San Marino

Republika San Marino

Republika San Marino je ena od najmanjših držav na svetu. Po legendi naj bi naselbino ustanovil kamnosek sveti Marino z Raba, ki je v 4. stol., v času preganjanja kristjanov, pobegnil na Apeninski polotok, da...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
143,00 €
Avtobusna potovanja

Republika San Marino je ena od najmanjših držav na svetu. Po legendi naj bi naselbino ustanovil kamnosek sveti Marino z Raba, ki je v 4. stol., v času preganjanja kristjanov, pobegnil na Apeninski polotok, da bi v tamkajšnjih hribih ustanovil skupnost kristjanov. Današnje meje je republika dobila leta 1463. Kot nagrado za sodelovanje v zavezništvu v eni od vojn ji je papež dodelil še utrjena sosednja mesta. Od tega leta naprej se meje niso več spreminjale, čeprav je Napoleon državici ponudil prijateljstvo in možnost razširitev ozemlja.

1. dan: Dan bomo začeli z jutranjo vožnjo proti Benetkam in naprej v Raveno, ki se ponaša z najlepšimi bizantinskimi mozaiki na svetu. Najpomembnejši dokaz je Basilica di s. Vitale. Zgrajena je bila leta 547, kiti se z dvema vsebinskima motivoma mozaikov: biblijskim in posvetnim. Slednji prikazuje cesarja Justinijana in ženo Teodoro, žensko dvomljivega slovesa. Danes bi se najbrž pogosto pojavljala v rumenem tisku, saj naj bi bila v mladosti kurtizana in cirkuška artistka. Cesar je moral s poroko počakati do smrti svoje matere, ker je tej poroki ostro nasprotovala. Njuno poznejše vladanje pa je povezano s številnimi spletkami in korupcijo. Številni odlični mozaični motivi so še v: Mausoleo di Galla Placidia, Basilica di s. Apollinare Nuovo, Basilica di s. Apollinare in Classe (v bližini mesta), krstilnica Ariani in Teodorjeva grobnica za katero je značilna njena 300 tonska streha, izklesana iz enega samega kosa kamenja. Ustavili se bomo v sedanjem središču mestnega življenja, kjer se iz številnih mestnih kavarnic širijo vonjave po italijanski kavi in raznovrstnih toplih sendvičih. Po ogledu bomo nadaljevali do Republike San Marino. Med sprehodom, z lokalnim vodnikom, skozi staro mestno jedro bomo videli baziliko San Marina, mestno hišo, številne cerkve ter trge nad katerimi se dvigujejo bogate meščanske palače, ulice pa vodijo v številne trgovinice. Državica prodaja različna vina in žgane pijače ter tobak, sem prihajajo tudi številni filatelisti in numizmatiki. Sledi vožnja v hotel, namestitev, večerja in prenočitev.

2. dan: Po zajtrku bo sledila vožnja do slikovitega mesteca Gradara. Srednjeveško naselje iz 13.stol. z ohranjenim obzidjem in gradom v svoji Božanski komediji opeva že Dante. Grad je povezan s tragično ljubezensko zgodbo med Paolom in Francesco. Sprehodili se bomo skozi staro mestno jedro in prišli do gradu, ki si ga bomo ogledali. Nadaljevali bomo v Urbino, ki velja za enega lepših italijanskih mest. To dokazuje tudi uvrstitev na seznam dediščine Unesco. Eden najvplivnejših meščanov je bil grof Montefeltro, ki je s svojim bogastvom in smislom za lepo v mesto privabil številne slavne in nadarjene umetnike, ki so njegov dvor preoblikovali v enega najbogatejših v Evropi. Renesančna palača Palazzo Ducale je eden najlepših primerov v tej arhitekturni smeri. Danes je v njen nastanjena galerija, ki hrani umetnine velikanov renesančnega slikarstva. Mesto slovi kot rojstni kraj slikarja Rafaela, katerega neprecenljiva dela krasijo številne stene v Rimu, Vatikanu ter najpomembnejših svetovnih galerijah. Po ogledu mestnega jedra in postanku za samostojne oglede, sledi vožnja proti domu. Prihod domov je predviden v poznih večernih urah.

Lokacija odhoda: 
Ljubljana, Vrtojba
Cene/Termini: 

Datum: 15. 04. 2023, 21. 10. 2023

Cena po osebi:

pri udeležbi najmanj 45 oseb: 143,00 EUR
pri udeležbi najmanj 30 oseb: 178,00 EUR

 

Število dni: 
2
Cena vključuje: 
  • prevoz s turističnim avtobusom,
  • zunanje oglede po programu,
  • vstopnino v grad Gradaro,
  • polpenzion v hotelu 3* v dvoposteljni sobi na območju Riminija,
  • lokalno vodenje v San Marinu,
  • turistično vodenje, organizacijo potovanja ter ddv.
Doplačila: 

Možna doplačila:

OGLED GALERIJE V URBINU 9,00 EUR
OGLED MOZAIKOV V RAVENI 11,00 EUR
ENOPOSTELJNA SOBA 20,00 EUR
Popusti: 
  • OTROK DO 12 L. NA DOD. LEŽIŠČU 5.00 %

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Republika San Marino

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon