Rim z avtobusom (z nočno vožnjo)

Kratek opis: 
Ogled kulturno zgodovinskih znamenitosti Večnega mesta. Prevoz tudi iz Maribora in Celja!

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

225 €

1. dan: (MARIBOR–CELJE) LJUBLJANA–RIM
Odhod avtobusa ob 22.00 z obračališča mestnega prometa na Dolgem mostu, v Ljubljani. Vožnja po avtocesti, z vmesnimi postanki mimo Benetk, Bologne in Firenc proti Rimu.
 
2. dan: RIM / večerja
Po prihodu v Rim celodnevni ogled nekaterih mestnih znamenitosti: Kolosej, rimski in cesarski forumi, Beneški trg z Viktorjancem, Beneška palača in PalačA splošnega zavarovanja, Panteon, trg Navona, baročni vodnjak Trevi, Španski trg s stopniščem in cerkvijo Trinita dei Monti, ki velja za eno najlepših rimskih kulis. Pozno popoldne vožnja do hotela v okolici, nastanitev, večerja in prenočevanje
 
3. dan: RIM–VATIKAN / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja do Vatikana in ogled trga sv. Petra z Berninijevimi kolonadami in osrednjim egipčanskim obeliskom. Možnost obiska (doplačilo) Vatikanskih muzejev. Muzeji hranijo ene najbogatejših umetnostnih zbirk na svetu in del muzejev je tudi slovita Sikstinska kapela, z znamenitimi poslikavami Michelangela Bonarottija. V nadaljevanju ogled bazilike Sv. Petra z Michelangelovo kupolo in kipom Pieta (usmiljenje). Po ogledu muzejev in bazilike se je možno ob lepem vremenu povzpeti na kupolo, od koder se odpira lep razgled na vatikanske vrtove in celotno okolico. Popoldne prosto za samostojne oglede in nakupe. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.
 
4. dan: HOTEL–RIMSKE KATAKOMBE–ORVIETO–LJUBLJANA–(MARIBOR–CELJE) / zajtrk
Po zajtrku vas čaka ogled starokrščanskih katakomb, kjer so prvi kristjani pokopavali svoje umrle in ki se razprostira pod zemljo tudi v 5 nivojih. Sledi Bazilika sv. Pavla izven obzidja z medaljoni papežev ter moderni predela mesta, imenovan Eur. Naslednji postanek bo v renesančnem biseru Umbrije – Orvietu. Vzpenjača vas bo popeljala do visoko ležečega mestnega središča, kjer si boste ogledali renesančno katedralo, nastalo v spomin na čudež iz Bolsene ter se sprehodili po slikovitem srednjeveškem mestnem središču. Nekaj prostega časa za samostojne oglede, nakupe ali kosilo. Popoldne vožnja po apeninski avtocesti proti Ljubljani. Prihod je predviden pozno zvečer.
 

Priporočeno doplačilo ob prijavi

 • Ogled Vatikanskih muzejev 37EUR vključuje vstopnino v Vatikanske muzeje, rezervacijo vstopne ure, obvezno lokalno vodenje za skupine in obvezen najem sistema »whisper« po muzeju in baziliki sv. Petra. Najava vstopa skupine (najmanj 15 oseb) je možna do 12 dni pred odhodom.

Odkrita beseda

 • na kraju samem je mogoč obrnjen potek ogledov, pri čemer vsebina programa ostaja nespremenjena
 • prevoz s Štajerske se lahko združuje z drugimi programi.
Datum odhoda: 
2020: 24.4., 26.4., 30.4., 7.5., 21.5., 11.6., 24.6., 10.9., 24.9., 8.10., 23.10., 29.10., 12.11., 26.11., 5.2., 4.3., 18.3., 9.4.
Cene/Termini: 

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

 

 • pri udeležbi najmanj 45 oseb - 225 EUR
 • pri udeležbi najmanj 35 oseb - 250 EUR

 

Število dni: 
4 dni
Cena vključuje: 
 • avtobusni prevoz po programu
 • 2 polpenziona (večerja, zajtrk) v hotelu 3/4* v dvoposteljnih sobah v širšem centru mesta
 • vožnja z metrojem po programu
 • cestne pristojbine in parkirnine
 • najem sistema audioguide
 • vodenje in organizacija potovanja
 • DDV
Doplačila: 

Obvezna doplačila
Ob prijavi: obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 45 oseb 25,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (na recepciji hotela) lokalno predpisana turistična mestna pristojbina

Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi: ogled Vatikanskih muzejev 37,00 EUR/osebo, odhod iz Maribora in Celja (ob prijavi najmanj 15 potnikov) 15,00 EUR/osebo, enoposteljna soba 40,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti) vstopnine pribl. 40 EUR, ostalo kar ni navedeno v postavki, cena vključuje

Popusti: 

10 % do 12 let starega otroka

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije