OPERNA PREDSTAVA
Italija

Opera Seviljski brivec v veronski Areni

Seviljski brivec je komična opera v dveh dejanjih Gioacchina Rossinija. Libreto je po Beaumarchejevi komediji napisal Cesare Sterbini. Krstna izvedba, ki jo je dirigiral sam avtor, je bila 20. februarja 1816 v...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
94,00 €
Avtobusna potovanja

Vsebina opere

Prvo dejanje

Zaljubljeni grof Almaviva pride v Seviljo, trdno odločen, da se bo poročil z lepo Rozino. Nanjo budno pazi njen skrbnik Don Bartolo, ki si domišlja, da je on bodoči ženin. Grof po naključju sreča prebrisanega brivca Figara. Ta mestni vsevednež grofa, potem ko je seveda prejel bogato plačilo, preobleče v uniformo in ga Don Bartolu predstavi kot pijanega vojaka, ki išče stanovanje. Almaviva se naseli, a ga kmalu odkrijejo, kasneje ga želijo zapreti, a tega ne storijo, ker je visokega stanu.

Drugo dejanje

Grof se ponovno poskuša vrniti v Rozinino hišo, tokrat preoblečen v učenca don Basilia. Izmisli si zgodbo, da je učitelj glasbe Don Basilio nevarno zbolel in ga bo nadomestil pri glasbenem pouku. Povsem zdrav don Basilio prav tako pride k Bartolu, zato mora Figaro poskrbeti za ugoden razplet nastale situacije. Don Basilio uspe prišepniti Don Bartolu, naj zoper grofa Almavivo uporabi premeteno orožje – laž! Skupaj celo uspeta prepričati Rozino, da se Almaviva z njo le igra ter jo prepričata, da privoli v možitev s svojim skrbnikom.

Ko se ponoči Almaviva s Figarovo pomočjo vrne v Rozinino hišo, da bi skupaj pobegnila, ga doleti grenko presenečenje – njegova ljuba se mu zoperstavi. Toda Figarove iznajdljivost se še enkrat izkaže in vsi nesporazumi so srečno rešeni v veliko zadovoljstvo obeh zaljubljencev.

Predviden program izleta

Odhod v dopoldanskih urah in vožnja v Verono. Med sprehodom po mestu bomo videli areno – amfiteater, najelegantnejšo ulico Vio Mazzini, najimenitnejši trg Piazza delle Erbe, meščanske hiše in številne cerkve. Po ogledu bo prosto za samostojne oglede ali pa za posedanje na uličicah pred številnimi kavarnami.

V večernih urah (predvidoma ob 21.00 uri) se bo začela operna predstava Seviljski brivec. Pol ure po koncu predstave vožnja proti domu. Prihod je predviden v jutranjih urah naslednjega dne.

Datum odhoda: 
24.8.2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana, Ajdovščina, Vrtojba
Cene/Termini: 

Cena po osebi:

pri udeležbi najmanj 45 oseb: 94,00 EUR

pri udeležbi najmanj 30 oseb: 122,00 EUR

Možna doplačila

VSTOPNICA - SEKTOR 5 11,00 EUR

VSTOPNICA - SEKTOR 4 27,00 EUR

VSTOPNICA - SEKTOR 3 39,00 EUR

VSTOPNICA - SEKTOR 2 62,00 EUR

Cena vključuje

  • prevoz s turističnim avtobusom,
  • zunanje oglede po programu,
  • vstopnino za ogled opere Seviljski brivec, kamnite stopnice v 6. sektorju,
  • turistično vodenje, organizacijo ter ddv.

 

Število dni: 
1

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Opera Seviljski brivec v veronski Areni

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon