Portugalska - 7 dni:18.2.- sk. zag, 28.4., 22.6., 26.10.2024

Na skrajnem robu Evrope leži Portugalska. Zasanjana dežela, zazrta v slavno preteklost, ko so njeni neustrašni zavojevalci odkrivali nove dežele in morja. Vso svojo zgodovino je Portugalska odvisna od morja,...
Potovanja po Svetu
1. - 2. dan : Bom Jesus do Monte - Porto
(Z-V) | 140 km

Jutranji zbor potnikov in prevoz do Benetk od koder bomo s postankom v Madridu poleteli proti Vigu. Kmalu po pristanku bomo prispeli na Portugalsko in si na robu Brage ogledali slikoviti baročni kompleksu BOM JESUS DO MONTE. Na vzpetini sredi idiličnih gozdov se dviguje romarska cerkev, ki stoji na koncu slikovite poti z monumentalnim stopniščem. Kombinacija granita, bujnega zelenja in modrobelih keramičnih ploščic bo na vas naredila nepozaben vtis. Pozno popoldne prihod v Porto. Namestitev v hotelu. Pred večerjo bo še ravno dovolj časa za sprehod do čudovitih vrtov okoli Kristalne palače. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev. Po zajtrku bomo ves dan prebili v granitnem mestu PORTO (Oporto), ki je drugo največje v državi. Porto leži ob izlivu reke Douro v Atlantski ocean in je znano po številnih slikovitih mostovih čeznjo. Najprej se bomo sprehodili po starem mestnem jedru, kjer bomo lahko občudovali številne zgradbe s fasadami iz keramičnih ploščic. Pot nas bo vodila do starodavne, trdnjavsko zasnovane stolnice, izpred katere se odpira lep pogled na reko. Še lepši razgled bomo uživali z mostu Dom Luís I. V spodnjem delu mesta bomo obiskali staro borzno palačo z razkošno opremo in gotsko cerkev sv. Frančiška z izjemnimi baročnimi rezbarijami in bogato pozlato. Popoldne pa si bomo v najstarejši vinski kleti v mestu privoščili degustacijo portskih vin. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

3. dan : Coimbra - Alcobaça - Peniche
(Z-V) | 290 km

jutraj bomo začeli pot proti jugu. V starem univerzitetnem mestu COIMBRA se bomo po ozkih ulicah povzpeli od reke Mondego do univerze, ki velja za najuglednejšo v deželi. Ogledali si bomo zunanjščine številnih univerzitetnih poslopij, ki so nanizane okoli osrednjega dvorišča. Poleg spomenikov iz časa kralja Manuela I. si bomo ogledali tudi cerkev sv. Križa, kjer počivata prva portugalska kralja. Popoldne sledi ALCOBAÇA s cistercijansko opatijo ter grobom kralja Pedra I. in njegove žene Iñes de Castro. Največja cerkev v državi nas bo presenetila z izjemno arhitekturo, ki sledi redovnim pravilom. Sledi krajši postanek na razgledni točki SITIO, od koder se odpira lep razgled na Atlantik in ribiško naselje Nazaré. Zvečer namestitev v hotelu v romarskem središču Fatima. Večerja in nočitev.

4. dan : Tomar - Fátima - Batalha - Óbidos

(Z-V) | 270 km

jutraj bomo v mestu TOMAR obiskali samostan viteškega reda templarjev, ki je eden najpopolnejših primerkov pozne manuelinske gotike, enega od vrhuncev v razvoju portugalske umetnosti. Naslednji postanek bo bližnja FÁTIMA, kamor vsako leto prihaja častit fatimsko Virgen do Rosario na stotisoče romarjev. Sledil bo ogled nekdanjega samostanskega kompleksa Santa Maria da Vitória v kraju BATALHA, ki ga je dal postaviti kralj João I. ob vzpostavitvi portugalske samostojnosti leta 1385 in sodi med najodličnejše spomenike evropske gotike. Samostan je dolga leta služil kot mavzolej kraljeve družine. V nadaljevanju obisk z obzidjem obdanega mesteca ÓBIDOS, ki slovi kot eden najbolj očarljivih krajev na Portugalskem. Zvečer vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

5. dan : Cabo da Roca - Sintra - Lizbona

(Z-V) | 240 km

o zajtrku se bomo odpravili proti portugalski prestolnici. Dopoldne bomo namenili obisku skrajnega zahodnega rta Evrope, CABO DA ROCA. Na poti se bomo peljali skozi razgiban svet, poln gozdov in bohotnih subtropskih nasadov. Nadaljevanje poti proti vzhodu bomo prekinili z obiskom palače v Sintri. Po prihodu v LIZBONO Sledi ogled muzeja Gulbenkian in ogled sijajne zbirke, ki jo je zbral sloviti naftni mogotec armenskega rodu. Namestitev v hotelu. Večerjali bomo ob zvokih brenkal in melanholičnem fadu v značilni liz bonski restavraciji. Povratek v hotel in nočitev.

6. - 7. dan : Lizbona

(Z-V) | 30 km

o zajtrku se bomo ustavili na vrhu parka Edvarda VII. in uživali v razgledu na mesto. Sledi sprehod skozi četrt Baixia, pozidano po uničujočem potresu leta 1755 in Alfamo, najstarejšo in najslikovitejšo mestno četrt. Nato se bomo podali do katedrale in kapele svetnika sv. Antona Padovanskega. Pravo doživetje bo ogled Museu do Azulejo z zbirko dekorativnih keramičnih ploščic, ki so značilne za portugalsko kulturo. V prostorih nekdanjega samostana Madre de Deus, kjer domuje muzej, bomo obiskali tudi cerkev, ki se ponaša z izjemnimi rezbarijami. Po odmoru za kosilo vožnja ob obali reke Tejo proti njenemu izlivu in obisk mestnega predela BELEM na zahodnem koncu Lizbone, kjer si bomo ogledali sloviti pristaniški stolp, spomenik Henrika Pomorščaka, in obiskali samostan Dos Jeronimos, ki priča o portugalski moči v času kolonialnih osvajanj. Povratek v hotel. Večerja in nočitev. Po zajtrku se boste podali na sprehod po sodobni četrti EXPO, ki se ponačša s sijajnimi primerki sodobne arhitekture. Po želji (za doplačilo) boste lahko obiskali tudi sloviti Oceanarij. Zgodaj popoldne prevoz na letališče in polet proti našim krajem. Po pristanku bo organiziran prevoz v Slovenijo.

** Prevoza na letališče in z letališča nazaj v Ljubljano sta vključena v osnovno ceno potovanja. V primeru odhoda z letališča Jožeta Pučnika je zbirno mesto na letališču.

 

Datum odhoda: 
18.2.- sk. zag, 28.4., 22.6., 26.10.2024
Lokacija odhoda: 
Benetke, Ljubljana
Cene/Termini: 

Odhod: 18. 02. 2024 SKORAJ ZAGOTOVLJENO

Cena:

1.399 € (min. 45 oseb)

1.449 € (min. 35 oseb)

1.499 € (min. 25 oseb)

1.549 € (min. 20 oseb)

Odhod: 28. 04. 2024

Cena:

1.399 € (min. 45 oseb)

1.449 € (min. 35 oseb)

1.499 € (min. 25 oseb)

1.549 € (min. 20 oseb)

Odhod: 22. 06. 2024

Cena:

1.399 € (min. 45 oseb)

1.449 € (min. 35 oseb)

1.499 € (min. 25 oseb)

1.549 € (min. 20 oseb)

 

Odhod: 26. 10. 2024

Cena:

1.399 € (min. 45 oseb)

1.449 € (min. 35 oseb)

1.499 € (min. 25 oseb)

1.549 € (min. 20 oseb)

Cena vključuje
prevoz na letališče
letalske prevoze
letališke takse
prevoze s sodobnim turističnim avtobusom po programu
namestitev v dvoposteljni sobi (prha, wc) v hotelih s 3***
obroke po programu (Z-zajtrk, V-večerja)
večerno predstavo fada
stroške organizacije potovanja
kompetentno vodstvo
osnovno nezgodno zavarovanje in DDV
Doplačilo (na poti)
90.- € za vstopnine in degustacijo
Doplačila po želji (ob prijavi)
zavarovanje rizika odpovedi
199.- € za enoposteljno sobo

Število dni: 
7

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Portugalska - 7 dni:18.2.- sk. zag, 28.4., 22.6., 26.10.2024

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon