Sejšeli

Sejšeli – tropske počitnice – 2 otoka, 26.10., 26.11.2024, 24.1., 16.2., 21.2.2025

Mati narava je bila neverjetno radodarna do Sejšelov, pravljičnega raja, ki ga sestavlja arhipelag s 115 otočki. Glavna atrakcija so rajske plaže, kristalno čista turkizna voda, bujno gričevje in tropski...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
2196,00 €
Na toplo iz Ljubljane
Potovanja po Svetu

1. dan: LJUBLJANA – SEJŠELI
Polet iz ljubljanskega ali bližnjega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) preko vmesnega letališča proti Sejšelom. (letalo)

2. dan: SEJŠELI, otok Mahe – trajekt na otok La Digue
Predviden pristanek na Sejšelih v dopoldanskih urah. Po ureditvi vseh formalnosti sledi vožnja do pristanišča in trajekt na otok La Digue, ki očara s čudovito floro in favno. Tu se čas ustavi. Glavno prevozno sredstvo na otoku je kolo, avtomobilov skorajda ni. Nočitev v apartmajih. Prosto za počitniške užitke. (P)

3. dan: SEJŠELI otok La Digue – tri plaže
Danes nas čaka ogled delujoče plantaže kopre in vanilije. Ste za kopanje na eni izmed najbolj spektakularnih plaž na svetu – Anse Source d’Argent? Po želji se s kolesom odpravimo do treh plaž – Grand Anse, Petit Anse in Anse Cocos. Vrnitev v apartma in nočitev. (P) 

4. dan: SEJŠELI otok La Digue – opcijski izlet na otok PRASLIN
Prosto za počitniške užitke ali opcijski izlet na Praslin (doplačilo). Zapeljemo se do rajske plaže Anse Lazio. Skok v vodo se več kot prileže. Po želji si ogledamo NP »Vallee de Mai«, ki je pod okriljem UNESCO svetovne dediščine in se nahaja v srčiki otoka Praslin. Sestavlja ga palmov gozd in je eden izmed dveh krajev na svetu, kjer lahko vidimo redko vrsto palme »coco de mer«. Je dom ogrožene vrste črnih papig, ter petim drugim endemičnim palmam. Vožnja nazaj na La Digue. (P)

5. dan: SEJŠELI otok La Digue – trajekt na Mahe
Odjava iz sobe do 10 ure. Sledi trajek na Mahe in vožnja do apartmaja v okolici Bell Vallon/Bel Ombre in nočitev. Prosto za počitniške užitke. (P)

6. dan: SEJŠELI, otok Mahe – opcijski izlet po otoku Mahe
Danes nas po želji (za doplačilo) čaka celodnevni izlet, kjer bomo odkrivali raznolikost in slikovito lepoto Maheja, največjega otoka Sejšelov. Začnemo z ogledom glavnega mesta Viktorije, kjer ne izpustimo niti barvite tržnice, polne dobrot. Mogoče lahko poskusimo sočne mange, papaje in pasijonke? Spoznamo tudi ribe, ki jih lovijo lokalni ribiči in se ustavimo pri dišečih začimbah, ki uspevajo na otokih. Ogled nadaljujemo s postankom pri hindujskem templju in sejšelskem Vatikanu. Naš naslednji postanek je obisk botaničnega vrta, kjer nas navduši bogastvo flore in kjer imamo priložnost spoznati tudi orjaške želve. Sledi vožnja po vijugasti cesti do zgodovinske točke Mission Lodge, od koder občudujemo izjemen razgled na zahodno obalo. Za zaključek dneva obiščemo destilarno ruma Takamaka. Vožnja do apartmaja in nočitev. (P)

7. dan: SEJŠELI, otok Mahe – opcijski izlet Marine Park
Prosto za počitniške užitke, ki jih lahko popestrimo z opcijskim izletom v Marine Park (za doplačilo). S pogledom na Viktorijo in najvišji vrh, s čolnom zapustimo otok in kmalu vstopimo v zaščiteno območje Parka Sv. Ane. Skozi stekleno dno čolna opazujemo bogati podvodni svet koralnih grebenov. Kmalu pride na vrsto tudi skok v topli ocean in bližnje srečanje z barvnimi ribami in koralami. Ste vedeli, da na Sejšelih živi več kot 1000 vrst rib? Uživamo v snorklanju in srečamo zebrasto ribico, “Srebrno gospo”, morske metulje itd. Mogoče pa tudi Nema in Dori?  Na sosednjem otoku se ustavimo za okusno žar kosilo in srečanje s kopenskimi želvami. Po želji po kosilu sledi še plavanje in/ali snorklanje. V nastanitev se vrnemo v popoldanskih urah. (P)

8. dan: SEJŠELI, otok Mahne – pohod do zaliva Anse Major
Prosto za počitniške užitke ali pohod do zaliva Anse Major (dobri pohodni čevlji priporočljivi). Pot nas vodi ob severozahodni obali otoka Mahé, skozi bujno zeleno okolico, s pogledom na Beau Vallon Bay do očarljivega samotnega zaliva Anse Duru. Privoščimo si čas za sprostitev na čudoviti peščeni plaži, kjer se lahko okopamo v kristalno čisti vodi. Sledi vožnja s čolnom do zaliva Anse du Riz, kjer po želji snorklamo in si privoščimo piknik kosilo (za doplačilo). Povratek v apartma in nočitev. (P)

9. dan: SEJŠELI – VMESNO LETALIŠČE
Prosto do odhoda na letališče (odjava iz sobe do 10 ure). Polet preko vmesnega letališča proti Evropi. (letalo)

10. dan: VMESNO LETALIŠČE – LJUBLJANA
Nadaljevanje poleta preko vmesnega letališča proti Ljubljani ali bližnjemu letališču (v tem primeru še vožnja do Ljubljane). (letalo)

 

*Po želji lahko potovanje prilagodimo po meri oz. vam uredimo namestitev v hotelu.

Datum odhoda: 
26.10., 26.11.2024, 24.1., 16.2., 21.2.2025
Lokacija odhoda: 
Ljubljana ali bližnje letališče
Cene/Termini: 

Cene so dinamične in se stalno spreminjajo!

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Cenik potovanja na osebo v dvoposteljni sobi   Redna cena    Aktualna cena

                                                                                       2295 €            2196 €

Obvezna doplačila

Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb 60 €

Doplačilo za skupino v velikosti 10 - 14 oseb 90 €

Doplačila po želji

Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine) 50 €

Doplačilo za enoposteljno sobo - apartma 600 €

Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje:  prevoz do odhodnega/iz prihodnega letališča do Ljubljane, če to ni letališče Ljubljana, letalski prevoz po programu, letališke, pristojbine in varnostne takse (401 eur), povratna karta za trajekt Mahe – La Digue, 3 nočitve v apartmaju/bungalovu na La Digu in 4 nočitve v apartmaju na Maheju, prevoze in oglede po programu, slovensko vodenje in lokalne sodelavce, stroške priprave in organizacijo potovanja.

Namestitev: spimo v apartmajih/bungalovih. Namestitev je možna v enosobnem ali dvosobnem apartmaju/bungalovu (v tem primeru si 2 sobi delita eno kuhinjo in kopalnico).

Opcijski izleti:

–       opcijski izlet Marine Park od 140 EUR,

–       opcijski izlet po otoku Mahe od 90 EUR

–       opcijski izlet do otoka Praslin od 100 EUR

 –      opcijski izlet pohod do zaliva Anse Major 50 EUR

 * Cene opcijskih izletov so informativne in se lahko spremenijo.

VIZE: Slovenski državljani za vstop na Sejšele ne potrebujemo vizuma. Potrebujemo potni list, ki je veljaven vsaj 6 mesecev od konca potovanja.

ZDRAVJE: Obveznih cepljenj za to potovanje ni. Podrobnejše informacije pred potovanjem lahko poiščete tudi na spletnih straneh Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Število dni: 
10

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Sejšeli – tropske počitnice – 2 otoka, 26.10., 26.11.2024, 24.1., 16.2., 21.2.2025

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon