Od Porta do Lizbone - portugalski biseri

Portugalska je dežela otožnosti in zasanjanosti, je tudi dežela velikih raziskovalcev in neustrašnih pomorščakov. Nekoč je Portugalcem pripadala kar polovica Novega sveta in bili so prvi svetovni imperij v...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Jesenske počitnice
Aktualna potovanja

Portugalska je dežela otožnosti in zasanjanosti, je tudi dežela velikih raziskovalcev in neustrašnih pomorščakov. Nekoč je Portugalcem pripadala kar polovica Novega sveta in bili so prvi svetovni imperij v zgodovini. Je pestra in slikovita, obdana z visokimi klifi in neskončnimi, nekje tudi zlatimi plažami. V svojih nedrjih skriva vinograde, pisane hiše, samostane in čudovite legende, ki jih spremljajo zvoki nežnega fada.

1. dan: SLOVENIJA - PORTO

Zbor potnikov na odhodnem letališču polet v Porto. Po prihodu avtobusni orientacijski ogled Porta, katerega ime je sinonim za pristanišče, vino in lepo reko, ki se vije skozi mesto. Nastanitev v hotelu.

2. dan: PORTO - ZLATA REKA DOURO in PORTOVEC

Ogled stolnice, cerkvice in samostana Svetega Frančiška, ter borze za vrednostne papirje, zgrajene že leta 1843, pa znameniti Stolp klerikov in sedež Univerze..Sprehod po najznamenitejšem delu Porta - Ribeira s starimi hišami, zanimivo tržnico ter številnimi bari, restavracijami, ki zaživijo predvsem zvečer. Nad reko in starim mostom se pne najznamenitejši od petih mostov nad reko Douro, Ponte Dom Luis iz leta 1886. Nudi se nam lep razgled na »Zlato reko« s slikovitimi barkami s plitvim grezom, ki so služile za transport vina po reki. V številnih vinskih kleteh ob bregu reke Douro v Villa Nova de Gaia, obiskovalci pokušajo desertno vino portovec, tradicionalne stare ladje pa krasijo pristanišče. Zgodovina kleti sega nazaj v začetek 18. stoletja, najbolj znane kleti pa so Sandeman, Croft, Dow, Warre, Graham. Pokušnja desertnega portovca (doplačilo) - tipičnega portugalskega vina v znamenitih vinskih kleteh ob reki Douro. Možnost vožnje z ladjico po reki Douro (doplačilo) in prosto popoldne za samostojno raziskovanje.

3. dan: PORTO - AVEIRO - COIMBRA - FATIMA

Vožnja do Aveira, ki ga mnogi imenujejo portugalske Benetke. Navdušila nas bo laguna s sipinami in številnimi kanali, nad katerimi se pnejo nizki mostovi in v katerih najdemo tradicionalne pisane čolne za pobiranje alg in jegulj. Po želji se bomo s čolni »moliceiro«, ki so podobni beneškim gondolam, podali na plovbo po kanalih, kar je edinstveno doživetje. Nadaljevanje poti v Coimbro, ter ogled najstarejšega univerzitetnega mesta in nekdanje prestolnice Portugalske. Sprehod po slikovitih, ozkih in strmih uličicah Coimbre je razlog, da se zaljubiš v Portugalsko. Univerza je najbolj častitljiva in najuglednejša učna ustanova, ki tudi sicer narekuje ritem življenja v mestu. Ogled univerze in knjižnice, katedrale in starega mestnega jedra, kjer starim ulicam in zgradbam daje ritem živahnost mestnega dogajanja. Vožnja v Fatimo.

4. dan: FATIMA - ALCOBACA - NAZARE - OBIDOS - LIZBONA

Po zajtrku ogled romarskega kraja, ki ga imenujejo oltar Portugalske. Sprehod po središču, ki je za milijone romarjev kraj skrivnosti in svetosti, ter prizorišče šestih čudežnih prikazovanj Device Marije iz leta 1917. Nadaljujemo v Alcobaco, kjer se nahaja najlepši evropski cistercijanski samostan iz 12. stoletja in je pod zaščito UNESCA. Krajši postanek v nepozabni in slikoviti ribiški vasici Nazare, danes letoviškem središču na obali Atlantskega oceana. Prebivalke mesta še vedno nosijo tradicionalna oblačila, prav tako pladnji s sardelami niso popolnoma izginili z nabrežja. Z zgornjega dela mesta Sito, na 110 m visokem vrhu pečine se odpira čudovit razgled. Nadaljevali bomo skozi zanimivo pokrajino do “poročnega mesta” Obidosa. Dona Isabela Aragonska je mesto dobila za poročno darilo. Sprehod po slikovitem, s srednjeveškim obzidjem obdanim mestom, ki leži na vrhu apnenčaste pečine. Značilne belo pobarvane hišice in tlakovane uličice večkrat služijo kot kulisa za filme. Popoldne vožnja v Lizbono, portugalsko glavno mesto, ki leži na sedmih gričih ob obali reke Tejo in ga imenujejo zasanjano mesto. 

5. dan: LIZBONA - BELO MESTO NA SEDMIH GRIČIH

Vožnja v predel Belem in ogled dveh draguljev pod Unescovo zaščito, Belemski stolp iz 16. stoletja in samostan sv. Jeronima s cerkvijo, v kateri so grobnice portugalskih kraljev in sarkofaga pesnika Camoesa ter pomorščaka Vasca da Game. Ustavili se bomo tudi pri spomeniku slavnih pomorščakov – raziskovalcev, nikakor pa ne bomo odšli brez pokušine okusne belemske sladice, Pasteis de Belem. Popoldne bomo nadaljevali z ogledom Lizbone in njenega čarobnega labirinta uličic, na katerih se stikajo številni spomini preteklosti, vsakdanjega vrveža, predvsem pa so v današnjem ritmu prežete s tradicionalnostjo in povsod prisotno melanholijo. Sprehod po živahni četrti Baixa in njenih trgih, ki jih je mesto dobilo v času velike prenove po uničujočem potresu v 18. stoletju (trg Rossio, Comercio,..). Stari del se razteza na sedmih gričih in v ta namen je v mestu kar nekaj vzpenjač in dvigal. Ena najbolj znanih v mestu je Santa Justa. Povezuje Baixo s četrtjo Chiado, znano po živahnem nočnem življenju ter trgovinicah, restavracijah in barih.

6. dan: LIZBONA - (CABO DA ROCA - SINTRA) - LIZBONA

Prost dan v Lizboni. Priporočamo poldnevni izlet v Sintro in okolico Lizbone (doplačilo). Vožnja v Sintro, staro kraljevsko prestolnico, ki upravičeno velja za eno najlepših mest na Portugalskem. Ogled nacionalne palače Sintra, kraljeve palače iz 15. stoletja, ki so jo kralji uporabljali vse do 19. stoletja kot poletno palačo. Popoldne vožnja skozi Park Pena, očarljivo mešanico zelenih gozdov ter nasadov mimoz ter drugih eksotičnih rastlin in cvetic v okolici Sintre do najzahodnejše točke Evrope - Cabo da Roca. Po ogledu povratek v Lizbono skozi mondeni letovišči Estoril in Cascais, ki se nahajata ob obalni cesti približno 30 km od Lizbone. Cascais se je razvil iz ribiške vasice in leži ob mirnem zalivu; Estoril pa je letovišče z igralnico in zanimivo vohunsko zgodovino. Po povratku v Lizbono prosto za sprehod po mestu in nakupe v številnih trgovinicah, ki vas bodo s svojo tradicionalno podobo kar vabile v notranjost. Zvečer ob doplačilu priporočamo obisk lokala s tipičnim, otožno hrepenečim portugalskim fadom in večerjo.

7. dan: LIZBONA - SLOVENIJA

Za slovo si bomo ogledali še novejši, moderni del Lizbone, ki se ponaša z metro postajo Oriente, ki je ena najlepših modernih znamenitosti, saj s streho iz jekla in stekla deluje kot drevored. Nakupovalni center Vasco da Gama nas na eni izmed strani pripelje do »Parka narodov«, kjer vas pozdravljajo vse zastave sveta. Ob reki Rio Tejo je gondola,  od koder je  pogled na najdaljši most Vasco da Gama in istoimenski stolp, ki velja za najvišjo zgradbo v Lizboni. Morda se boste odločili za obisk Akvarija, kjer so uspeli na zelo zanimiv način predstaviti podvodni svet vseh kontinentov (odvisno od urne vrnitve). Sledi vožnja na letališče, od koder bomo poleteli proti Sloveniji ali bližnje letališče. 

Datum odhoda: 
2022: 21. mar. 2022 , 26. apr. 2022 , 27. apr. 2022 , 23. maj. 2022 , 23. jun. 2022 , 12. avg. 2022 , 16. sep. 2022 , 21. okt. 2022
Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Število dni: 
7 dni
Cena vključuje: 
 • letalski prevoz Ljubljana/bližnje letališče  - Porto , Lizbona - Ljubljana/bližnje letališče 
 • šest nočitev z zajtrki v hotelih 3*
 • avtobusne prevoze po programu
 • oglede brez vstopnin
 • spremstvo in organizacijo potovanja
Doplačila: 

DOPLAČILO:

 • med 25 in 34 potniki 60 €
 • med 15 in 24 potniki 90 €

 

DOPLAČILO:

 • mestna turistična pristojbina 2 € na osebo/noč (plačilo v recepciji hotela)

 

DOPLAČILA na poti:

 • strošek vstopnin in javnega prevoza pribl. 50 €

DOPLAČILA ob prijavi:

 • prevoz iz Ljubljane do letališča in nazaj 59 €
 • enoposteljna soba 240 €
 • obisk lokala s programom Fado in večerjo 55 € 
 • doplačilo za 5 večerij  120 € (ob prijavi najmanj 15 oseb)
 • izlet v Sintro 65 €(ob prijavi najmanj 30 oseb, vključena vstopnina v palačo Sintra)
Popusti: 
 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka 

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Od Porta do Lizbone - portugalski biseri

Sorodne destinacije

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon