Marakeš

Pravljični Marakeš 5 dni, čarter polet, 30. oktober - ZAGOTOVLJENO

Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
998,00 €
Potovanja po Svetu
Jesenske počitnice
1. DAN
SLOVENIJA – MARAKEŠ
letalo, večerja
Zbor potnikov na letališču v Ljubljani (Zagrebu 3.1.)in direkten polet s posebnim letalom v kraljevo mesto ob vznožju Atlasa, Marakeš. Vožnja do hotela in nastanitev. Po želji (doplačilo) za show Fantasia z večerjo. V okolju iz Tisoč in ene noči vas bo očarala maroška folklora, ki združuje tradicionalne pesmi in plese, fantazijo in akrobatiko, kar poustvari berbersko praznovanje prednikov. Nočitev.
 
2. DAN
MARAKEŠ
zajtrk, večerja
Po zajtrku sledi celodnevni ogled mesta, ki mu pravijo tudi »rdeči biser juga«. Mesto je v 20. stoletju, v času francoskega protektorata, na turistični zemljevid postavil ekscentrični marakeški paša, znan kot Gospodar Atlasa. Mesto še danes velja za eno najbolj edinstvenih na svetu. Ogledali si bomo tamkajšnjo mošejo Koutoubia, ter eno najlepših kraljevih palač – Bahia. Prosti čas pa bomo preživeli v najživahnejšem kotu Afrike, kot pravijo trgu Djema el-Fna, kjer domačini uživajo v slastni maroški kuhinji, kupujejo sadje, zdravila in si mimogrede popravijo zobe, preden prisluhnejo pripovedovalcem zgodb in krotilcem kač. Obiskali bomo krajevno lekarno in spoznali kraljestvo začimb, dišav in čajev. Povratek v hotel in nekaj časa za osvežitev. Večerja in nočitev.
 
3. DAN
MARAKEŠ – ESSAOUIRA
zajtrk, večerja
Čaka nas izlet v pristaniško mesto in letovišče ob atlantski obali Maroka, Essaouiro. Nekdanje središče trgovine in ribolova varuje obzidje iz 18.stoletja, ki so ga zasnovali evropski inženirji. Vrata pristanišča so povezana s »Skalo« oziroma 200 m dolgo obrambno linijo, oboroženo s topovi za primere napada. Simbol mesta so modri ribiški čolni, ki so zasidrani v pristanišču. Mestna plaža v obliki polmeseca je priljubljena za deskanje. Sprehodili se bomo skozi mestno Medino, ki je uvrščena na UNESCOV seznam svetovne dediščine in je znana po številnih riadih (vrsta prenočišč) in obrtniški industriji, zlasti po mizarskih izdelkih. V povratku vožnja mimo arganovih dreves in obisk kooperative berberskih žena, kjer spoznamo proizvodnjo arganovega olja. Večerja in nočitev.
 
4. DAN
MARAKEŠ – PUŠČAVA AGAFAY
zajtrk, večerja
Vožnja cca uro v oddaljeno puščavo Agafay. Suha, veličastna in kamnita pokrajina, ki spominja na lunin krater, je priljubljena med hollywoodskimi zvezdniki in vplivneži iz instagrama. Izjemna naravna pokrajina je atraktivna za fotografske navdušence. Zanimivi so številni kontrasti- med kanjoni potekajo številne poti, valovite ravnice se izmenjujejo s kamnitimi grički. Poleg razkošnih puščavskih kampov, pogleda na nomade in pastirje ovac v daljavi, je čarobna spokojnost, zlasti ob rožnato žafranovih sončnih zahodih.
 
5. DAN
MARAKEŠ -SLOVENIJA
zajtrk, letalo
Zajtrk. Pred povratkom nas čaka še ogled slikovitih vrtov Majorelle z berberskim muzejem, kjer je imel vilo sloviti francoski modni kreator Y.S. Laurent. V skladu s časom prevoz do letališča. Direkten polet v Ljubljano (Zagreb).
Datum odhoda: 
30.10.2023
Lokacija odhoda: 
lJUBLJANA/zAGREB
Cene/Termini: 

CENA PO OSEBI OD: 998€

Cena vključuje
letalski prevoz  Ljubljana– Marakeš – Ljubljana (odhod 3.1. je let v /iz Zagreba)
letališke in varnostne pristojbine 
vse prevoze po programu
 4 x polpenzion v hotelu 4*
vstopnine: palača Bahia in vrtovi Majorelle
slovensko vodenje in organizacijo potovanja

Zaporedje ogledov se lahko spremeni.  

Doplačila
DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

med 10 in 14 oseb 150 €
med 15 in 24 oseb 120 € 
med 25 in 34 oseb   90 €
med 35 in 44 oseb 60 €
   
DOPLAČILA ob prijavi:

enoposteljna soba 160 €
Fantasia show z večerjo 75 €  (namesto večerje v hotelu istega večera, boste imeli kosilo zadnji dan pred povratkom domov)  
DOPLAČILA na poti:

napitnine - 45 € (tudi otroci)
POPUSTI ob prijavi:

otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 15 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

Število dni: 
5

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Pravljični Marakeš 5 dni, čarter polet, 30. oktober - ZAGOTOVLJENO

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon