NAJLEPŠI NARODNI PARKI HRVAŠKE (Plitvice – Paklenica – Kornati – Slapovi Krke)

<
>

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

1. DAN: Slovenija – Plitvice – Narodni park Paklenica - Zadar
Odhod avtobusa iz kraja po dogovoru v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja mimo Ljubljane po dolenjski magistrali na Hrvaško, mimo Karlovca do Plitvic, kjer nas čaka prvi daljši postanek za ogled naravnega parka pod zaščito UNESCa. Področje parka se ponaša s 16 med seboj povezanimi čudovitimi jezeri, posebno lepoto pa jim daje kristalna modro zelena barva. Jezerca se med seboj prelivajo v številnih kaskadah in slapovih. Sprehod po urejenih stezah in poteh, kjer boste lahko občudovali neokrnjeno naravo. Ogled narodnega parka traja najmanj 3 ure. Nekaj prostega časa za individualno kosilo. Našo pot bomo nadaljevali po notranjosti Hrvaške, mimo Korenice, Gračac, in Jasenic do narodnega parka Paklenica. Z avtobusom se bomo zapeljali nekoliko v notranjost parka, prosto za sprehod po parku (po dogovoru). Svoje ime je Paklenica dobila po smoli črnega bora, imenovani 'paklina', ki se uporablja za premazovanje ladij. Park je pravi raj za plezalce in ljubitelje planinarjenja, saj ponuja več kot 150km urejenih poti. Ob dogovorjeni uri sledi vožnja do Zadra. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev. 
2. DAN: Zadar - Kornati
Po zajtrku vožnja do pristanišča, kjer se bomo vkrcali na ladjo. Ves dan bo namenjen križarjenju med Kornatskimi otoki, kjer si ogledamo: Visoke stene (120m), modri koralni zaliv, slano jezero in pravo ribiško vasico. Vmes nam bodo postregli z aperitivom in malico (sendvič). Imeli bomo nekaj prostega časa za kopanje, če bo vreme primerno in čas dopuščal. Na ladji nam bodo postregli tudi s kosilom:  riba na žaru ali kotlet, priloga, vino in sok po želji. Popoldan vračanje v hotel, večerja. Po večerji vožnja do čudovitega starega mesta – Zadra. Sprehod po mestu z ogledom nekaterih zanimivosti kot so: Trg Forum s cerkvijo Sv. Donata, cerkev Sv. Stošija, Narodni trg, lepo ohranjeno mestno obzidje iz rimskih časov s Kapetanovo kulo, stara mesta luka Foša, vrata s kopna, morske orgle... Po ogledih vračanje v hotel. Nočitev. 
3. DAN: Zadar – Narodni park Krke – Benkovac - Slovenija
Zajtrk. Po zajtrku bomo zapustili hotel in se zapeljali v smeri Šibenika do narodnega parka Krka – dalmatinskega kraljestva slapov. Park, ki se imenuje po reki Krki, slovi po svojih mogočnih slapovih, čudovitem jezeru s prisrčnim otokom in izlivu v morje, kjer najdemo tako morske kot sladkovodne ribe. Sledi ogled parka. V osrednjem delu parka, na jezeru Visovac se nahaja istoimenski otok z znanim frančiškanskim samostanom. Območje je poznano tudi po nekdanji hidroelektrarni Jaruga, zgrajeni leta 1895, ki je bila druga najstarejša hidroelektrarna v pogonu na svetu. Popoldan vračanje proti domu. Priporočamo postanek za kosilo v kraju Benkovac (prava pojedina z domačo hrano - ovčetina, svinjina…). Prihod domov je predviden v poznejših večernih urah. 

  • ODHOD: po želji skupine 
  • CENA: pokličite za ceno
  • CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, oglede zunanjosti po programu, vstopnice za parke: Plitvice, Paklenica, Krka, križarjenje med Kornatskimi otoki z ladjo (dobrodošlica, malica, kosilo, vino, sok), 2 x pol penzion v hotelu 3/4* v okolici Zadra, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije