Mallorca

Osupljiva Majorka, 5 dni, čarter polet

Mallorca je otok, ki ponuja veliko več kot le brezskrbne počitnice in zabavo. Je eden izmed štirih otokov, ki skupaj z Ibizo, Menorco in Formentero sestavlja Balearske otoke. Odlikujejo jo sredozemsko podnebje...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
649,00 €
Potovanja po Svetu
1. DAN
SLOVENIJA –MALLORCA
nočitev
Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana ter čarter polet na otok Majorko. Po pristanku prevoz do hotela, nastanitev in prosto za prvi stik s svetovljansko damo.
 
2. DAN
PALMA DE MALLORCA
Zajtrk, nočitev
Po zajtrku si bomo ogledali glavno mesto otoka, ki preseneča s svojo izjemno kulturno dediščino, vidno v razkošnih cerkvah, veličastnih javnih zgradbah in čudovitih zasebnih graščinah. Palma je vrveče, živahno svetovljansko mesto, kjer živi polovica otoških prebivalcev. Ogledali si bomo nekdanjo borzo La Lonjo, kip majorškega svetnika Ramona Llula, čudovito katedralo iz 14. stoletja, palačo Almudaina, danes v lasti španske kraljeve družine, mestno hišo, trg Mayor ter Španski trg. Na glavni mestni ulici si bomo vzeli čas za razvajanje. V kateri izmed številnih kavarn lahko pokusite lokalno specialiteto – ensaimado. Katedrala Sa Seuena predstavlja eno najlepših gotskih zgradb v Španiji in verjamemo, da bo navdušila tudi vas. Prosto popoldne.
 
3. DAN
IZLET V VALLDEMOSO IN SOLLER
Zajtrk, nočitev
Po zajtrku se bomo odpravili v Valldemoso in Soller Valldemosa, ki bo za vedno ostal povezan s pisateljico George Sand, saj je tu preživela zimo 1838/39. Za mnoge je bolj znan in zanimiv Frederic Chopin, ki je skupaj s pisateljico bival v kartuzijanskem samostanu. Sprehodili se bomo tudi do Sancheve palače, skromne cerkvice in rojstne hiše majorške svetnice Santé Catalane Tomas. Ustavili se bomo pri zalivu, kjer se je izkrcala Sissy in obiskala Ludvika Habsburškega, ki si je nedaleč stran postavil palačo. Vožnja v Soller, kjer so od nekdaj živeli od oljk in sadja, v 19 stoletju pa so pomaranče in vino menjali za francosko blago in mestece je dobilo rahlo francoski meščanski pridih. Še danes so znani po najboljšem pomarančnem soku in sladoledu na otoku. Posebnost mesteca je stara železniška postaja in ozkotirna železnica s starinskimi lesenimi vagoni z malim muzejem, kjer hranijo nekaj del Picassa in Miroja. S tramvajem iz leta 1913 se bomo popeljali v Port Soller in od tam nazaj avtobusom v hotel.
 
4. DAN
POČITNIŠKA RAZVAJANJA ali IZLET NA RT FORMENTOR
zajtrk, nočitev
ProstI dan boste izkoristili za samostojna raziskovanja, gurmanske užitke; morda pa se boste odločili za en pohodniški izlet:
 
RT FORMENTOR
 
Majorka je raj za raziskovalce. Rt Formentor je prava paša za oči, gora in morje z roko v roki ustvarjata spektakularne razglede, ki so najlepši ob sončnem zahodu. Pohodniška izkušnja z lokalnim gorskim vodnikom na »stičišču vetrov« vas ne bo pustila ravnodušnih. Vsekakor nepozabno doživetje!
 
POMEMBNO: Hoja je primerna za aktivne rekreativce, s primerno telesno pripravljenostjo. Sam pohod traja približno 5ur. Priporočamo športno/pohodno obutev za skalnat teren ter primerna športna/pohodna oblačila, vključno z rezervno majico, vetrovko in pokrivalom.
 
5. DAN
MALLORCA - SLOVENIJA
zajtrk
Dan za uživanje in prosto do odhoda na letališče. Po dogovoru z vodnikom možnost različnih aktivnosti. Polet V Ljubljano predvidoma v popoldanskih urah.
Datum odhoda: 
6.12.2023 - ZAGPOTOVLJEN ODHOD
Lokacija odhoda: 
LJUBLJANA
Cene/Termini: 
Cena od 649€
 
Cena vključuje
letalski prevoz po programu z vključeno oddano prtljago
letališke in varnostne pristojbine
štiri nočitve z zajtrkom v hotelu 4*
dva izleta po programu in sicer ogled glavnega otoškega mesta Palme in izlet v Valldemoso in Soller
spremstvo in organizacijo potovanja
 
Doplačila
DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:
na posameznem avtobusu med 35 in 44 potniki 30 €
na posameznem avtobusu med 25 in 34 potniki 50 €
DOPLAČILA na poti:
strošek vstopnin: pribl. 30 - 40 €.
DOPLAČILA ob prijavi:
enoposteljna soba 4* hotel 159 €
polpenzion v hotelu/restavraciji: 134 €
izlet Rt Formentor: 49€
OPOMBA: (izleti bodo organizirani ob prijavi najmanj 20 potnikov)
 
POPUSTI ob prijavi:
otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)
TURISTIČNA PRISTOJBINA (plačilo ob prihodu v hotel):
Višina turistične takse je različna glede na kategorijo objekta in sicer znaša:
- 2 EUR / osebo / dan za objekte 1-2*
- 3 EUR / osebo / dan za objekte 3-4*
- 4 EUR / osebo / dan za objekte 5*
 
OTROCI: otroci do 2. leta potujejo na čarterskih poletih brezplačno (v primeru, da na destinaciji dopolnijo 2 leti plačajo strošek letalskega prevoza za izbrani odhod).
 
POMEMBNO: V primeru posebnih letal (charter let) je najmanjše število potnikov 140 na letalu in najmanj 45 potnikov na posameznem avtobusu. Na takšnih potovanjih je možnih več programov in več avtobusov, cena pa se preračuna na število potnikov v posameznem avtobusu. Če je potnikov več kot 49 na istem programu, se uporabita dva avtobusa in se obračuna višja cena za potnike na obeh avtobusih, dokler oba ne dosežeta optimalnega števila potnikov. V kolikor se ne prijavi zadostno število potnikov za poseben let, lahko agencija ponudi potovanje na redni liniji, pri čemer vsebina ostaja nespremenjena.
 
POMEMBNO: V primeru posebnih letal (charter let) je najmanjše število potnikov 140 na letalu in najmanj 45 potnikov na posameznem avtobusu. Na takšnih potovanjih je možnih več programov in več avtobusov, cena pa se preračuna na število potnikov v posameznem avtobusu. Če je potnikov več kot 49 na istem programu, se uporabita dva avtobusa in se obračuna višja cena za potnike na obeh avtobusih, dokler oba ne dosežeta optimalnega števila potnikov. V kolikor se ne prijavi zadostno število potnikov za poseben let, lahko agencija ponudi potovanje na redni liniji, pri čemer vsebina ostaja nespremenjena.
Število dni: 
5

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Osupljiva Majorka, 5 dni, čarter polet

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon