Sardinija - srce mediterana

Kratek opis: 
VRHUNCI POTOVANJA: Lucca in obzidje, Castellsardo, Sassari (obzidje In trdnjava) Capo Caccia, Neptunova jama, Nuraghe, Alghero, Bosa (peščena plaža), Oristano Nuoro, modena Mantova

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

415 €

1. dan: LJUBLJANA–VOLTERA–LUCCA–LIVORNO–GOLFO DEGLI ARANCI
Odhod avtobusa ob 4:00 z dogovorjenega mesta v Ljubljani. Vožnja po avtocesti, z vmesnimi postanki, mimo Benetk, Bologne in Firenc do najstarejšega etruščanskega centra Volterre. Sprehodili se boste mimo renesančnih mestnih palač do trga Priorjev. Nekaj prostega časa oziroma možnost ogleda etruščanskega muzeja z eno najpomembnejših zbirk v Evropi. Po ogledu vožnja
do Lucce. Znotraj obzidja Lucce je več deset majhnih romanskih cerkva, tihe tlakovane ulice, močni obrambni stolpi ter številni muzeji in spomeniki. Med sprehodom po mestnem središču boste obiskali stolnico Sv. Frediana in znameniti ovalno oblikovan trg (Piazza del Mercato), ki je zgrajen na temeljih antičnega amfiteatra. Nekaj prostega časa in vožnja do pristanišča v Livornu.Vkrcanje na trajekt in nočna plovba do Sardinije – Golfo degli Aranci.
 
2. dan: GOLFO DEGLI ARANCI–CASTELSARDO–SASSARI–PALMAVERA–ALGHERO / večerja
Po jutranjem prihodu vožnja ob severni obali do Castelsarda, mesta, znanega po gradu, zgrajenim na skali nad morjem (doplačilo vstopnine), ki je danes muzej
domačih obrti in katedrali sv. Antonia Abate. Sledi vožnja proti mestu Sassari, ki ga zaznamuje bogata zgodovina napadov na mesto, zaradi katerih je bilo mesto obdano s trdnjavami in obzidji. Mesto se danes ponaša s srednjeveškim jedrom, mogočno katedralo, z romansko cerkvijo sv. Marije iz Betlehema in številnimi palačami. Modernejše stavbe so pričeli graditi takoj po izgradnji univerze. Na poti proti Algheru si bomo ogledali še ostanke kulture Nuragov v Palmaveri, ki so edinstvena posebnost otoka Sardinija. Nadaljevanje vožnje do Alghera, ki vas bo očaral s svojim srednjeveškim vzdušjem. Večerja in prenočevanje.
 
3. dan: CAPO CACCIA–BOSA–ORISTANO / zajtrk,večerja
Po zajtrku vožnja na zahod do rta Capo Caccia, ki je ime dobil po lovu na divje golobe, z znamenito Neptunovo jamo (doplačilo). Postanek za ogled. Nadaljevanje poti v Boso s čudovito peščeno plažo. Avtobusni ogled in kratek postanek, še posebej je zanimiv Aragonski stolp na rtu. Nadaljevanje poti proti Oristanu in ogled mesta, ki ga imenujejo tudi Eleonorino mesto. Ogled trga Eleonore, stolnice in stolpa sv. Krištofa. Nastanitev v hotelu v okolici, večerja in prenočevanje.
 
4. dan: ORISTANO–NUORO–COSTA SMERALDA–GOLFO DEGLI ARANCI / zajtrk
Po zajtrku vožnja čez otok po osrednjem delu. Postanek in ogled Nuora, ki je zaradi svoje odmaknjenosti še bolje ohranil lokalno kulturo in otoško pristnost. Nekaj prostega časa za samostojne oglede. Popoldanske urice bomo preživeli na Costa Smeraldi, ki ima eno najlepših obal v Sredozemlju. Tam bomo občudovali turkizno in kristalno čisto morje, ki z belino obale ustvarja čudovito harmonijo. Sledi še ogled znamenitega skalnega kompleksa Capo d'Orso in prestižnega letovišča Porto Cervo. Prihod v Golfo degli Aranci v poznih popoldanskih urah in vkrcanje na trajekt. Nočna plovba nazaj do Livorna.
 
5. dan: LIVORNO–MODENA–MANTOVA–LJUBLJANA
V jutranjih urah se boste po izkrcanju najprej zapeljali do mesta Modena. Postanek za sprehod po labirintu starih mestnih ulic, mimo stolnice in 88 m visokega stolpa Ghirlandina. Sledil bo ogled Mantove, ki se vam ob prihodu predstavi kot čipka na vodi. Utrjeno staro mestno jedro je zgrajeno na polotoku, ki ga s treh strani obdaja voda. Mantova očara obiskovalca s svojo renesančno predstavitvijo. Mesto Francesca Gonzage nam bo razkrilo osrednji trg, vojvodsko palačo, trg Sordello, trg Mantegna in Palazzo del Te. Še nekaj prostega časa za samostojne oglede, povratek proti Ljubljani, kamor boste prispeli v večernih urah.

Datum odhoda: 
2020: 25.4., 20.5., 23.6., 16.9., 24.10., 28.10.
Cene/Termini: 

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

  • pri udeležbi najmanj 40 oseb - 415 EUR
  • pri udeležbi najmanj 30 oseb - 455 EUR

 

Število dni: 
5 dni
Cena vključuje: 
  • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu
  • cestne pristojbine in parkirnine
  • povratna plovba z ladjo in nastanitev v notranjih štiri-posteljnih kabinah na poti na Sardinijo po programu
  • luške pristojbine
  • 2 polpenziona (zajtrk, večerja) v hotelih 3/4* v dvoposteljnih sobah
  • najem sistema avdioguide
  • vodenje in organizacija potovanja
  • DDV
Doplačila: 

Obvezna doplačila
Ob prijavi: obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 40 potnikov 40,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (na recepciji hotela) lokalno predpisana turistična mestna pristojbina

Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi: enoposteljna soba 50,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti) vstopnine in lokalna vodenja, kjer je potrebno pribl. 60 EUR

Popusti: 

10 % do 12 let starega otroka

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije