 
prevoz s turističnim avtobusom z vsemi pripadajočimi stroški,
zunanje oglede po programu,
3x polpenzion v hotelu turistične kategorije v dvoposteljni sobi na Pelješcu,
povratno trajektno vožnjo na Mljet,
strošek prevoza avtobusa na otok,
vstopnino v Narodni park Mljet,
lokalno vodenje po Mljetu,
vstopnino na slapove Kravice,
ogled vinske kleti in degustacijo sira, pršuta in vrhunskih vin na Pelješcu,
program obiranja mandarin, toplo malico,
ladijsko vožnjo po reki Neretvi, 5 kg mandarin,
turistično takso v hotelu,
turistično vodenje, organizacijo ter ddv.
Možno doplačilo vodniku na poti
vstopnina na obzidje v mestu Ston: približno 10 EUR na osebo
 
Možna doplačila
ENOPOSTELJNA SOBA 45,00 EUR
Možni popusti
OTROK DO 12 L. NA DOD. LEŽIŠČU 5.00 %
Število dni: 
4

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Obiranje mandarin in otok Mljet

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon