Treviso

PREDBOŽIČNI TREVISO, CAORLE IN PEŠČENE JASLICE

Številni prešerni božični sejmi navdušujejo s čudovitimi adventnimi koncerti, pristnimi izdelki umetne obrti in oživljenimi božičnimi običaji. Razpoloženje, ki obiskovalcem pogreje srce, vonj po kadilu,...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
30,00 €
Praznična doživetja

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz Nove Gorice ob 8. uri, z zbirališča po dogovoru.  Vožnja proti Italiji v pokrajino Benečijo (Veneto) do Trevisa. Treviso je tipično italijansko mestece, kjer lahko občudujete arhitekturo, uživate v mestnem dogajanju, posedate ob vodi in si ogledujete številne slaščičarne, kjer kraljuje ena bolj znanih sladic tega časa, tiramisu. Poznamo radič Treviso, penino Prosecco, ni pa splošno znano, da je Treviso dom tiramisuja. Med sprehodom po mestu bomo ugotovili, da ga ne zaman imenujejo »vrt Benetk«, saj mestno arhitekturo obrašča ogromno zelenja. Srednjeveška arhitektura in očarljiva pokrajina dajejo mestu poseben čar. Sprehodili sem bomo skozi mestno središče, ki bo v tem času gostilo Božičkovo vas, v soseskah se bodo iskrile luči in lepo okrašena božična drevesca. Nekaj prostega časa za nakup prazničnih dobrot in spominkov. Pot nas bo dalje vodila v Caorle - obmorsko mestece, ki turistom ne nudi le lepih plaž in raznolikih možnosti za zabavo, temveč tudi zanimivo zgodovinsko jedro in veliko lagunsko področje naravoslovnega pomena, ki je posejano s tipičnimi ribiškimi kočami “casoni”. Zgodovinsko jedro sestavljajo živahne majhne uličice (calli) in mali trgi (campielli), ob katerih stojijo raznobarvne hiše, obrnjene proti morskemu kanalu. V starem jedru se zraven stolnice visoko dviga star zvonik nenavadne valjaste oblike iz 11. stoletja. Sprehodili se bomo ob obali, kjer nam bodo pot krasili najrazličnejši reliefi, ki so jih umetniki izklesali v skale morskega valobrana in tako še polepšali promenado ob morju. V adventnem času se trgi in ulice pisanih Caorl odenejo v praznično razpoloženje s stojnicami in božičnim okrasjem. Nekaj prostega časa in nadaljevanje poti v Lignano Sabbiadoro, kjer božič vedno diši po morju. Na glavnem boste našli veličastno božično drevo, lučke in božično glasbo, ki vas bo potopila v čarobno božično vzdušje. Številne okrašene hišice, v katerih lahko nakupujete za božič, okušate regionalne dobrote ali preprosto srkate kuhano vino ali vročo čokolado. Na plaži boste lahko občudovali že 19. izdajo Peščenih jaslic z nezgrešljivimi skulpturami, ki so jih oblikovali mednarodni umetniki. Ko se bomo dodobra naužili lepot in dobrot, se bomo podali na pot proti domu.

CENA: 30,00 € /min. 45 oseb 35,00 € /min. 40 oseb 45,00 € /min. 30 oseb

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in ostale pristojbine, zunanje oglede po programu, turistično vodenje, pripravo in organizacijo izleta ter DDV.

DOPLAČILA: morebitne dodatne vstopnine, obroke ter vse kar ni navedeno pod cena vključuje.

Datum odhoda: 
10. december 2022
Lokacija odhoda: 
Nova Gorica
Cene/Termini: 

CENA:

  • 30,00 € /min. 45 oseb

  • 35,00 € /min. 40 oseb

  • 45,00 € /min. 30 oseb

Cena vključuje: 

prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in ostale pristojbine, zunanje oglede po programu, turistično vodenje, pripravo in organizacijo izleta ter DDV.

Doplačila: 

morebitne dodatne vstopnine, obroke ter vse kar ni navedeno pod cena vključuje.

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

PREDBOŽIČNI TREVISO, CAORLE IN PEŠČENE JASLICE

Sorodne destinacije

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon