PROVANSA

<
>

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

1.DAN
Odhod avtobusa iz kraja po dogovoru v večernih urah oz. ob 20. uri. Vožnja čez mejni prehod Fernetiči in nadaljevanje poti po italijanskih avtocestah mimo Benetk, Verone, Piacenze, Alessandrie, Genove med potjo postanki za oddih in osvežitev. Nočna vožnja.
 
2.DAN
Verdon - Aix-En-Provence - Avignon
V jutranjih urah bomo prestopili italijasko-francosko mejo pri Ventimiglii in prispeli na Azurno obalo, nadaljevali vožnjo mimo Nice ter Canesa do nakslikovitejše soteske v Evropi VERDON, ki je razpeta med vasema Mooustiers in Castellane. Postanki in ogledi. Nato se znajdemo v Provansi, kjer nas čaka mesto umetnosti in kulture, rojstni kraj velikega slikarja Cézanna, elegantni AIX-EN-PROVENCE; med ogledom mesta nas bo spremljalo prijetno šumenje številnih fontan, odprte tržnice in luksuznih trgovin. Iz Aix-en-Provence se odpeljemo v AVIGNON, mesto ob reki Rhône, ki je bilo med leti 1309 in 1377 papeška prestolnica; naše pozornost bo deležna predvsem Palais des Papes, Papeška palača, ki je ena najpomembnejših utrjenih arhitektur XIV. stol., pa tudi katedrala in nekatere druge znamenitosti. Nastanitev v hotelu v okolici, večerja in nočitev.
 
3.DAN
Pont Du Gard - Nimes - Camaruge - Aigues Mortes - Saintes Maries De la Mer
Po zajtrku se predamo rimskemu akveduktu v PONT DU GARD in odličnim rimskim ostankom v NÎMESU: templju iz I. stol. pred Kr., znanem pod imenom Maison Carrée in amfiteatru, v katerem prirejajo bikoborbe. Potem obiščemo pokrajino CAMARGUE, ki obdaja ustje reke Rhône; ko se bomo peljali skozi Camargue, ki je ena najpomembnejših močvirnih regij v Evropi, bomo pogledovali za divjimi konji, ki prosto tekajo naokoli, biki, ki so namenjeni za nastop na bikoborbah v Nîmesu ali v Španiji, plamenci (flamingi), ki jih tu gnezdi kar deset tisoč parov, in mnogimi drugimi zanimivostmi. AIGUES MORTES je obmorsko mesto, ki ga je ustanovil Ludovik IX. Sveti kot svoje edino sredozemsko pristanišče in kjer se od leta 1300, ko je bilo dokončano, ni kaj dosti spremenilo. Dalje nas bo pot vodila do romarske cerkve v SAINTES-MARIES-DE-LA-MER na kraju, kjer naj bi se leta 40 izkrcale svete žene z Lazarjem; cerkev so si za svoje romarsko središče prisvojili cigani. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. 
 
4. DAN
Les Baux de Provence - Italija - Slovenija
Zgodnji zajtrk in vožnja v LES BAUX DE PROVENCE s trdnjavo na najbolj dramatični legi v celi Provansi. Sledi vožnja z vmesnimi postanki proti domu, v kolikor bo čas dopuščal bomo obiskali še eno izmed vinskih kleti na poti.  Sledi vožnja proti domu z vmesnimi postanki. Prihod v Slovenijo je predviden v poznih večernih – jutranjih urah. (naslednji dan).

CENA: pokličite za ceno

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije