Otok Vis in obiranje mandarin, 4 dni - zagotovljeno: 27.9., 3.10.2024

Cena od: 
365,00 €
Avtobusna potovanja

1. DANSLOVENIJA – ZADAR – VIS
(večerja, nočitev)
Jutranji odhod iz vseh večjih krajev v Sloveniji ter vožnja z vmesnimi postanki do Zadra, mesta starega tri tisoč let, ki se nahaja na severu Dalmacije in je obkroženo z nacionalnimi in naravnimi parki, od Paklenice in Vranskega jezera v zaledju, Telaščice in Kornatov v ospredju, ter blizu slapovom Krke, Plitvičkim jezerom in Severnemu Velebitu. Videli boste zanimivosti med katerimi izstopa cerkev Sv. Donata in je simbol mesta Zadra. Gre za najznamenitejšo monumentalno stavbo na Hrvaškem iz 9. stoletja. Videli boste tudi nekaj sodobnih pridobitev kot so morske orgle in pozdrav soncu.Iz Zadra se boste odpeljali do Splita, kjer se boste vkrcali na trajekt za otok Vis. Ob prihodu v mesto Vis bodo sledili pijača dobrodošlice in prijava v hotel, kasneje pa večerja.

2. DANVIS – KOMIŽA – VIS
(zajtrk, večerja, nočitev)
Po zajtrku se boste odpravili na raziskovanje otoka od antike do novejše zgodovine. Po želji in za doplačilo ter v primeru ugodnih vremenskih razmer se boste lahko udeležili izleta z ladjo na otok Biševo in v znamenito »modro špiljo«. Po povratku z izleta boste obiskali manjši ribiški muzej v Komiži ter nadaljevali po otoku do znamenite »Titove špilje« in nazaj do mesta Vis, kjer se boste sprehodili po zanimivem antičnem mestu. Nato se boste vrnili v hotel, kjer bo še večerja.

3. DANVIS – SPLIT – OMIŠ - GRADAC
(zajtrk, večerja, nočitev)
Po zgodnjem zajtrku boste zapulstili Vis in s trajektom odpluli proti Splitu. Nekaj prostega časa za ogled mesta, ki ima izjemno veliko kulturnih spomenikov. Dioklecijanova palača in staro mesto Split je vpisano v seznam svetovne kulturne dediščine pri UNESCU. Nadaljevanje do Omiša, mesta pod golimi strmimi stenami z ozkimi ulicami in simpatičnimi malimi trgi. Kristalno čista reka Cetina ponuja enkratno doživetje nedotaknjene narave. Nadaljevanje v Gradac na skrajnem jugu makarske riviere, kjer bodo sledili pijača dobrodošlice in prijava v hotel, kasneje pa večerja, zabava ob glasbi v živo ter nočitev.

4. DANGRADAC - DOLINA DELTE REKE NERETVE – SLOVENIJA
(zajtrk, kosilo)
Po zajtrku se boste z avtobusom ali po želji in za doplačilo z ladjo, odpeljali v dolino delte reke Neretve, ki jo zaradi njenih rodovitnih tal in milega podnebja imenujejo tudi »Hrvaška Kalifornija«. Na eni od številnih plantaž sočnih in dišečih mandarin se jih boste brezplačno do sitega najedli ter nabrali za domov. Kolikor jih boste nabrali, toliko jih boste plačali lastniku plantaže. Po obiranju se boste pustili razvajati prijaznim domačinom, ki vas bodo postregli s pravo hercegovsko lozo in smokvami. S tradicionalnimi ladjicami »trupicami« se boste zapeljali po rokavih Neretve do mesta, kjer vas bodo domačini pogostili še z okusnim kosilom z žara in pijačo. Nepozabna zabava z »gusarji« ob živi glasbi bo trajala vse do poznega popoldneva. Nato se boste odpeljali proti domu, kamor je predviden prihod v nočnih urah.

Datum odhoda: 
27.9., 3.10.2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

Cena po osebi od: 365,00 €

Cena vključuje
avtobusni prevoz po programu iz Slovenije
ogled Zadra z lokalnim vodnikom
povratni trajektni prevoz na relaciji Split – Vis – Split
postanek v Komiži
ogled ribiškega muzeja v Komiži
postanek pri Titovi špilji, postanek v Omišu
2x pijačo dobrodošlice v hotelih 3*
3x polpenzion (zajtrk in večerja) v hotelih 3*
1x glasbo v živo ob večerji
program praznika mandarin (foto safari po rokavih reke Neretve s »trupicami«, animacija, pogostitev z žganjem, figami in mandarinami, prevoz na obiranje mandarin, kosilo z žara z vključeno pijačo, glasba v živo) v dolini delte reke Neretve
Doplačila
MOŽNO DOPLAČILO za manjšo skupino:

na posameznem avtobusu med 35 in 44 potniki 30 €
med 25 in 34 potniki 50 €
DOPLAČILA PO ŽELJI ob prijavi, na osebo:

enoposteljna soba 50 €,
dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco glede na ponudbo na dan prijave,
DOPLAČILO PO ŽELJI na poti, na osebo:

otok Biševo in Modra špilja (vožnja z ladjo, vstopnica v »Modro špiljo«, lokalni vodnik) 35 €

 

Število dni: 
4

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Otok Vis in obiranje mandarin, 4 dni - zagotovljeno: 27.9., 3.10.2024

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon