Opera Carmen v veronski Areni

Verona, romantično mesto Romea in Julije, Arena di Verona, opera Carmen- opera v štirih dejanjih Georga Bizeta.
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
84,00
Aktualna potovanja

Carmen je opera v štirih dejanjih Georga Bizeta. Premiera opere je bila 3. marca 1875 v Parizu. Predstava je bila v začetku zelo uspešna in je naletela na izjemno dober odziv publike, kasneje pa so jo kritiki raztrgali. Skladatelj je kmalu za tem umrl v mišljenju, da je bila opera neuspešno delo. Kako se je motil.

Vsebina opere

V operi se razgrne zgodba o lahkoživki Carmen, za katero je ljubezen zgolj razvedrilo, zato (hote ali nehote) povzroča propad moških. Zapelje tudi naivnega desetarja Don Joséja in ga prepriča, da se zaradi ljubezni upre svojim nadrejenim in dezertira iz vojske. Don José se navkljub močnemu glasu vesti, ki ga v glasbenem smislu pooseblja lik zveste Micaële iz njegove soseske, naposled odreče ugledu in pridruži skupini tihotapcev in nepridipravov, med katerimi živi tudi Carmen. Sreča mladih zaljubljencev je kratkotrajna, saj se Carmen kmalu zaljubi  v privlačnega toreadorja in zapusti Joséja. Ta izgubi razum in se krvavo maščuje.

Predviden program izleta

Odhod v dopoldanskih urah in vožnja v Verono. Med sprehodom po mestu bomo videli areno – amfiteater, najelegantnejšo ulico Vio Mazzini, najimenitnejši trg Piazza delle Erbe, meščanske hiše in številne cerkve. Po ogledu bo prosto za samostojne oglede ali pa za posedanje na uličicah pred številnimi kavarnami.

V večernih urah (predvidoma ob 21.00 uri) se bo začela operna predstava Carmen. Pol ure po koncu predstave vožnja proti domu. Prihod je predviden v jutranjih urah naslednjega dne.

Datum odhoda: 
Odhod: 27. 08. 2022
Lokacija odhoda: 
Ljubljana, Ajdovščina, Vrtojba
Cene/Termini: 

Odhod: 27. 08. 2022

pri udeležbi najmanj 40 oseb: 84,00 EUR

pri udeležbi najmanj 25 oseb: 104,00 EUR

Število dni: 
1
Cena vključuje: 
 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • zunanje oglede po programu,
 • vstopnino za ogled opere Carmen, kamnite stopnice v 6. sektorju,
 • turistično vodenje, organizacijo ter ddv.

 

Opombe k izletu

 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 25 potnikov, v nasprotnem primeru vas bomo obvestili najmanj 2 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Za potovanje potrebujete veljaven osebni dokument.
 • Program izleta velja kot končno obvestilo.
 • Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred pričetkom potovanja / izleta.
 • Cene vstopnin so izračunane na podlagi trenutno dostopnih informaciji (november 2021). V kolikor se vstopnine podražijo, se cena aranžmaja posledično spremeni.
 • Pridržujemo si pravico do spremembe programa v primeru dežja, ker opera v tem primeru odpade. V primeru, da je opera zaradi dežja prekinjena med izvedbo, potnik ni upravičen do vračila denarja. Hvala za razumevanje.
 • Priporočamo, da vzamete blazinico ali podobna sedala na kateri boste sedeli med ogledom opere, saj so za sedišča predvidene betonske stopnice.
 • Vstopnice vam razdeli vodnik pred pričetkom predstave.
 • Glede doplačila za sektor 2 in 3 se pozanimajte v turistični poslovalnici.
Doplačila: 
 • VSTOPNICA SEKTOR 2   65,00 EUR
 • VSTOPNICA SEKTOR 3   40,00 EUR

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Opera Carmen v veronski Areni

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon