Potep po Črni gori

<
>
Kratek opis: 
Črna gora je dežela sanjske obale, temnih gozdov Lovčena, zelene in divje narave, očarljivih mest, zanimive sredozemske arhitekture, odlične hrane in ležernosti domačinov. Budva predstavlja center turizma v...

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

1. DAN večerja SLOVENIJA - ČRNA GORA
Zgodnji odhod iz Slovenija in vožnja z vmesnimi postanki proti Črni gori. Večerni prihod v zaliv Boke Kotorske, ki velja za najbolj južno ležeči fjord v Evropi. Avtobusna vožnja ob tivatskem, risanskem in kotorskem zalivu, mimo starih pomorskih mest v slikoviti Kotor in če bo čas dopuščal sprehod po ulicah starega mesta, ki je obdano s 4,5 km dolgim obzidjem. Po ogledu nadaljevanje potovanja v Budvo oz. Bečiče. Nastanitev v hotelu na Črnogorski obali.
 
2. DAN zajtrk,večerja CETINJE - LOVČEN - NJEGOŠI
Celodnevni izlet na Lovčen in obisk stare prestolnice Cetinje. Po želji (doplačilo) ogled dvora kralja Nikole, muzeja zadnjega kralja iz slavne rodbine Petrović - Njegoš. Sledi še zunanji ogled samostana. Po ogledih vzpon do drugega najvišjega vrha planine, kjer na višini 1660 metrov stoji znameniti Njegošev mavzolej in grobnica, delo umetnika I. Meštroviča. Do njega vodi 461 stopnic. Izlet boste zaključili z degustacijo domačega sira in pršuta v
Njeguših. Povratek v hotel.
 
3. DAN zajtrk,večerja PODGORICA - SAMOSTAN OSTROG - SKADARSKO JEZERO
Po zajtrku vožnja do Danilovgrada in naprej do Samostan Ostrog iz 17. Stoletja, ki je vklesan v steno na višini 900 metrov in je največje svetišče v Črni Gori. V samostanu počivajo ostanki Svetega Vasilija Ostroškega - čudodelca in ustanovitelja samostana, prav tako se skrivajo zgodbe o čudežih, ki so se dogajali na tem kraju. Samostan Ostrog ni le pravoslavno svetišče, ampak svetišče vseh vernikov sveta, ki v iskanju zdravila za dušo in telo, prihajajo, da se poklonijo relikvijam svetnika. Po ogledu se bomo podali na južni del črnogorskega primorja v nacionalni park Skadarsko jezero, najprej do Virpazarja, ki mu nekateri pravijo tudi „črnogorske Benetke”, nato si boste ogledali maketo jezera in film, kjer je predstavljeno življenje v in ob jezeru. Sledi vožnja z barko po jezeru. Prijazni domačini bodo pripovedovali o načinu življenja nekoč in danes.
 
4. DAN zajtrk DUBROVNIK - SLOVENIJA
V jutranjih urah vožnja do Dubrovnika, ki velja za biser Jadrana. Skupaj z lokalnim vodnikom sprehod po Stradunu in ob doplačilu ogled katedrale in lekarne v starem Frančiškanskem samostanu. Po ogledu vožnja proti Sloveniji. Prihod v nočnih urah.

Datum odhoda: 
10. in 26. 4., 1. in 22. 5., 5. in 25. 6., 22. in 29. 8., 25. 9., 25. 10.
Cena vključuje: 

avtobusni prevoz, cestne in ostale pristojbine, zunanje oglede, celodnevni izlet z vstopnino v Njegošev mavzolej na Lovčenu in degustacijo, Izlet na Skadarsko jezero s kosilom, tri polpenzione v hotelu 3*, spremstvo in organizacijo potovanja.

Doplačila: 

DOPLAČILA PO ŽELJI OB PRIJAVI: enoposteljna soba 25€/noč.

DOPLAČILA, PO ŽELJI NA POTI: dvor kralja Nikole, ter ostale vstopnine po izbiri.

Popusti: 

za otroke do 12. leta na dodatnem ležišču skupaj z dvema odraslima so enotni in znašajo 15% od osnovne cene aranžmaja.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije