Obiranje oljk na Krku, 21. 10. 2023

Oljka je verjetno najpogosteje omenjeno in opisano drevo v zgodovini. Prvič so bile omenjene v starem Egiptu in v deželah bližnjega vzhoda, kjer je bila njihova uporaba vsesplošna, od prehrane do kozmetike. Za...
Cena od: 
78,00 €
Avtobusna potovanja
Jesenske počitnice
Predviden program
 
V jutranjih urah se bomo odpeljali na otok Krk. Naš prvi postanek bomo naredili za ogled jame Biserujka, ki jo bogatijo številni stalaktiti, stalagmiti in kalcitni stebri. V jami so bile najdene kosti jamskega medveda, v njej pa živi šest endemitskih vrst.
 
V nadaljevanju se bomo zapeljali v mesto Krk in se sprehodili skozi staro jedro. Otok Krk slovi kot eden največjih pridelovalcev oljk in oljčnega olja. Obiranje oljk bo na vrhuncu, tako da se bomo v oljčnem nasadu nad mestecem Punat pridružili delavcem in jim pomagali pri obiranju. Zapeljali se bomo proti nasadu in po krajšem sprehodu bomo prispeli do prvih oljk. Sprejel nas bo domačin / strokovnjak, ki nam bo predstavil oljko, oljčno olje in oljarstvo. Pokazal nam bo, kako potekajo pravilni postopki obiranja, tako da bomo poučeni in pripravljeni na obiranje. Med delom se bomo okrepčali s kosilom in pijačo. Videli bomo stiskalnico in spoznavali tudi načine pridelave oljčnega olja. V popoldanskih urah se bomo odpeljali proti domu, kamor je prihod predviden v večernih urah.
Datum odhoda: 
21. 10. 2023
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

Cena po osebi:

pri udeležbi najmanj 45 oseb:78,00 EUR
pri udeležbi najmanj 30 oseb:94,00 EUR
 
Cena vključuje
 
prevoz s turističnim avtobusom,
lokalno vodenje in predstavitev oljarstva,
kosilo in okrepčilo med obiranjem,
obiranje oliv pod strokovnim vodstvom,
ogled stiskalnice,
vstopnino v jamo Biserujko,
turistično vodenje, organizacijo in ddv.
Število dni: 
1

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Obiranje oljk na Krku, 21. 10. 2023

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon