Kreta

POČITNICE NA OTOKU KRETA, 14. september 2024

HOTEL GOLDEN BEACH**** Atraktivne počitnice na največjem grškem otoku. Dober hotel tik ob morju! Temperature v septembru so ponavadi še poletne, voda pa topla. Vključen ogled Herakliona, možnost ugodnih...
Vrsta ponudbe: 
Polpenzion
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
885,00 €
First minute 2024
Potovanja po Svetu
Počitnice za družine

OTOK KRETA je največji grški otok in peti največji otok v Sredozemskem morju. Pretežno hribovit otok s čudovitimi plažami, preseneča s svojo naravno raznovrstnostjo in bogato kulinarčno ponudbo. Otok je znan tudi kot zibelka evropske civilizacije, saj je svoj pečat na otoku pustila veličastna minojska kultura. Na Kreti se sodobna turistična ponudba ves čas prepleta z neminljivo tradicijo in zgodovino. In zato bo tu vsak obiskovalec zagotovo našel nekaj zase.
 
1. dan: Zbor potnikov na letališču Gradec ob 8.50 zjutraj (po želji organiziran transfer iz Ljubljane, Celja, Slov. Bistrice in Maribora do letališča). Polet letala nizkocenovne družbe Corendon ob 10.30 proti Grčiji in pristanek na otoku KRETA ob 14.10 po lokalnem času. Po opravljenih formalnostih avtobusni transfer do hotela Golden Beach****, ki leži ob obali v letoviškem kraju HERSONISSOS. Nastanitev v hotelu, prosto za prvo kopanje in spoznavanje okolice. Večerja in nočitev. 
2. dan: Zajtrk. Prost dan za kopanje, uživanje na plaži, raziskovanje letoviškega mesteca. Večerja.
3. dan: Po zajtrku vkrcanje na lokalni avtobus in približno polurna vožnja v prestolnico HERAKLION. Tam peš ogled glavnih znamenitosti mesta: pristanišče, ostanki beneške ladjedelnice, cerkev sv. Tita, beneška loža, bazilika sv. Marka, fontana Morosini, tržnica ... Nekaj prostega časa v mestu za manjše nakupe in individualne oglede. Po želji obisk znamenitega arheološkega muzeja (z artefakti kretske in minojske zgodovine). Vrnitev z lokalnim busom v Hersonissos v hotel in prosto popoldne za kopanje. Večerja in nočitev.  
4. dan: Zajtrk. Prosto oz. po želji zanimiv IZLET PO SEVEROVZHODNEM DELU KRETE. Najprej vožnja na rodovitno planoto LASITHI z značilnimi mlini na veter. V tamkajšnji votlini Dikteon naj bi se po legendi rodil Zeus. Naslednji postanek bo v vasici NEAPOLI za pokušnjo olivnega olja na enem izmed tamkajšnjih kmetij. Prihod v obmorsko turistično in pristaniško mesto AGIOS NIKOLAOS z značilnim jezerom Voulismeni v srcu mesta. Krajši ogled glavnih znamenitosti in prosto za kosilo. V popoldanskem času še panoramska vožnja ob slikoviti razčlenjeni obali z mondenimi turističnimi objekti do vasice ELOUNDA, nato kasnejši popoldanski povratek nazaj v hotel. Večerja in nočitev. 
5. dan – 7. dan: Prosti dnevi za kopanje, različne aktivnosti. Bivanje v hotelu na bazi polpenziona. Možnost različnih izletov po otoku (obisk KNOSOSA-najpomembnejšega arheološkega najdišča na otoku iz časa minojske civilizacija, izlet na južno obalo MATALO, ki je znana po čudoviti plaži in starodavnih votlinah vklesanih v skale, izlet v RETHYMNO - eno najstareših mest na otoku s številnimi obrazi ..., panoramska vožnja z ladjico, najem skuterjev, ipd.)
8. dan: Zgodnji zajtrk in organiziran transfer do letališča v Heraklionu in polet z letalom nizkocenovne družbe Corendon ob 08.30 proti Avstriji. Predviden pristanek na letališču v Gradcu ob 9.50 po lokalnem času. Zaključek počitnic oz. po želji še organiziran transfer nazaj v Slovenijo. 

Datum odhoda: 
14. september 2024
Lokacija odhoda: 
Gradec, Ljubljana
Cene/Termini: 

CENA:    885 EUR pri najmanj 40 potnikih
               945 EUR pri najmanj 30 potnikih

10% POPUST ZA ZGODNJE REZERVACIJE do 31.05.2024
 
CENA VKLJUČUJE: letalski polet z družbo Corendon na relaciji Gradec–Heraklion–Gradec, vključen 1 prtljage za oddajo do 23 kg, + 1 manjši kos ročne prtljage/osebo, 7 x polpenzion v 1/2 sobah TWC v hotelu Golden Beach****, transferji iz letališča do hotela in nazaj na otoku Kreta, krajši ogled mesta Heraklion (vključen strošek prevoza z lokalnim avtobusom), slovenskega predstavnika – vodnika, celotno organizacijo.
 
OBVEZNO DOPLAČILO v hotelu: - za turistično takso v višini 7 EUR/sobo na dan.
 
MOŽNA DOPLAČILA: 
- za enoposteljno sobo = 245 EUR,
- za krožni izlet po severovzhodnem delu Krete = 35 EUR/osebo (promocijska cena, ki velja, če se za izlet odločite ob prijavi),
- za organiziran transfer iz Ljubljane do letališča Gradec in nazaj = 55 EUR,
- za različne izlete po otoku. Točne programe in cene boste prejeli od našega predstavnika na potovanju, pri katerem se boste tudi prijavili za izlete. 
 
MOŽEN POPUST: en otrok do 12. leta starosti na dodatnem ležišču 20% popusta (v sobi z dvema odraslima), tretja odrasla oseba na dodatnem ležišču 10%. Troposteljne sobe proti potrditvi. 
 
Hotel GOLDEN BEACH**** leži tik ob prodnato-peščeni plaži v znanem letoviškem mestecu Hersonissos, približno 500 m od centra kraja. V hotelu najdemo: recepcijo s sprejemnico, TV kotiček, brezplačen Wi-Fi v skupnih prostorih, glavno restavracijo, a la carte restavracijo, bar, manjši zunanji bazen na strehi hotela, senčniki in ležalniki ob bazenu brezplačno, na plaži za doplačilo, kopalne brisače (varščina), mini market, trgovina s spominki ...
Standardne sobe so prijetno opremljene, klimatizirane, s SAT TV, telefonom, manjšim hladilnikom, kopalnico, sušilnikom za lase, balkonom.
 
Slovenski spremljevalec – vodnik bo ves čas s skupino in na voljo za vse informacije, organizacijo izletov, itd. 
 
POMEMBNO:
- ob prijavi je potrebno oddati kopijo svojo veljavnega osebnega dokumenta.

Število dni: 
8

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

POČITNICE NA OTOKU KRETA, 14. september 2024

Sorodne destinacije

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon