Rim

Rim z g. Robertom Friškovcem - ROMANJE

Jesen je kot nalašč za romanje v Rim, kjer si bomo ogledali najlepše spomenike italijanskega glavnega mesta. V Vatikanu pa nas pričakuje Trg sv. Petra z znamenitimi Vatikanskimi muzeji.
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
399,00 €
Potovanja po Svetu
Aktualna potovanja

1. dan: Bazilika sv. Pavla

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Padove in Bologne, čez Apenine ter skozi razgibano gričevnato Toskano v Lacij. Cilj našega potovanja je večno mesto - Rim, prestolnica Italije, središče stoletnih zvrsti umetnosti in ne nazadnje zibelka krščanstva. Najprej bomo obiskali baziliko sv. Pavla zunaj obzidja z zanimivimi medaljoni, ki v mozaični tehniki prikazujejo vse papeže od sv. Petra do danes. Tukaj bo naša prva romarska maša. Ogledi. Vožnja v hotel. Nastanitev, večerja in nočitev.

2. dan: Vatikan in Vatikanski muzeji

Po zajtrku vožnja v Vatikan. Maša. Ogled Trga in bazilike sv. Petra z njegovim grobom in mnogimi svetovno znanimi umetninami ter grobnicami papežev, še posebej sv. Janeza Pavla II. Po želji tudi vzpon na kupolo, od koder je prekrasen razgled na vse mesto. Nato ogled Vatikanskih muzejev z bogatimi zbirkami najrazličnejših umetnin, s freskami okrašenih soban in pa s slavno Sikstinsko kapelo, kjer kraljuje Michelangelova Poslednja sodba. Za konec dneva se bomo sprehodili še do Angelskega gradu, mogočne trdnjave, ki so jo zgradili leta 135 kot mavzolej cesarja Hadrijana in njegove družine. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

3. dan: Lateranska bazilika - antični in baročni rim

Zajtrk. Zjutraj bomo obiskali baziliko sv. Janeza v Lateranu, ki jo imen 

ujejo "mati in glava vseh cerkva na svetu", saj je rimska katedrala - škofijski sedež papežev. Maša. Na sprehodu po mestu si bomo ogledali največje znamenitosti: cerkev sv. Petra v verigah s slavnim Michelangelovim kipom Mojzesa, Kolosej, Forum - upravno središče starega Rima, Beneški trg, spomenik domovini, Kapitol s kipom Marka Avrelija na konju, znameniti romantični vodnjak Trevi, Panteon - najbolje ohranjeno antično stavbo, Trg Navona, ki s čudovitim Berninijevim vodnjakom in baročnimi cerkvami sodi med najlepše rimske trge, Španske stopnice … Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

4. dan: Marija Snežna - Angelus Domini

Zajtrk. Dan bomo začeli z mašo v baziliki Marije Snežne, ki je največja izmed Marijinih cerkva v Rimu. Nato še običajno opoldansko srečanje s svetim očetom – Angelus Domini na Trgu sv. Petra. Vrnitev proti domu. Vožnja mimo Firenc, Bologne in Benetk v Ljubljano.

 

Datum odhoda: 
od 13.okt.2022 do 16.okt.2022
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

od 13.okt.2022 do 16.okt.2022

Cena

  • 399 € (najmanj 35 potnikov),
  • 469 € (najmanj 25 potnikov),
Število dni: 
4
Cena vključuje: 

avtobusni prevoz, 3 polpenzioni (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in wc) v hotelu s 3 zvezdicami, duhovno vodstvo, naše vodstvo in organizacija.

Doplačila: 

Doplačilo po želji: enoposteljna soba 90 evrov, vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi.

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Rim z g. Robertom Friškovcem - ROMANJE

Sorodne destinacije

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon