SICILIJA Z AVTOBUSOM

Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus

1. DAN: Odhod iz kraja po dogovoru v popoldanskih urah. Vožnja v Italijo in naprej po italijanskih avtocestah mimo Benetk, Bologne, Firenc (vmesni postanki). Nočna vožnja.

2. DAN: Peljali se bomo mimo Rima, Neaplja, Salerna do Paestuma. Mesto vredno ogleda je znano po izkopaninah. Grški koloni so ga ustanovili že v 6. stol pred Kr., mesto kasneje postane rimska kolonija z imenom Paestum. Takrat so zgradili forum, amfiteater, terme, ki si jih bomo ogledali. Sledi nadaljevanje vožnje preko Kalabrije v Villo San Giovanni v popoldanskih urah. Tu se vkrcamo na trajekt in preplujemo ožino do Messine. Pot nadaljujemo do hotela, kjer boste po nastanitvi imeli nekaj prostega časa do večerje. Po večerji nas čaka odhod v mesto Taormino, ki je v grški, rimski in srednjeveški dobi živelo v velikem blagostanju. Sledi sprehod po mestu z ogledom nekaterih zanimivosti, med katerimi je najznamenitejši spomenik Teatro Grecco. Vračanje v hotel. Prenočevanje.

3. DAN: Po zajtrku se odpeljemo na Etno (3345 m), najvišji in največji delujoči evropski vulkan. Z avtobusom se bomo povzpneli do razgledne ploščadi na višini 2000 m. Ob dogovorjeni uri se spustimo v dolino in se zapeljemo do mesta Catania, sledi krožni avtobusni ogled mesta ter nadaljevanje vožnje do Siracuse, enega najmogočnejših mest starogrške civilizacije na Siciliji. Ogledamo si arheološke ostanke grškega teatra, Dionizijevega uhlja, nato imate nekaj prostega časa. Potem pot nadaljujemo preko Grammichele-ja, heksagonalnega mesta z bogato arheološko zgodovino, do Piazze Armerine, kjer si najprej ogledamo ostanek rimske vile – Villa Romana del Casale iz 3. oz. 4. stol. Nato se odpeljemo do hotela (Piazza Aremerina), sledi namestitev po sobah, večerja in prenočevanje.

4. DAN: Po zajtrku sledi vožnja do Agrigenta, ki je zaradi arheoloških spomenikov pomembno turistično mesto. Ogled doline templjev, nato pa nadaljujemo pot proti Palermu, če bo čas dopuščal, se zapeljemo še v vasico Corleone ali v mestece Monreale, priljubljen kraj turistov zaradi stolnice in lepega razgleda. Stolnica je veledelo sicilske umetnosti v času normanske dobe. Sledi vožnja do hotela, večerja in prenočevanje v okolici Palerma.

5. DAN: Po zajtrku nas čaka ogled mestnih znamenitosti kot so Normanska palača, stolnica, Belinijev trg, Pretoria in Quattro Canti, sledi prosti čas za samostojne oglede. Ob dogovorjeni uri se zberemo in zapeljemo v pristanišče, kjer se vkrcamo na ladjo trajekt in odplujemo proti Napoliju. Nastanitev v štiriposteljnih kabinah. Nočna plovba.

6. DAN: V jutranjem času bomo pripluli v Neapelj. Sledi ogled mesta in mestnih zanimivosti, nekaj prostega časa za samostojno potepanje. Poskusiti morate tipično mozarello ali pizo. Po dogovoru se zapeljemo do mesteca Pompeji, ki ga je leta 79 po Kr. zasul Vezuv, (ogled ali po dogovoru vzpon na Vezuv). Po končanih ogledih nadaljujemo vožnjo proti domu z vmesnimi postanki. Prihod v Slovenijo je predviden v poznih večernih urah.

  • ODHOD: po želji skupine
  • CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz po programu, ogled po programu, 3 x polpenzion v hotelih 3*, 1 x nočitev na ladji, vožnjo s trajektom na relaciji Reggio Calabria (Villa San Giovanni) – Messina, vožnjo s trajektom na relaciji Palermo – Neapelj z namestitvijo v 4- posteljnih notranjih kabinah, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.


  •  

Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

SICILIJA Z AVTOBUSOM

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon