Okusi Italije, Španije in Francije s Costo Diademo, 29.10.2023

Nepozabno križarjenje, na katerem bomo obiskali različne kraje Italije, Španije in Francije. Pluli v udobju križarke, ki svojim potnikom nudi zabavo, odlično hrano in razvajanje. Pridružite se nam na...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Ladja
Cena od: 
519,00 €
Križarjenja

Italija, Francija, Španija, Balearski otoki, Mallorca, Provansa, severna in osrednja Italija, Porto Christo, Genova, La Spezia, Valencija, Palma de Mallorca, Marseilles, Civitavecchia, Savona

DAN

DESTINACIJE

PRIHOD

ODHOD

29.10.

SAVONA

Italija

 

18:00

30.10.

LA SPEZIA

Italija

8:00

19:00

31.10.

CIVITAVECCHIA

Italija

8:00

19:00

1.11.

Dan na morju

 

 

 

2.11.

PALMA DE MALLORCA

Španija

8:00

20:00

3.11.

VALENCIA

Španija

7:00

15:00

4.11.

MARSEILLE

Francija

13:00

19:00

5.11.

SAVONA

Italija

8:00

 

Zaplujte ob sončni obali Mediterana v TOP terminu z ladjo Costa Diadema

  • Priljubljen itinerar po Zahodnem Sredozemlju
  • Brezskrbne počitnice s Palminim predstavnikom**
  • Fakultativni izleti, menuji in informacije v slovenskem jeziku**
  • Vodni park, animacija, mini & teen klub za otroke od 3. leta dalje
  • Otroci do 18. leta v kabini z dvema odraslima plačajo samo pristaniške takse 150€

**Skupinski odhod (slovenski predstavnik, informacije, meniji pri večerji in izleti v slovenskem jeziku) bo izveden pri min. 40 prijavljenih potnikih na osnovnih ležiščih, v kolikor bodo to v času potovanja omogočali pogoji ladjarja. V primeru omejitev si pridržujemo pravico do spremembe oz. prilagoditve programa.

Ponudbo izletov z možnostjo prijave bodo prijavljeni potniki prejeli pred odhodom. Izleti bodo vodeni v slovenskem jeziku pri doseženem minimalnem številu prijavljenih potnikov.

Program
1. DAN
SAVONA, ITALIJA
Odhod: 18:00
Ob doplačilu transfer iz Ljubljane in Sežane do pristanišča v Savoni. Po prihodu v pristanišče bomo kovčke oddali ladijskemu osebju, nato pa se vkrcali na ladjo Costa Diadema, ki bo naše domovanje v naslednjem tednu. Prosti čas za spoznavanje ladje, kosilo in sproščanje. Pred izplutjem je obvezna reševalna vaja za vse potnike na ladji (navodila dobite pred odhodom), prav tako pa je predvidoma prvi dan tudi uvodni sestanek s Palminim predstavnikom (v primeru zadostnega števila potnikov).

2. DAN
LA SPEZIA, ITALIJA
Prihod: 8:00 Odhod: 19:00
La Spezia je za Genovo drugo največje mesto v Liguriji. Nahaja se na približno polovici poti med Genovo in Piso ob Ligurskem morju in je eno glavnih italijanskih vojaških in trgovskih pristanišč ter glavno oporišče italijanske mornarice. Je priljubljeno obmorsko letovišče s številnimi muzeji in izhodišče za obisk slikovitih pet vasic, znanih pod imenom Cinque Terre. Bližina Pise, Luce in drugih toskanskih krajev ponuja kar nekaj možnosti za izlete.

3. DAN
CIVITAVECCHIA, ITALIJA
Prihod: 8:00 Odhod: 19:00
Pristanišče Civitavecchia se nahaja v zalivu, ki ga na severu ščiti reka Mignone, na jugu pa reka Marangone. Zgrajeno je bilo v etruščanski dobi na obali Tirenskega morja in še vedno hrani sledove tega obdobja. Zlasti Michelangelova utrdba in staro mestno jedro z obzidjem iz 9. stoletja pričata o razkošju srednjega veka. Pristaniško mesto, ki je  od Rima oddaljeno približno 60 km, je odlično izhodišče za obisk Vatikana in italijanske prestolnice z neštetimi svetovno znanimi znamenitostmi: veličastni Kolosej, kjer so v antiki potekale različne prireditve, Konstantinov slavolok, rimski in cesarski forumi, slikoviti trg Navona z vodnjakom Štirih rek, Panteon - vrhunska mojstrovina rimskih statikov in arhitektov, Španske stopnice, vodnjak Trevi in še mnogo več.

4. DAN
DAN NA MORJU

Dan na ladji lahko izkoristite za sproščanje, animacije, športne in družabne aktivnosti, uživanje v kulinariki, sprehod po ladji in opazovanje okolice ter še mnogo več. V dnevnem časopisu si preberite, kaj se tisti dan na ladji dogaja. Dolgčas vam zagotovo ne bo. Palmin predstavnik bo ob določeni uri na voljo za morebitna vprašanja in informacije.

5. DAN
PALMA DE MALLORCA
Prihod: 8:00 Odhod: 20:00
Palma je priljubljeno obmorsko letovišče in glavno mesto španskega otoka Mallorca (Majorka) v zahodnem Sredozemlju. Čudovita gotska katedrala Santa María, ki so jo začeli graditi v 13. stoletju se impozantno odpira proti zalivu, poleg nje pa Almudaina, arabska trdnjava v mavrskem slogu, spremenjena v kraljevo rezidenco, razkriva razburljivo zgodovino otoka. Pisane mestne uličice bodo očarale čisto vsakega obiskovalca, prav tako grad Bellver, srednjeveška trdnjava, ki kraljuje nad mestom.

6. DAN
VALENCIA, ŠPANIJA
Prihod: 7:00 Odhod: 15:00
Moderna Valencija predstavlja čudovit preplet srednjeveških četrti, futurističnih stavb, odlične kulinarike in dolgih plaž. Nekdanja rimska naselbina, je očarljivo pristaniško mesto na španski obali in je danes 3. največje špansko mesto. Tu se prepletata sodobna in starodavna arhitektura - od futurističnega sloga Mesta umetnosti in znanosti do valencijske katedrale iz 13. stoletja. Sprehodite se po mestnih avenijah in trgih ter se prepustite očarljivi energiji mesta. 

7. DAN
MARSEILLE
Prihod: 13:00 Odhod: 19:00
Marseille je milijonsko mesto z bogato zgodovino. Najpomembnejše znamenitosti v mestu so bazilika Notre Dame de la Garde, park in palača Longchamp, stolnica, Bazilika Sv. Viktorja, otok grofa Monte Crista - Chateau d'If. V mestu priporočamo ogled mestnega jedra ob starem pristanišču - Vieux Port, od koder se lahko odpravite do čudovite bazilike Notre-Dame de la Garde, ki se vzpenja na hribčku nad mestom, ali v bližnje okoliške provansalske kraje, kot je Aix En Provence. Marseille vas bo navdušil z bogato zgodovino in z modernim vplivom.

8. DAN
SAVONA
Prihod: 8:00
Skupinsko križarjenje se bliža koncu. Po vplutju ladje v pristanišče sledi izkrcanje. Polni vtisov in lepih spominov se bomo odpravili proti domu. Do naslednjega križarjenja…

Cena vključuje
8-dnevno križarjenje po programu z ladjo Costa Diadema
nastanitev v kabini izbrane kategorije
razširjeni polni penzion*, samopostrežno voda, kava in čaj na voljo v samopostrežni restavraciji
pristaniške takse 150€
varstvo in animacija otrok od 3. leta naprej
zabavne prireditve, predstave in animacijo, vstop v casino in diskoteko, športne aktivnosti, brezplačno uporabo fitnesa, bazenov, jacuzzijev in ležalnikov (na ladji),
Slovenski predstavnik**
organizacijo potovanja.
*Obroki so na voljo v samopostrežni in v streženih restavracijah v času ki je vsakodnevno objavljen v dnevnem časopisu in aplikaciji. Okvirne ure obrokov so: zajtrk med 7. in 11. uro, kosilo med 12:00 in 16:00 uro, popoldanski prigrizki med 17. in 18. uro ter večerja od 19. ure. Večerje vključujejo vrhunske 4-hodne večerje in destinacijski meni izpod rok svetovno priznanih Chefov.

Doplačila
Obvezno doplačilo (v agenciji ali na ladji):

napitnine odrasli od 12. leta naprej 77 € 
napitnine otroci 4–14 let 38,5 €
 Možna doplačila ob prijavi:

enoposteljna kabina: na vprašanje
povratni transfer do pristanišča iz Ljubljane in Sežane: 160 € po osebi (transfer bo organiziran pri min. prijavljenih 30 osebah)
fakultativni izleti: izleti v slovenskem jeziku bodo na voljo pred odhodom
Covid Costa Relax 33 € (zdravstveno zavarovanje na poti, zavarovanje za Covid in zavarovanje prtljage)
All inclusive paketi pijač: neomejena konzumacija pijač v restavracijah in barih (cene so po osebi, paket morajo doplačati vse osebe, ki potujejo skupaj):
My soft drinks: neomejena konzumacija brezalkoholne pijače na kozarec (sokovi, voda, napitki, brezalkoholni koktajli): 155 € po osebi.
My Drinks: neomejena konzumacija izbranih alkoholnih in brezalkoholnih pijač na kozarec (vino, pivo, žgane pijače, koktajli, napitki): 220 € po osebi.
My Drinks Plus: neomejena konzumacija alkoholnih in brezalkoholnih pijač na kozarec do vrednosti 9€ na pijačo (vino, pivo, žgane pijače, koktajli, napitki), vključen tudi mini bar in voda v plastenki: 300 € po osebi.
Otroci do 18 let: brezalkoholni paket 120 € po osebi.

 

Datum odhoda: 
29.10.2023
Lokacija odhoda: 
Ljubljana ali lasten prevoz
Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

NASTANITEV V IZBRANI KABINI + POLNI PENZION

CENA PO OSEBI

do 31.5.2023

CENA PO OSEBI

od 1.6.2023

NOTRANJA KABINA

519 €

559 €

ZUNANJA KABINA Z OKNOM

659 €

699 €

ZUNANJA KABINA Z BALKONOM

759 €

809 €

ODRASLI NA 3./4. DODATNEM LEŽIŠČU

379 €

OTROCI DO 17. LETA NA 3./4. DODATNEM LEŽIŠČU

150 €

Število dni: 
8

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Okusi Italije, Španije in Francije s Costo Diademo, 29.10.2023

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon