Hrvaška

Počitnice na Lastovem

Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus

Program po dnevih:

1. dan S trajektom na otok Vožnja iz Ljubljane v Split ter plovba s trajektom na otok Lastovo. Odhod iz Ljubljane ob 4. uri. Vožnja v Split. Popoldne vkrcanje na trajekt in plovba na otok Lastovo. Po pristanku v Ubliju še kratka vožnja z avtobusom do hotela. Nastanitev in nočitev.

2. dan Spoznavanje okolice, kopanje Zajtrk. Spoznavanje okolice, kopanje, sprehodi - morda v Jurjevo Luko … Večerja in nočitev.

3. dan Mesto lastovo Ogled mesta Lastovo: kamnite družinske hiše iz 15. in 16. stol. z nenavadno oblikovanimi dimniki - fumari, Knežjo palačo, staro župnijsko cerkev sv. Kozme in Damijana iz leta 1473 ter mnoge druge ljubke cerkvice. Zajtrk. Izlet z avtobusom v glavno mesto otoka - Lastovo, ki ga domačini imenujejo Selo. Razprostira se na pobočju hriba Glavica, kjer kraljuje Kaštel, in daje vtis naravnega amfiteatra. Na sprehodu po mestu bomo občudovali kamnite družinske hiše iz 15. in 16. stol. z nenavadno oblikovanimi dimniki - fumari, ki so postali simbol mesta. Videli bomo tudi Knežjo palačo, častitljivo staro župnijsko cerkev sv. Kozme in Damijana iz leta 1473 ter mnoge druge ljubke cerkvice. Vrnitev z avtobusom v hotel. Prosto popoldne za kopanje. Večerja in nočitev.

4. dan Z ladjo na Saplun - raj na Zemlji Po želji izlet z ladjo na prekrasen  otok Saplun. Kombinacija čistega turkiznega morja, plaž z biserno belimi kamenčki ter bujna vegetacija predstavlja raj na zemlji! Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode, počitek … Večerja in nočitev. Po želji izlet z ladjo na prekrasen otok Saplun . Kombinacija čistega turkiznega morja, plaž z biserno belimi kamenčki ter bujna vegetacija predstavlja raj na zemlji! Poskrbljeno bo tudi za piknik z ribami in vinom. Odločitev in plačilo na poti.

5. dan Skrivena luka in vinska pokušnja Izlet v Skriveno luko s pogledom na svetilnik Struga, drugi najstarejši na hrvaški obali. Kopanje v slikovitem zalivčku z veliko sence in kristalno čistim morjem. Nato pa prigrizek s pokušanjem lokalnih vin. Zajtrk. Izlet z avtobusom v Skriveno luko, velik zaliv na jugovzhodu otoka. Na vhodu v zaliv ponosno stoji svetilnik Struga, drugi najstarejši na hrvaški obali. Mi se bomo odpravili na kopanje v slikovit zalivček z veliko sence in kristalno čistim morjem. Nato nas čaka prigrizek in pokušnja lastovskega vina, kot so rukatac, plavac mali, opolo … Vrnitev v hotel in prosto popoldne. Večerja in nočitev.

6. dan Sprehodi, kopanje Zajtrk. Prosto za sprehode, počitek, kopanje … Večerja in nočitev. Vožnja v mesto Faistos, ki leži na južnih obronkih gore Ide . Od tod je prekrasen razgled na nižavje Messara. Tukaj je nekoč stala ena izmed najpomembnejših minojskih palač. Ogled arheološkega najdišča z gledališčem, kraljevim in kraljičinim megaronom, osrednjim dvoriščem, shrambami ... Nadaljevanje poti v Matalo, majhno ribiško vasico v zalivu Messara, ki se odpira v Libijsko morje . S krajem je povezan mit o Zevsu, ki naj bi tukaj v podobi bika priplaval na kopno ... Danes Matala slovi po prekrasnih belih peščenih plažah ter po jamah v skalnem ozadju zaliva, ki so davno nazaj služile za grobove ali obredne prostore, verjetno tudi za prebivališča. Prosto za kopanje ali za ogled ene od jam. Prosto za večerjo po želji. Namestitev v hotelu in nočitev.

7. dan Ubli - Hum Vožnja v Ubli, kjer si bomo ogledali ostanke paleokrščanske bazilike sv. Petra iz 5. in 6. stol. Nato vožnja pod Hum (417 m), najvišji vrh otoka, od koder je čudovit razgled na ves otok. Zajtrk. Vožnja v Ubli, kjer si bomo ogledali ostanke paleokrščanske bazilike sv. Petra iz 5. in 6. stol. Nato se bomo odpeljali pod Hum (417 m), najvišji vrh otoka, od koder je čudovit razgled na ves otok, v lepem vremenu pa pogled seže na Korčulo, Pelješac, Mljet, Palagružo in celo na polotok Gargano v Italiji. Nato prosto, da se poslovimo od morja in ujamemo še zadnje sončne žarke našega počitnikovanja na Lastovu. Morda sprehod v Zaglav … Večerja in nočitev.

8. dan Vrnitev v Ljubljano Zajtrk. Prosto do odhoda v pristanišče ter plovba s trajektom v Split. Vrnitev v Ljubljano.

Datum odhoda: 
15.07.2023 in 26.08.2023
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Število dni: 
8

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Počitnice na Lastovem

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon