Panama

Panama in Kostarika- 12 dni - 16.11.2023 zagotovljeno

Čudovita narava z vulkani, jezeri in gozdovi, svetovno čudo Panamski kanal, nasmejani domačini ter barvite tradicionalne tržnice, so kot biseri nanizani na vaši živo pisani poti po deželah Srednje Amerike.
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
2990,00€
Potovanja po Svetu
1. dan: BENETKE–EVROPA–CIUDAD DE PANAMA / Panama / obroki na letalu
Predviden let z letališča v Benetkah ali enega od sosednjih letališč s prestopanjem proti Panami (prevoz iz Ljubljane za doplačilo) Po pristanku in opravljenih carinskih obveznostih bo sledil prevoz do hotela. Nastanitev in prenočevanje.
 
2. dan: CIUDAD DE PANAMA–PANAMSKI PREKOP / zajtrk, kosilo
Zajtrk in ogled mesta. Prestolnica Paname ima svoje začetke že v zgodnjem 16. stoletju, ko so se sem priselili španski osvajalci. Ogledali si boste stari del mesta – Panama Viejo, ki je bilo napadeno in uničeno s strani pirata Henryja Morgana. Sp Pot boste nadaljevali v Casco Antiguo, ki danes velja za eno najpomembnejših zgodovinskih zapuščin na tem območju in je pod UNESCOVO zaščito. Videli boste tudi Trg neodvisnosti in katedralo Metropolitana, Francoski trg, kjer je spomenik Franciji v zahvalo za pomoč pri gradnji prekopa. Sledil bo ogled centra Miraflores, kjer se lahko seznanite z delovanjem znamenitega panamskega prekopa, o njegovi zgodovini in načinu izgradnje. V nadaljevanju dneva boste videli še nekdanjo vojaško bazo Albrook, kjer se danes nahaja poslovni center in rezidenčna palača. Zvečer folklorni program z večerjo. Vrnitev v hotel in prenočevanje.
 
3. dan: PANAMSKI PREKOP - SAN JOSE / zajtrk, kosilo
Po zgodnjem zajtrku se boste odpravili na nepozabno dogodivščino – vožnjo po panamskem prekopu. Panamski prekop je bil zgrajen v letih med 1904 in 1914, predvsem s finančno in tehnološko pomočjo ZDA. Prekop, ki je dolg 82 km, seka panamsko ožino in tako povezuje Atlantski in Tihi ocean. Zapornice regulirajo pretok vode, ki povzroči sestop ladje, od zapornice do zapornice. Prekop je znan tudi kot »8 čudo sveta«, saj je še danes tehnološko eden bolj zahtevnih gradbenih projektov na svetu. Vkrcali se boste na manjšo ladjo in se ob največjih ladjah na svetu peljali po panamskem kanalu. Na poti boste lahko opazovali še raznovrstne vrste ptic, mogoče ugledali celo opice in krokodile, ki prebivajo v džungli tik ob kanalu. Obeta se vam dan, ki ga ne boste pozabili. Po zajtrku se boste poslovili od Paname, sledil bo letalski prevoz v Kostariko in njeno glavno mesto San Jose. Vrnitev v hotel in prenočevanje.
 
4. dan: SAN JOSE – NP TORTUGUERO / zajtrk, kosilo, večerja
Zajtrk. Pot boste nadaljevali do narodnega parka Tortoguero, ki predstavlja najpomembnejše gnezdišče zelenih želv na zahodni polobli. Skozi park se vije Canal de Tortoguero, ki povezuje labirinte delte, kanale in lagune. Plovba s čolni skozi Tortuguero in okolico ponuja posebno izkušnjo džungle. Tu se prepleta 11 izrazitih življenskih habitatov, od rafije in palmovega gozda do čisto pravih močvirij. Nastanitev v lodžu, večerja in prenočevanje.
 
5. dan: NP TORTUGUERO / zajtrk, kosilo, večerja
Na prvo dnevno vožnjo po kanalih parka Tortuguero se boste odpravili že pred zajtrkom. V tem času je namreč mogoče videti največ živali. Opazovali boste lahko opice, lenivce, želve, iguane ter različne vrste ptic. Zajtrk v lodžu, nato pa dopoldan namenjen oddihu. Po kosilo vas čaka popoldansko odkrivanje narodnega parka in uživanje v čudoviti naravi. Večerja v lodžu in prenočevanje.
 
6. dan: NP TORTUGUERO– NP ARENAL / zajtrk, večerja
Zajtrk. Nato vožnja proti naslednji znamenitosti Kostarike, narodnem parku Arenal. Znotraj parka se bohoti najmlajši ter najbolj aktiven vulkan v državi – vulkan Arenal. Pod njim leži istoimensko fascinantno jezero, okolica pa je prepletena s številnimi toplimi vrelci. V enem izmed njih, lepo urejenem v kopališče, si boste privoščili tudi večerno kopanje. Prenočevali boste ob vznožju vulkana Arenal.
 
7. dan: NP ARENAL / zajtrk
Po zajtrku vas čaka dan v objemu narodnega parka Arenal. Pot vas bo vodila skozi gozd, kjer so še vedno vidne posledice zadnje erupcije vulkana. Nadaljevanje poti po ohlajeni lavi do razgledne točke, kjer se vam bo ob lepem vremenu ponudil čudovit razgled na okolico, veličasten vulkan Arenal in istoimensko jezero. Popoldan boste obiskali plantažo svetovno znane kostariške kave in se seznanili z njeno tradicijo. Spoznali boste zgodovino kave, vse od njenih začetkov v Afriki. Predstavljen vam bo tudi celoten proces od semena pa vse do trenutka, ko boste kavo poskusili v tradicionalni haciendi. Privoščili si boste lahko tudi različne okusne prigrizke ter pobrskali med bogato ponudbo sveže pražene, pakirane kave. Po nepozabnem dnevu prenočevanje v lodžu.
 
8. dan: NP ARENAL–PACIFIŠKA OBALA / zajtrk, večerja
Zajtrk in nato spust do obale Pacifika, kjer vas čaka oddih v hotelu blizu morja ter čas za oddih ob šelestenju dreves in šumenju morja. Večerja in prenočevanje.
 
9.-10. dan: PACIFIŠKA OBALA / zajtrk, večerja
Dan namenjen oddihu, poležavanju, samostojnim ogledom, sprehodom … Prenočevanje.
 
11. dan: PACIFIŠKA OBALA–SAN JOSE–EVROPA / zajtrk
Zajtrk. Prevoz na letališče v San Jose in let proti Evropi. Nočni let.
 
12. dan: EVROPA–BENETKE / obroki na letalu
Pristanek v Evropi in nadaljevanje leta proti Benetkam ali drugemu bližnjemu letališču. Za doplačilo organiziran prevoz do Ljubljane.
Datum odhoda: 
16.11.2023
Lokacija odhoda: 
Benetke
Cene/Termini: 
Cena po osebi od: 2990,00€
 
V ceno je vključeno
navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu
letališke, varnostne pristojbine in dodatek za gorivo
prevozi s klimatiziranimi avtobusi ali minibusi
nočitev z zajtrki v hotelih 3*/4*/5* v dvoposteljnih sobah
ostali obroki kot so navedeno v programu
ogledi z lokalnimi vodniki
vstopnine za oglede, kot je navedeno v programu
slovensko vodenje
organizacija potovanja
V ceno ni vključeno
navedena doplačila
pijača pri obrokih
izleti in druge storitve po osebnih naročilih
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 20 oseb 290,00 EUR/osebo
(vodniku na poti)
napitnine vodnikom in voznikom pribl. 40 EUR
Doplačila ob prijavi:
prevoz Ljubljana - Benetke - Ljubljana (v kolikor je vrnitev s skupino, sicer se obračuna individualna cena) 65,00 EUR/osebo
enoposteljna soba 665,00 EUR/osebo
Popusti
troposteljna soba in popust za otroka do 12. leta v sobi z dvema odraslima osebama na vprašanje.
 
Predvideni hoteli:
HOTEL GRAN EVENIA PANAMA 5* 
HOTEL PARK INN BY RADISSON 5*
MAWAMBA LODGE TORTUGUERO 4*
HOTEL MONTANA DEL FUEGO 4*
HOTEL TAMARINDO DIRIA 4*
Število dni: 
12

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Panama in Kostarika- 12 dni - 16.11.2023 zagotovljeno

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon