Grčija

Severna Grčija, 11.5. in 18.5.2024 - SKORAJ ZAGOTOVLJENO

Umaknjena od glavnih turističnih tokov leži severna Grčija, ki je že od nekdaj območje, kjer se je odločalo o usodi grške ter tudi evropske civilizacije. Tu je Olimp, domovanje najpomembnejših božanstev, ki so...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
1199,00 €
Potovanja po Svetu
1. dan : Solun
(L-V) 20 km

Zbor potnikov in transfer na enega bližnjih letališč od koder bomo poleteli proti Grčiji. Po pristanku v SOLUNU prevoz v mestno središče. Vožnja do mestnega obzidja katerega temelji segajo v čas nastanka mesta. Sprehod od Atatürkove rojstne hiše do slovite Rotunde, ki sodi med najstarejše sakralne zgradbe v mestu. V bližini se nahajajo ostanki palače cesarja Galerija in njegov slavolok. Oglede bomo zaključili v cerkvi sv. Sofije, ki se ponaša z mozaično dekoracijo iz 9. stoletja in še starejšimi stebri. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

2. dan : Pela-Vergina

(Z-V) 320 km

o zajtrku vožnja do PELE, prestolnice antične Makedonije. Ogled arheološkega najdišča in tamkajšnjega muzeja. Posebej nas bodo zanimale nekatere hiše v katerih so se ohranile prvotne mozaične dekoracije. Slednje bomo lahko občudovali tudi v muzeju, ki hrani še nekatere druge najdbe iz antičnega mesta. Nadaljevanje poti proti VERGINI, kjer so arheologi odkopali grobnice makedonskih kraljev, med katerimi še posebej izstopa grob Filipa II. Ogled muzeja kraljevskih grobov. Proti večeru prihod v epirsko mesto Ioannina. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

3. in 4. dan : Dodona-Parga-Janina

(Z-V in Z-V) 210 IN 100 km

o zajtrku vožnja do nekdanjega Zeusovega preročišča v DODONI. Opoldne prihod na obalo Jonskega morja in obisk slikovitega mesta PARGA. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev. Po zajtrku bomo v epirski prestolnici JANINA obiskali mestno središče z gradom, ki so ga sezidali epirski despoti. Sledi plovba na otok na jezeru Pamvotis. Ogled samostana kjer je svoje zadnje dni preživel Ali paša Tepelene. Po kosilu bomo na planoti METSOVOU obiskali vinsko klet in uživali v lepi naravi. Povratek v hotel. Večerja in nočitev.

5. dan : Meteora

(Z-V) 260 km

Po zajtrku vožnja proti do Tesalije. Postanek za ogled znamenitih samostanov METEORA, ki so jih začeli graditi v 14. stoletju na vrhu osamelcev iz peščenjaka. Samostani iztopajo kot neverjetni gradbeni dosežki in so hkrati priča razvoja umetnosti Vzhodne cerkve po propadu bizantinskega cesarstva. Večina poslikav izvira iz 16. stol., kar potrjuje dejstvo, da tudi prisotnost Turkov na grških tleh ni zaustavila umetnostnega snovanja menihov. Pozno popoldne prihod v Volos, ki leži ob enem največjih zalivov v Grčiji. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

6. dan : Volos-Solun

(Z-V) 230 kmPo zajtrku sprehod po obalni promenadi in ogled muzeja, ki hrani zanimive zbirke iz mikenskega in klasičnega obdobja. Med kraji v bližini VOLOSA izstopa DIMINI, kjer so arheologi izkopali akropolo in grobnice iz 13. stoletja pred Kr. Zgodaj popoldne prihod v SOLUN. Ogled cerkve sv. Demetrija, ki je največja v Grčiji. Cerkev krasijo mozaiki in druga oprema, ki delno izvira iz 5. stoletja. Sprehod čez rimski forum in mimo Rajskih kopeli iz osmanskega obdobja proti obali. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev
7. dan : Filipi-Kavala
(Z-V) 340 km

Ta dan se bomo zjutraj podali proti vzhodu v antično mesto FILIPI, kjer se bomo sprehodili med arhitekturnimi ostanki iz helenističnega, rimskega in bizantinskega obdobja. Posebej izstopa mogočno gledališče in forum, na katerem naj bi se ustavil tudi apostol Pavel. Sledi krajša vožnja do obale in postanek v mestu KAVALA, ki sodi med najlepša v Grčiji. Čeprav mesto obvladuje bizantinska trdnjava je njegova podoba sicer prevladujoče orientalska s stavbami kot sta ubožnica Mohameda Alija in akvedukt Suljemana Veličastnega. Povratek v hotel. Večerja in nočitev.

8. dan : Solun

(Z) 30 km

o zajtrku bomo nadlajevali z ogledi makedonski prestolnici SOLUN. Najprej se bomo ustavili ob mogočnem Belem stolpu, ki obvladuje obalno promenado. Sledi obisk arheološkega muzeja, ki je eden najpomembnejših v Evropi. Posebej bogata je zbirka nakita in drugih izdelkov iz plemenitih kovin, omeni pa velja tudi zbirko grških ter rimskih kipov. V bližini se nahaja tudi Bizantinski muzej, ki se ponaša s sijajno zbirko umetnin (mozaiki, ikone, freske ...) nastalih med 4. in 15. stoletje. Po končanih ogledih prevoz na letališče in polet proti našim krajem.

 

Datum odhoda: 
11.5. in 18.5.2024 - SKORAJ ZAGOTOVLJENO
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

Odhod: 11. 05. 2024 - SKORAJ ZAGOTOVLJENO
Cena:
1.199 € (min. 40 oseb)
1.299 € (min. 30 oseb)
1.399 € (min. 20 oseb)

Odhod: 18. 05. 2024 - SKORAJ ZAGOTOVLJENO
Cena:
1.199 € (min. 40 oseb)
1.299 € (min. 30 oseb)
1.399 € (min. 20 oseb)

Cena vključuje
prevoz na letališče; 
letalski prevoz; 
letališke in varnostne takse (ok. 130.-€); 
prevoz z avtobusom; 
namestitev v dvoposteljni sobi (prha, wc) v hotelih z najmanj 3***; 
obroke po programu (Z-zajtrk, V-večerja); 
organizacijo, kompetentno vodstvo, nezgodno zav.in DDV.
 
Doplačilo (na poti)
za vstopnine, rezervacije in avdio sistem: 110.- €
Doplačilo (po želji ob prijavi)
zavarovanje rizika odpovedi
za enoposteljno sobo:  250.- €

Število dni: 
8

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Severna Grčija, 11.5. in 18.5.2024 - SKORAJ ZAGOTOVLJENO

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon