OTOK MADEIRA - 8 dni, 05.06.2023 - ZAGOTOVLJEN ODHOD!

Priljubljena turistična destinacija in očarljiv otok večne pomladi! Nastanitev v centru Funchala, dnevni izleti in ogledi vseh največjih znamenitosti. Možnost izleta na sosednji otok Porto Santo.
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
1190,00 €

ZAGOTOVLJEN ODHOD!

1. dan: Opoldanski transfer iz Slovenije (iz Maribora, Celja, Ljubljane ...) do letališča v Benetkah. Polet letala družbe Tap Air ob 19.05 s pristankom v Lizboni ob 21.20. Prestop na drugo letalo ob 23.10 in nočni polet proti Funchalu.

2. dan: Pristanek na otoku MADEIRA predvidoma ob 00.55 po lokalnem času. Transfer do hotela, namestitev in nočitev. Malo kasnejši zajtrk, nato ogled mesta FUNCHAL z našim vodnikom (peš in z javnim prevozom, če bo treba). Ogled starega jedra mesta, kamor so se v 15. stoletju naselili prvi prebivalci otoka. Ogled mestne katedrale, obisk zanimivih tržnic (ribe, sadje, cvetje …) in nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje slikovitih uličic. Po želji in dogovoru dodatni ogledi v okolici (botanični vrt in degustacija vina). Večerja in nočitev. 

3. dan: Po zajtrku celodnevni izlet po slikoviti zahodni strani otoka. Postanek v ribiški vasici CAMARA DE LOBOS, nadaljevanje do rta CABO GIRAO, ki je s 580 m najvišji klif v Evropi. Postanek v vasici RIBEIRA BRAVA, nato vožnja v notranjost do SERRA DE AGUA za pokušino lokalne pijače »poncha«. Nadaljevanje na severno stran otoka, preko Encumeade, razgled na obe strani otoka in vožnja čez edinstveno planoto Paul de Serra. Spust do obale na severozahodnem delu v PORTO MONIZ, kjer so v lavo vklesani naravni bazeni. Še vožnja ob severni obali do slikovite vasice SAO VICENTE in nato povratek nazaj preko Encumeade proti Funchalu. Večerja in nočitev v hotelu.  

4. dan: Po zajtrku poldnevni izlet do razgledišča PICO DOS BARCELOS, lep razgled na Funchal in zaliv. Nadaljevanje do EIRA DO SERRADO, razgled na gore in dolino Curral das Freiras z vasico zgrajeno na kraterju ugaslega vulkana. Naslednji postanek v vasi MONTE z cerkvijo zavetnice otoka in grobnico zadnjega avstrijskega cesarja. Za adrenalina željne tudi možnost vožnje s posebnimi sanmi. Prost popoldan. Nočitev v hotelu. Možnost obiska lokala s programom in tipično večerjo.  
 
5. dan: Po zajtrku raziskovanje zahodnega dela otoka. Vožnja do PICO DO ARIEIRO in razgled na najvišji vrh otoka. Vožnja skozi lovorjev gozd v vas RIBEIRO FRIO z bujno vegetacijo (možnost krajšega pohoda). Sledi prihod v SANTANO, najbolj tipično vasico otoka, znano po pisanih hišicah s slamnato streho. Popoldanska vožnja mimo kraja Porto da Cruz pod vznožje PENHA D' AGUIA (Orlovske skale) – enega največjih geoloških simbolov otoka. Nato obisk razgibanega polotoka PONTA DE SAO LAURENCO – najvzhodnejšega dela otoka.  Za konec pa še postanek v ribiški vasici MACHICO, ki ji pravijo tudi »rojstvo« otoka. Večerja v hotelu.

6. dan: Zajtrk. Prost dan oziroma po želji celodnevni izlet z ladjo na sosedni otok PORTO SANTO (zgodnejši jutranji odhod, cca, 2,5 urna plovba z ladjo-trajektom iz Madeire do otoka Porto Santo, 3 urni krožni ogled glavnih znamenitosti naravno zelo razgibanega otoka s čudovitimi plažami, nekaj prostega časa, nato povratek z ladjo nazaj do Madeire, kjer bo pristanek v malo kasnejših večernih urah). Nočitev v hotelu.

7. dan: Zajtrk. Poldnevni trekking izlet (pohod po levadah). Dopoldanska vožnja (z lokalnim ali najetim busom) do vasice CAMACHA, nato od tam umirjen sprehod po smaragdno zeleni dolini z očarljivimi razgledi. Levada je speljana pod krošnjami evkaliptusa in hrastov. Vrnitev v Funchal in prosto popoldne za zadnje nakupe. Večerja v hotelu.

8. dan: Zgoden zajtrk in transfer na letališče v Funchalu. Polet letala ob 09.50 in pristanek v Lizboni ob 11.30. Prestop na drugo letalo in polet proti Italiji ob 14.15 s predvidenim pristankom v Benetkah ob 18.10 po lokalnem času. Še organiziran transfer nazaj v Slovenijo do Ljubljane, Celja in Maribora, kamor bo povratek v kasnejših večernih urah.

Datum odhoda: 
5.6.2023
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

CENA:     1.190 EUR pri najmanj 25 potnikih
                1.290 EUR pri najmanj 15 potnikih

3% POPUST ZA HITRE PRIJAVE do 15.5.2023 (za plačilo v celoti).

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Benetke–Lizbona–Funchal in nazaj, vse letališke takse, 1 kos ročne prtljage + 1 kos velike prtljage do 23 kg za oddajo, 7 x nočitev v hotelu 3* v sobah 1/2 TWC, 6 x zajtrk, 4 x večerja, vse oglede po programu, vse prevoze na Madeiri po programu, transfer od letališča do hotela in nazaj, organiziran transfer iz Maribora do letališča Benetke in nazaj, odlično slovensko vodenje in celotno organizacijo.

MOŽNA DOPLAČILA (v agenciji): 
- za sobo 1/1 = 170 EUR, 
- za celodnevni izlet z ladjo na sosednji otok Porto Santo = 110 EUR/osebo

MOŽNA DOPLAČILA (na poti): 
- za tipično večerjo s programom,
- za dodatne oglede 2. dne v Funchalu (Monte, botanični vrt), 
- za pričakovane napitnine.

MOŽEN POPUST: 
-    Otrok do 12 let = 15% (z dvema odraslima)
-    za 3. odraslo osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%. 
Troposteljne sobe proti potrditvi.

POMEMBNO: 
- V času objave programa vsi poleti še niso bili potrjeni, zato se v tej zvezi lahko še malenkost spremeni program, vrstni red ogledov, odhodno letališče in eventuelno tudi datum odhoda za kak dan. Možna je prerazporeditev ogledov po dnevih, lokacija hotela je lahko kjerkoli na otoku.
- Ob prijavi je potrebno oddati kopijo svojega veljavnega osebnega dokumenta.

Število dni: 
8

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

OTOK MADEIRA - 8 dni, 05.06.2023 - ZAGOTOVLJEN ODHOD!

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon