OMAN

Oman - 8 DNI: 25. 10. 2023 ZAGOTOVLJENO IZ BRNIKA IN 17. 02. 2024 SK. ZAGOTOVLJENO

Sultanat Oman, vpet med Savdsko Arabijo in Indijski ocean, je s svojo različnostjo kultur, slavno zgodovino in pomembno geografsko lego nekaj posebnega med državami Bližnjega vzhoda. Kljub bogastvu, hitremu...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
1699,00 €
Potovanja po Svetu
1.in 2. dan : Ljubljana - Muškat
(L in Z-V) |
Zbor potnikov na ljubljanskem letališču, od koder bomo preko Istanbula poleteli v omansko prestolnico. Po pristanku sledi namestitev v hotelu. Nočitev. Po zajtrku vožnja do starega MUŠKATA, najstarejšega območja glavnega mesta, ki se sicer ponaša z izjemno urejenostjo in številnimi sodobnimi urbanističnimi projekti. Sledil bo ogled veličastne mošeje sultana Qaboosa. Mošeja s petimi minareti se ponaša z veličastnim lestencem, njena tla pa prekriva ena največjih ročno tkanih preprog na svetu. Obiskali bomo Narodni muzej, ki prikazuje zanimivo dediščino omanske kulture. Po sprehodu mimo sultanove palače Al Alam se bomo zapeljali do kraljeve operne hiše, ki je lep primer sodobne omanske arhitekture. Vrnitev v staro trgovsko središče MUTRAH. Ogled in možnost nakupov na tradicionalni mestni tržnici – suku.Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
 
3. dan : Muškat - Nakhal
(Z-V) |
Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledi v Muškatu in okolici. Ogled živahne ribje tržnice v vasi BARKA, kjer domači ribiči in trgovci vsako jutro barantajo za svež ulov. Vožnja v sosednjo pokrajino NAKHAL. Obisk tamkajšnjih toplih vrelcev in postanek za ogled zunanjščine mogočne trdnjave, ki se dviga nad oazo. Ob toplih vrelcih si bomo privoščili piknik in si privoščili hrano, ki jo bomo kupili v enem od nakupovalnih središč. Priporočamo, da naredite nekaj korakov po topli vodi, ki je polna ribic. Slednje bodo z veseljem použile odmrle delce vaše kože. Popoldne bomo na robu Muškata obiskali slovito parfimerijo Amouage, kjer po tradicionalnih postopkih izdelujejo omane vonjave. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.
 
4. dan : Bimmah - Vadi Tivi - Fins - Sur
(Z-V) |
Po zajtrku vožnja po obalni cesti proti mestecu Sur. Na poti si bomo ogledali nekaj zanimivih naravnih lepot: nenavadno vodno kotanjo BIMMAH, ki je dejansko z vodo napolnjen apnenčasti krater, ustavili se bomo tudi na širni beli plaži pri vasi FINS in pri rečni dolini VADI TIVI, ki jo obdaja ozek pas zelenja. Po prihodu v SUR sprehod po starem mestnem središču. Mestece je bilo nekoč živahno pristanišče in trgovsko središče, o čem priča še edina ohranjena ladjedelnica tradicionalnih arabskih jadrnic, imenovanih dhov. Te so nekoč plule širom Indijskega oceana, pa tudi po Perzijskem zalivu. Sur obdajajo številne stare trdnjave, saj je bilo mestece zaradi strateške lege vedno ogroženo s strani različnih zavojevelcev. Po ogledu namestitev v hotelu, večerja in nočitev.
 
5. dan : Vadi Bani Halid - Vahiba
(Z - V) |
Po zajtrku bomo zapustili obalo in se zapeljali v notranjost Arabskega polotoka, do rečne doline VADI BANI HALID, ene najlepših in najbolj zelenih v Omanu. Reka, ki teče skozi dolino, ponuja v svojih bistrih tolmunih, ujetih med visoke skale in oaze palm, možnost prijetne osvežitve nog, ki bodo tudi tokrat privabile radovedne ribice. Sledi velika sprememba okolja, saj bomo pot nadaljevali do veličastnih puščavskih sipin VAHIBA, ki so ponekod visoke tudi več kot 100 metrov. V Rdeči puščavi nas čaka vznemirljiva vožnja s terenskimi vozili med valovitimi sipinami in uživanje v razgledu na pravo peščeno morje. Sledi daljša vožnja proti zahodu, ki bo potekala skozi puščavo, vzdolž širnega pogorja, ki ta del države loči od obal Omanskega zaliva. Zvečer prihod v mesto Nizva. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.
 
6. dan : Nizva - Džebel Ahdar
(Z-V) |
Zajtrk, nato ogled osrednjega dela mesta NIZVA, ki je eno najstarejših v Omanu. V 6. in 7. stoletju je služilo kot prestolnica države in je slovelo kot središče trgovine, religije, izobraževanja in umetnosti. Obiskali bomo mestno utrdbo iz 17. stoletjain občudovali njeno mogočno obzidje. Sprehodili se bomo po mestni tržnici, ki ponuja najrazličnejše dobrine – od popularne slaščice halve do začimb, dateljnov ali izdelkov iz zlata in srebra. Krajevna posebnost, ki jo tudi prodajajo na tržnici, so sloviti ukrivljeni noži - handžarji. Prosto za nakupe. Popoldne izlet z džipi v pogorje DŽEBEL AHDAR, ki leži severno od Nizve. Med potjo bomo lahko občudovali dramatično pokrajino, posejano z gorskimi vasicami in zanimivo vegetacijo. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
 
7. in 8. dan : Al Hamra - Bahla - Muškat - Ljubljana
(Z-V in L) |
Po zajtrku se bomo podali v več kot dva milijona let staro podzemno jamo AL HUTA, kjer skupna dolžina rovov meri skoraj 5 kilometrov. Po vrnitvi iz jame sledi sprehod po bližnji slikoviti vasici AL HAMRA, ki ima lepo ohranjene ulice s tradicionalnimi opečnatimi hišami. Vožnja do ene največjih omanskih utrdb v mestu BAHLA, ki je vpisana na seznam Unescove kulturne dediščine. Po ogledu njene zunanjščine se bomo podali do bližnjega gradu JEBREEN, ki za debelimi zidovi skriva sobane z bogato opremo. Popoldne začetek vožnje proti Muškatu. Po prihodu v Muškat namestitev v hotel, večerja in krajši počitek. Sledi vožnja na letališče in nočni polet proti domu. Po vmesnem pristanku v Istanbulu sledi polet na brniško letališče, kjer se bo naše potovanje v dopoldanskih urah zaključilo.
Datum odhoda: 
25.10.2023 in 17.2.2024
Lokacija odhoda: 
LJUBLJANA
Cene/Termini: 

Odhodi in cena


Odhod: 25. 10. 2023 ZAGOTOVLJENO - Let z Brnika
Cena:
1.699 € (min. 25 oseb)
1.799 € (min. 15 oseb)
1.899 € (min. 10 oseb)


Odhod: 17. 02. 2024 - SKORAJ ZAGOTOVLJENO

Cena:
1.699 € (min. 25 oseb)
1.799 € (min. 15 oseb)
1.899 € (min. 10 oseb)

Cena vključuje
avtobusni transfer na letališče in nazaj
vse letalske prevoze po programu
letališke in varnostne takse
prevoze z avtobusom po Omanu
namestitev v dvoposteljni sobi (prha, wc) v hotelih z najmanj 3***
obroke po programu (Z-zajtrk, V-večerja)
vstopnine po programu
lokalne turistične pristojbine
stroške organizacije potovanja
kompetentno vodstvo
osnovno nezgodno zavarovanje in DDV
Doplačilo (na poti)
40.- € za napitnine
Doplačila po želji (ob prijavi)
za zavarovanje rizika odpovedi
290.- € za enoposteljno sobo

Število dni: 
8

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Oman - 8 DNI: 25. 10. 2023 ZAGOTOVLJENO IZ BRNIKA IN 17. 02. 2024 SK. ZAGOTOVLJENO

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon