Madeira

OTOK MADEIRA - 7 dni, 30. maj 2024

7-DNEVNO POTOVANJE Priljubljena turistična destinacija in očarljiv otok večne pomladi!
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
1090,00 €
Na toplo iz Ljubljane
Potovanja po Svetu

1. dan: Jutranji zbor potnikov na letališču Ljubljana. Polet z družbo Swiss Air ob 10.40 proti Zürichu. Nadaljevalni let ob 14.15 proti Funchalu. Pristanek na MADEIRI predvidoma ob 17.20 po lokalnem času. Transfer do hotela, večerja in  nočitev. 

2. dan: Zajtrk. Ogled mesta FUNCHAL z našim vodnikom (peš in z javnim prevozom, če bo treba). Ogled starega mesta, kamor so se v 15. stoletju naselili prvi prebivalci otoka. Ogled mestne katedrale, obisk zanimivih tržnic (ribe, sadje, cvetje …) in nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje slikovitih uličic. Po želji in dogovoru dodatni ogledi v okolici (botanični vrt in degustacija vina). Večerja in nočitev. 

3. dan: Po zajtrku celodnevni izlet po slikoviti zahodni strani otoka. Postanek v ribiški vasici CAMARA DE LOBOS, nadaljevanje do rta CABO GIRAO, ki je s 580 m najvišji klif v Evropi. Postanek v vasici RIBEIRA BRAVA, nato vožnja v notranjost do SERRA DE AGUA za pokušino lokalne pijače »poncha«. Nadaljevanje na severno stran otoka, preko Encumeade, razgled na obe strani otoka in vožnja čez edinstveno planoto Paul de Serra. Kosilo v restavraciji ob poti. Spust do obale na severozahodnem delu v PORTO MONIZ, kjer so v lavo vklesani naravni bazeni. Še vožnja ob severni obali do slikovite vasice SAO VICENTE in nato vrnitev preko Encumeade proti Funchalu. Nočitev v hotelu.  

4. dan: Po zajtrku poldnevni izlet do razgledišča PICO DOS BARCELOS, lep razgled na Funchal in zaliv. Nadaljevanje do EIRA DO SERRADO, razgled na gore in dolino Curral das Freiras z vasico, zgrajeno na kraterju ugaslega vulkana. Postanek v vasi MONTE s cerkvijo zavetnice otoka in grobnico zadnjega avstrijskega cesarja. Za adrenalina željne tudi možnost vožnje s posebnimi sanmi. Prosto popoldne. Nočitev v hotelu. Možnost obiska lokala s programom in tipično večerjo.   

5. dan: Po zajtrku raziskovanje zahodnega dela otoka. Vožnja do PICO DO ARIEIRO in razgled na najvišji vrh otoka. Vožnja skozi lovorjev gozd v vas RIBEIRO FRIO z bujno vegetacijo (možnost krajšega pohoda). Sledi prihod v SANTANO, najbolj tipično vasico otoka, znano po pisanih hišicah s slamnato streho. Kosilo v lokalni restavraciji. Popoldanska vožnja mimo kraja Porto da Cruz pod vznožje PENHA D' AGUIA (Orlovske skale) – enega največjih geoloških simbolov otoka. Nato obisk razgibanega polotoka PONTA DE SAO LAURENCO – najvzhodnejšega dela otoka.  Za konec še postanek v ribiški vasici MACHICO, ki ji pravijo tudi »rojstvo« otoka. Nočitev v hotelu.

6. dan: Zajtrk. Poldnevni treking (pohod po levadah). Dopoldanska vožnja (z lokalnim ali najetim busom) do vasice CAMACHA, nato od tam umirjen sprehod po smaragdno zeleni dolini z očarljivimi razgledi. Levada je speljana pod krošnjami evkaliptusa in hrastov. Vrnitev v Funchal in prosto popoldne za zadnje nakupe. Večerja v hotelu.

7. dan: Po zajtrku transfer na letališče v Funchalu. Polet letala ob 10.20 in pristanek v Zurichu ob 15.05. Prestop na drugo letalo in polet proti Sloveniji s predvidenim pristankom v Ljubljani ob 19.30 po lokalnem času. Zaključek potovanja.

Datum odhoda: 
30.5.2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

CENA:      1.090 EUR pri najmanj 25 potnikih
                  1.190 EUR pri najmanj 15 potnikih

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Ljubljana–Zürich–Funchal in nazaj, vse letališke takse, 1 kos ročne prtljage + 1 kos velike prtljage do 23 kg za oddajo, 6 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v sobah 1/2 TWC, 2 x kosilo, 3 x večerja, vse oglede po programu, vse prevoze na Madeiri po programu, transfer iz letališča do hotela in nazaj, odlično slovensko vodenje in celotno organizacijo.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: 
- za sobo 1/1 = 180 EUR,
- za povratni transfer iz Maribora do letališča Ljubljana + iz letališča Gradec do Ljubljane = 50 EUR/osebo,
- za transfer v eno smer iz Maribora do letališča Ljubljana = 25 EUR,
- za transfer v eno smer iz letališča Gradec do Ljubljane = 30 EUR,

MOŽNA DOPLAČILA na poti:
- za tipično večerjo s programom,
- za dodatne oglede 2. dne v Funchalu (Monte, botanični vrt), 
- za pričakovane napitnine.

POMEMBNO:
- ob prijavi je potrebno oddati kopijo svojega veljavnega osebnega dokumenta, 
- pridržujemo si pravico do prerazporeditve ogledov po dnevih, lokacija hotela je lahko kjerkoli na otoku,
- možno je, da bomo kakšno večerjo zamenjali s kosilom na poti ali obratno,
- cene letalskih vozovnic se bližje odhodu lahko tudi zvišajo, posledično se lahko spremeni cena programa. Za zagotovitev čim ugodnejših pogojev in ugodne cene potovanja toplo priporočamo čimprejšnjo prijavo.  

MOŽEN POPUST: 
- otrok do 12 let na dodatnem ležišču = 15% (z dvema odraslima)
- za 3. odraslo osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%. 
Troposteljne sobe po predhodni potrditvi.

Število dni: 
7

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

OTOK MADEIRA - 7 dni, 30. maj 2024

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon