Češka

Praga in južna Češka, 22.5.2024 - sk. zagotovljeno

Mesto z burno preteklostjo je v svojem dolgem obstoju preživelo številna obleganja in uničenja, a kljub številnim vojnim strahotam ni izgubilo prislovične vedrine. Kot simbol večnosti in neuničljivosti se nad...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
289,00 €
Avtobusna potovanja

1. dan : Ljubljana - Český Krumlov
(V) | 670 km
Zgodaj zjutraj vožnja čez Koroško proti Salzburgu. Po prihodu na Češko se bomo ustavili v očarljivem mestu Český Krumlov, ki slovi po lepo ohranjenem starem jedru in predvsem po enem najlepših gradov v državi. Poleg visokokakovostnih kulturnozgodovinskih spomenikov je tudi slikovita lega na dvojnem okljuku Vltave pripomogla, da je UNESCO postavil Krumlov na seznam naravne in kulturne dediščine. Med sprehodom se bomo ustavili v manierističnem ambientu nekdanjega jezuitskega kolegija. Sledi vzpon do drugega največjega gradu v državi ter sprehod po njegovih dvoriščih in parku. Grad je dolgo časa pripadal knežji rodbini Schwarzenberg, ki je z drznimi dodelavami celotnega kompleksa želela tekmovati s cesarskim dvorom. Po odmoru nadaljujejmo pot proti Pragi. Po prihodu nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

2. dan : Praga
(Z-V) | 20 km
Po zajtrku sledi celodnevni ogled Prage začenši s Hradčani in katedralo sv. Vida ter Zlato ulico, zanimivimi Plečnikovimi ureditvami grajskih dvorišč. Sledi spust v baročno Malo Strano in ogled cerkve sv. Mikuláša, katere barvita notranjost kaže na velik razmah cerkvene umetnosti v 18. stoletju. Čez Karlov most bomo prišli v Staré Město in se ob Vltavi sprehodili do znamenitega Národnega divadla. Sledi ogled Staroměstskih náměsti, ki jih obvladujeta rotovž s slavno astrološko uro in Týnski kostel. Dan bomo zaključili na živahnih Václavskih náměstih s pogledom na Narodni muzej, eno najmonumentalnejših stavb v Pragi.

3. dan : Telč - Ljubljana
(Z) | 700 km
Po zajtrku nadaljevanje poti proti vzhodu in prihod v Telč, ki leži med številnimi jezerci ter slovi po svojem glavnem trgu. Obkrožajo ga renesančne hiše s slikovitimi, v tehniki sgraffito okrašenimi fasadami. Na zahodnem delu trga stoji renesančni grad z lepim vrtom v italijanskem slogu, ki je bil dolga stoletja v lasti rodbine Hradec. Slednja je zaradi visokih uradnih položajev na cesarskem dvoru odločilno vplivala na razvoj mesta in pokrajine. Po končanih ogledih vožnja preko Avstrije nazaj proti domu. Prihod v poznih večernih oz. nočnih urah.

Datum odhoda: 
22.5.2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 
Odhod: 22. 05. 2024 - SKORAJ ZAGOTOVLJENO
Cena:
289 € (min. 45 oseb)
329 € (min. 35 oseb)
389 € (min. 25 oseb)
449 € (min. 20 oseb)
 
Cena vključuje
prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu z vsemi pripadajočimi stroški
2 polpenziona v hotelu z najmanj 3*** ob namestitvi v dvoposteljnih sobah (prha, wc)
kompetentno vodstvo
stroške organizacije potovanja
osnovno nezgodno zavarovanje potnikov in DDV
Doplačilo (na poti)
30.- € za vstopnine vodniku na poti
Doplačila po želji (ob prijavi)
zavarovanje rizika odpovedi
35.- € za enoposteljno sobo
Število dni: 
3

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Praga in južna Češka, 22.5.2024 - sk. zagotovljeno

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon