Rim z avtobusom (brez nočne vožnje)

Kratek opis: 
Vrnili se boste polni novih spominov in navdušenja nad mestom Rim.

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

289 €

1. dan: (MARIBOR–CELJE) LJUBLJANA–ORVIETO–RIM / večerja
Odhod avtobusa ob 5.00 z obračališča mestnega prometa na Dolgem mostu, v Ljubljani. Vožnja po avtocesti proti Orvietu. Mestece, ki se razteza na vulkanskem griču, je bilo poseljeno že v času Etruščanov. Danes je zanimivo zaradi svoje stolnice, podzemnega sveta, belega vina in okusnih slaščic. V popoldanskem času nadaljevanje vožnje proti Rimu. Nastanitev v hotelu v okolici mesta, večerja in prenočevanje.
 
2. dan: VEČNO MESTO RIM / zajtrk, večerja
Po zajtrku ogled starokrščanskih katakomb, kjer so prvi kristjani pokopavali svoje umrle v sistem katakomb, ki se razprostira pod zemljo tudi v petih nivojih. Ogledali si boste katakombe Sv. Callista, v katerih, ocenjujejo, je pokopanih pribl. pol milijona kristjanov, Baziliko sv.Pavla izven obzidja z medaljoni papežev ter moderni predel mesta, imenovan Eur. Nadaljevanje ogledov po antičnem in renesančnem Rimu z metrojem in peš: Kolosej, rimski in cesarski Forumi, Beneški trg z »Vittoriano«, Beneško palačo, Palačo splošnega zavarovanja in Pantheon, povratek v hotel večerja in prenočevanje.
 
3. dan: RIM–VATIKAN / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja do Vatikana in ogled trga sv. Petra z Berninijevimi kolonadami in osrednjim egipčanskim obeliskom. Možnost obiska (doplačilo) Vatikanskih muzejev. Muzeji hranijo ene najbogatejših umetnostnih zbirk na svetu in del muzejev je tudi slovita Sikstinska kapela, z znamenitimi poslikavami Michelangela Bonarottija. V nadaljevanju ogled bazilike Sv. Petra z Michelangelovo kupolo in kipom Pieta (usmiljenje). Po ogledu muzejev in bazilike se je možno ob lepem vremenu povzpeti na kupolo, od koder se odpira lep razgled na vatikanske vrtove in celotno okolico. Popoldne nekaj prostega časa in ogled najlepših rimskih trgov: Španski trg z znanimi stopnicami in cerkvijo Trinita dei Monti, baročni vodnjak Trevi, kjer velja legenda, da je vanj treba vreči kovanec z željo po vrnitvi v Rim, in čudovit Trg Navona z značilno ovalno obliko. Povratek do avtobusa in hotela. Večerja in prenočevanje.
 
4. dan: RIM–TIVOLI–LJUBLJANA–(CELJE–MARIBOR) / zajtrk
Po zajtrku vožnja v Tivoli–mestece, ki se razteza ob vznožju Tiburtinskih gričev. Tam si boste ogledali antično Hadrijanovo vilo, v kateri je vladar Hadrijan združil vse tisto, kar je videl na svojih popotovanjih po rimskem imperiju. če bo čas dopuščal še oOgled renesančne vile D’ Este, poznane po številnih vodnjakih in vodometih. V zgodnjih popoldanskih urah odhod in vožnja po Sončni avtocesti, z vmesnimi postanki proti Sloveniji kamor je prihod predviden v poznih večernih urah.
 

Priporočeno doplačilo ob prijavi

 • ogled Vatikanskih muzejev 37 EUR vključuje vstopnino v Vatikanske muzeje, rezervacijo vstopne ure, obvezno lokalno vodenje za skupine in obvezen najem sistema »whisper« po muzeju in Baziliki sv. Petra. Najava vstopa skupine (najmanj 15 oseb) je možna do 12 dni pred odhodom.

Odkrita beseda

 • na kraju samem je mogoč obrnjen potek ogledov, pri čemer vsebina programa ostaja nespremenjena
 • prevoz s Štajerske se lahko združuje z drugimi programi
Datum odhoda: 
2020: 25.4., 27.4., 30.4., 7.5., 21.5., 11.6., 25.6., 10.9., 24.9., 8.10., 24.10., 29.10., 12.11., 26.11., 6.2., 4.3., 18.3., 9.4.
Cene/Termini: 

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

 • pri udeležbi najmanj 40 oseb - 289 EUR
 • pri udeležbi najmanj 30 oseb - 319 EUR

 

Število dni: 
4 dni
Cena vključuje: 
 • avtobusni prevoz po programu
 • cestne pristojbine in parkirnine
 • 3 polpenzione v dvoposteljnih sobah v hotelu 3/4* v širšem središču mesta
 • vožnje z metrojem po programu
 • vodenje in organizacija potovanja
 • najem sistema audioguide
 • DDV
Doplačila: 

Obvezna doplačila
Ob prijavi: obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 40 oseb 30,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (na recepciji hotela) lokalno predpisana turistična mestna pristojbina

Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi: enoposteljna soba 60,00 EUR/osebo, ogled Vatikanskih muzejev 37,00 EUR/osebo, odhod iz Maribora in Celja (ob prijavi najmanj 15 potnikov) 15,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti) vstopnine pribl. 40 EUR, ostalo, kar ni navedeno v postavki, cena vključuje

Popusti: 

10 % do 12 let starega otroka

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije