Guča

POTEPANJE PO MAKEDONIJI IN FESTIVAL V GUČI, 31. 07. 2023

Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
599,00 €
Avtobusna potovanja

1. DAN: SLOVENIJA-ZAGREB-SLAVONSKI BROD-SREMSKA MITROVICA-BEOGRAD

Odhod avtobusa turistične kategorije iz različnih vstopnih postaj: Odhod avtobusa turistične kategorije iz različnih vstopnih postaj: Murska Sobota (avtobusna postaja) – 00.30, Maribor (avtobusna postaja) – 01.30 uri, Celje (pred dvorano Zlatorog) – 02.30, Žalec (avtobusna postaja) – 02.50, Ljubljana (počivališče Dolgi most) – 04.00, Novo Mesto (parkirišče pred Supernovo) – 05.00. Vožnja s krajšimi postanki mimo Zagreba in Slavonskega Broda do hrvaško-srbske meje in dalje do Beograda Postanek v bližini Sremske Mitrovice (»sremska malica«). Po prihodu v Beograd namestitev v hotelu V popoldanskih urah avtobusni ogled glavnih znamenitosti (Trg republike, največja pravoslavna cerkev na Balkanu, Novi Beograd, Terazije, Dedinje ...) in sprehod po Skadarliji in Knez Mihajlovi ulici do Kalamegdana. Proti doplačilu večerja na Skadarliji. Vrnitev v hotel. Nočitev.

2. DAN: BEOGRAD-NIŠ-SKOPJE

Po zajtrku odhod iz Beograda. Vožnja po avtocesti v smeri Niša in dalje s krajšimi postanki do Skopja. Avtobusni ogled mesta. Namestitev v hotelu. V popoldanskih urah ogledi prestolnice Severne Makedonije Skopja: trdnjava, Kuršumli Han, Isabegova mošeja, pravoslavna cerkev sv. Spasa, sprehod po centru. Večerja v hotelu. Nočitev.

3. DAN: SKOPJE-KAVADRACI-TIKVEŠ-PRILEP-BITOLA- OHRID

Po zajtrku enourni postanek na skopski tržnici. V nadaljevanju vožnja do vinogradniškega področja Tikveš/Kavadarci. Vožnja med vinogradi in postanek v eni od številnih vinskih kleti Vinogradniška malica in pokušina vin. V popoldanskih urah vožnja mimo Prilepa do Bitole. Krajši ogled. Prihod v Ohrid v večernih urah. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

4. DAN: OHRID

Po zajtrku prosto za samostojne oglede, sprehode in nakupe. V popoldanskih urah ogled Ohrida, ki ga imenujejo tudi »slovanski Jeruzalem«, saj je imel nekoč z okolico 365 cerkva: sprehod po starem delu mesta (bazilika sv. Sofije), Samoilova trdnjava, cerkev sv. Klimenta … Obisk ene izmed številnih prodajaln »ohridskega bisera«. Možnost nakupa znamenitega spominka. Večerja v eni izmed lokalnih restavracij. Vrnitev v hotel. Nočitev.

5. DAN: OHRID-TETOVO-LESKOVAC-NIŠ-KRUŠEVAC- ČAČAK-GUČA

Po zajtrku odhod iz hotela. Vožnja s krajšimi postanki mimo Tetova, Leskovca, Niša in Kruševca do Guče. V poznih popoldanskih urah prihod v hotel v bližini Guče. Namestitev v hotelu. Večerja v eni izmed restavracij (avtohtona srbska kulinarika). Nočitev.

6. DAN: GUČA

Po zajtrku odhod na festivalsko prizorišče v Guči. V Guči se vsako leto odvija največja »veselica« na Balkanu. Eden izmed največjih festivalov etno glasbe na svetu privabi vsako leto več kot 500.000 obiskovalcev. Predstavi se več kot 200 trobentaških orkestrov z več kot 1.200 tekmovalci, ki se potegujejo za laskavi naziv najboljšega trobentača in orkestra trobentačev. Posebno doživetje je sprehod med stojnicami s hrano (specialitete z žara, na tisoče pečenih jagenjčkov in odojkov, »svatbeni kupus« ...). V poznih popoldanskih urah vrnitev v hotel. Nočitev.

7. DAN: ČAČAK-BEOGRAD-SLAVONSKI BROD-ZAGREB- SLOVENIJA

Po zajtrku odhod iz hotela. Vožnja mimo Beograda, Slavonskega broda in Zagreba do Slovenije. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.

Datum odhoda: 
31. 07. 2023
Lokacija odhoda: 
Mb, Lj
Cene/Termini: 

Odhodi:

Datum                 Cena                          Status

31. 07. 2023  - 599 €/ oseba     -  ZAGOTOVLJEN ODHOD

Število dni: 
7
Cena vključuje: 

Cena vključuje:
prevoz z avtobusom turistične kategorije (HD, klima,WC, video) z vključenimi cestninami
1 x nočitev z zajtrkom v Beogradu v hotelu 3*/4* (1/2 TWC)
1 x polpenzion v Skopju v hotelu 3*/4* (1/2 TWC)
1 x nočitev z zajtrkom v Ohridu v hotelu 3*/4* (1/2 TWC)
1 x polpenzion v Ohridu v hotelu 3*/4* (1/2 TWC)
2 x nočitev z zajtrkom v bližini Guče v hotelu 3* (1/2 TWC)
sremsko malico
ogled vinogradniške kleti v Tikvešu (vključena »vinogradniška malica« in degustacija
večerjo v lokalni restavraciji v Skopju
večerjo v restavraciji v Guči
oglede po programu brez vstopnin za notranje oglede
spremljavo oz. vodenje potovanja
organizacijo in izvedbo potovanja.

Doplačila:
za enoposteljno sobo 95 EUR
za večerjo na Skadarliji v Beogradu cca. 15 EUR po osebi
za posredovanje 15 EUR na prijavnico (voucher)
za oglede, ki niso vključeni v ceno (na kraju samem)
za dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco po izbiri.

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

POTEPANJE PO MAKEDONIJI IN FESTIVAL V GUČI, 31. 07. 2023

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon