Kalifornija

Privlačna Kalifornija in najlepši narodni parki ZDA - 14 dni, 15.5.2024- zagotovljeno

Potovanje med nepozabnimi narodnimi parki in utripom milijonskih velemest. Pridružite se nam na nepozabni poti po zahodnem delu ZDA, ki smo ji poleg sončne Kalifornije dodali še neustavljivo privlačnost...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
2890,00 €
1. dan: Maribor – Ljubljana - Los Angeles
Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika ali izbranem bližnjem letališču, od koder bomo z enim vmesnim postankom poleteli proti Los Angelesu. Po pristanku prevoz do hotela, nastanitev in nočitev.
 
2. dan: San Louis Obispo - San Simeon – Carmel - Monterey - San Francisco
Po zajtrku se bomo odpravili na pot po pacifiški cesti. Po čudoviti cesti z lepim pogledom na Pacifik, gore in mesteca ob morju bomo prispeli do misijona Carmel, ki se ga drži pridevnik »romantični«. Izjemnost mu dajejo: peščeno zidovje, mavrski stolp, okna ter lega med morjem in hribi. Sledil bo še postanek v Montereyu in drugih mestecih na poti. Nastanitev v hotelu pred San Franciscom. Nočitev.
 
3. dan: San Francisco
Po zajtrku ogled San Francisca. Zapeljali se bomo skozi mestno središče z mestno hišo ter si ogledali vrste viktorijanskih hišk, imenovanih »Pobarvane dame«. Spoznali bomo zanimivosti, kot so: Union Square, Civic Center, Lombard Street, Twin Peaks, Alamo Square... Ustavili se bomo na pomolu 39, kjer si bomo lahko privoščili kakšno morsko jed, se sprehodili skozi vrvež obiskovalcev in opazovali morske leve, ki lenarijo v marini. Poslovili se bomo od čudovitega mesta ob zalivu in jo ubrali proti severu, čez sloviti most Golden Gate. Nočitev v hotelu.
 
4. dan: Yosemite
Po zajtrku se bomo odpravili proti gorovju Sierra. Priobalni ravninski del bo začel prehajati v valovito gričevje, to pa se bo umaknilo pravim goram. Prečkali bomo nekaj velikanskih rek, ki tečejo iz Sierre proti Pacifiku in prinašajo s seboj rodovitno prst. Tako je ta predel Kalifornije pravi vrt za preskrbo cele dežele. Seveda pa so tam kmetije povsem drugačne kot pri nas, saj se raztezajo na ogromnih področjih in polja so tako dolga, da si traktoristi pri oranju pomagajo tudi s satelitsko navigacijo. Kmalu nas bo pozdravil eden izmed najbolj popularnih nacionalnih parkov v ZDA, čudoviti Yosemite. »Poezija v granitu« je zapisal pesnik John Muir, ki je prvi raziskoval te kraje. El capitan je s svojo 900 m visoko steno verjetno največji izziv za plezalce, saj velja za eno najtežjih sten na svetu. Slapovi, čudoviti pogledi na reko in okoliške gore z navpičnimi strmimi stenami nas bo napolnile z navdušenjem in razumeli bomo, zakaj je ta park tako zelo slaven. Nočitev v hotelu.
 
5. dan: NP Sekvoja - Bakersfield
Po zajtrku nas bo pot vodila do naslednjega čudovitega parka. Ta nosi ime po sekvojah, drevesih velikankah, ki rastejo na tem območju. Njihova debla so tako obsežna, da je potrebnih tudi do deset ljudi, da jih objamejo. Nato bo sledila vožnja do mesteca Bakersfield. Nočitev v hotelu.
 
6. dan: Bakersfield - Dolina smrti - Las Vegas
Po zajtrku vožnja skozi najbolj suho in vročo pokrajino v ZDA. V tej puščavi je nekoč divjala zlata mrzlica. Dan bomo zaključili v mestu luči, Las Vegasu. Zvečer se bomo sprehodili po slovitem bulevarju, imenovanem »The Strip«, kjer se nahajajo najznamenitejši hoteli. Nočitev v hotelu.
 
7. dan: Las Vegas, jez Hoover
Po zajtrku se bomo zapeljali do nekoč največjega jezu na svetu, ki je ukrotil divjo reko Kolorado. Jez Hoover stoji na meji med zveznima državama Arizono in Nevado, za njim pa leži veliko akumulacijsko jezero Mead. Povratek v Las Vegas in prosto popoldne. Nočitev v hotelu.
 
8. dan: Las Vegas - NP Zion - NP Bryce Canyon
Zjutraj bomo zapustili Las Vegas in se najprej odpeljali do NP Zion. Ta je bil razglašen za prvi narodni park v državi Utah in je med najbolj obiskanimi tudi med domačini. Tu prevladuje granit, ki lahko spreminja barve od sive do rožnate. Nato bomo obiskali še NP Bryce, ki so ga odkrili mormoni v 19. stoletju in je za mnoge eden od najlepših ameriških parkov. Čar mu dajejo čudovito obarvane skalne formacije, ki so jih v milijonih let narava in njene sile izdolble iz rdeče gline. Nočitev v hotelu.
 
9. dan: Bryce Canyon - Antelope Canyon - Monument Valley
Pa zajtrku nas čaka še en čudovit dan, namenjen obisku dveh izjemnih parkov. Antelope Canyon s svojimi tisočerimi odtenki rdeče in rožnate barve očara vsakega fotografa, v rezervatu Monument Valley pa se bomo počutili skoraj kot v kakšnem vesternu. Nočitev v hotelu.
 
10. dan: Grand Canyon - Flagstaff
Po zajtrku se bomo odpravili proti Grand Canyon-u, ki upravičeno velja za eno od največjih naravnih čudes na našem planetu. Veliki kanjon je res vreden svojega imena. Ne le njegova globina, temveč tudi slikovitost narave nas bosta pustili brez besed. Ustavili se bomo na različnih razglednih točkah ob severnem robu in nekaj poti tudi prehodili. Mogočnost, barve in odročnost so res osupljive. Po želji helikopterski ogled kanjona (doplačilo približno 300 USD). Dan bomo zaključili na sloviti cesti 66 v Flagstaffu. Nočitev v hotelu.
 
11. dan: Flagstaff – Montezuma – Phoenix - San Diego
Po zajtrku se bomo na poti proti pacifiški obali še zadnjič srečali z osupljivo naravo Arizone. Ustavili se bomo pri gradu Montezuma, ki je pravzaprav v skalo vklesano bivališče nekdanjih Indijancev, ki so živeli na teh prostorih. Nato nadaljevanje poti mimo Phoenixa proti San Diegu, enemu najbolj živahnih mest kalifornijske riviere. Nočitev v hotelu.
 
12. dan: San Diego - Los Angeles
Po zajtrku ogled starega dela San Diega in polotoka Coronado, kamor še danes rade zahajajo filmske zvezde. Spoznali bomo park Balboa in po želji znameniti Sea World, ki velja za enega najboljših morskih tematskih parkov na svetu. Tu bomo lahko opazovali pingvine v naravnem okolju, velike orke, morske leve, različne vrste ptic. Proti večeru bomo prispeli v Los Angeles, videli znameniti znak »Hollywood« in se odpeljali do letoviškega predmestja Los Angelesa, Sante Monice, kjer imajo vile mnogi znani hollywoodski igralci. Nočitev v hotelu.
 
13. dan: Los Angeles
Po zajtrku bo sledil ogled samega mesta angelov. Sprehodili se bomo po pločniku slavnih mimo gledališča, kjer vsako leto podeljujejo oskarje za filmske dosežke. Videli bomo Kitajsko gledališče, se sprehodili po Sunset Strip Bulevarju, fotografirali odtise rok in nog slavnih osebnosti, ki jih puščajo v svežem betonu na ulici slavnih. Zapeljali se bomo po znamenitem Rodeo Driveu in na Beverly Hillsu spoznali okolje, kjer prebivajo slavni igralci. Nato bo sledil odhod na letališče in polet proti Evropi.
 
14. dan: Ljubljana-Maribor
Pristanek letala na enem od bližnjih letališč, od koder bo organiziran prevoz do Ljubljane in Maribora.
Datum odhoda: 
15.5.2024
Lokacija odhoda: 
bližnja letališča
Cene/Termini: 

Cena na osebo že od: 2890€

V ceno je vključeno
letalski prevoz v ekonomskem razredu in letališke pristojbine
prevoz do letališča in nazaj
prenočevanje v dvoposteljnih sobah z zajtrkom
prevoz po programu (v primeru prijave manj kot 15 potnikov, ustrezen kombi)
vstopnine v narodne parke
slovensko vodenje
organizacija potovanja
slovensko vodenje
 
V ceno ni vključeno:
postavke, ki so navedene kot doplačila,
dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco,
storitve po posebnih naročilih,
napitnine v hotelih, lokalnim vodnikom in voznikom, ki so obvezne (približno 50 EUR na osebo)
 
Možna doplačila:
Doplačilo za manjšo skupino med 15 do 20 oseb: 120 EUR
Doplačilo za manjšo skupino do 15 oseb: 260 EUR
Urejanje ESTA obrazca 36 EUR
Enoposteljna soba: 720 EUR
 
Doplačila vodniku na poti:
Monument valley
Antelope Canyon
 
Vizumi:
Osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovale v Sirijo, Irak, Iran, Jemen, Somalijo, Libijo ali Sudan oz. imajo ob slovenskem tudi državljanstvo katere od teh držav, morajo zaprositi za vizum na veleposlaništvu ZDA.
Število dni: 
14

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Privlačna Kalifornija in najlepši narodni parki ZDA - 14 dni, 15.5.2024- zagotovljeno

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon