Italija

Sicilija z Eolskim otočjem, 7 dni- 27.4.- zagotovljeno, 26.10.2024

Sicilija je skozi tisočletja svoje zgodovine zaradi naravnih danosti, velikosti in ugodne lege kot največji mediteranski otok vedno predstavljala pomembno kulturno središče. Številne vladavine, ki jih je...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
1099,00 €
Potovanja po Svetu
Prvi maj 2024
1. dan : Ljubljana - Monreale - Palermo
(V) | 50 km
Nočna vožnja proti beneškemu letališču in zgodaj zjutraj polet proti Siciliji.** Po pristanku na letališču vožnja do mesteca MONREALE, od koder se odpira prekrasen pogled proti prestolnici otoka. Tamkajšnja katedrala predstavlja vrhunec umetnostnega snovanja v času normanske dinastije. Prekrita z barvitimi mozaiki predstavlja enega najlepših sakralnih spomenikov na otoku. Nadaljevanje poti do današnjega političnega centra Sicilije. Pri raziskovanju PALERMA bomo obiskali nekdanjo palačo normanskih kraljev s slovito Palatinsko kapelo. V bližnjem samostanu San Giovanni degli Eremiti, katerega cerkev kaže še arabske stilne poteze, se bomo sprehodili po botaničnem vrtu. Skozi najrevnejši del mesta bomo prek pisane tržnice prišli do cerkva Martorana in San Cataldo, biserov srednjeveškega stavbarstva. Namestitev v hotelu v okolici mesta. Večerja in nočitev.
 
2. dan : Segesta - Erice - Marsala
(Z-V) | 220 km
Po zajtrku vožnja do SEGESTE, kjer si bomo ogledali enega najbolje ohranjenih, a precej enigmatičnih dorskih templjev, ki so ga postavili na izjemno slikoviti lokaciji. Mestece ÉRICE, ki počiva na hribu visoko nad Tirenskim morjem s prekrasnim pogledom daleč na morje, je v antiki slovelo po Venerinem preročišču, danes pa po slikovitih uličicah in sladicah iz marcipana. Nato se bomo spustili proti obali ter se južno od Trapanija na kratko ustavili v solinah v bližini antične Mozie, ki slovijo po “mlinih na veter”, vodnih črpalkah, s katerimi so slanico črpali v solna polja. V MARSALI se bomo z avtobusom zapeljali po obalni cesti in se nato sprehodili po starem mestnem jedru, kjer ne manjka zgodovinskih spomenikov. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.
 
3. dan : Selinunt - Agrigento
(Z-V) | 110 km
Dan bomo začeli z obiskom SELINUNTA, enega največjih arheoloških najdišč v Italiji. Poleg antične akropole z razvalinami templjev bomo v nekdaj zelo pomembnem mestu na južni obali otoka videli tudi stanovanjsko četrt z dobro vidno urbano strukturo. Nato se bomo podali naprej proti jugu do AGRIGENTA, kjer bomo obiskali znamenito Dolino templjev. Gre za ostanek mogočne grške metropole Akragas, ki je na višku svoje moči menda štela kar 200.000 prebivalcev. Našo pozornost bodo pritegnili ostanki svetišč, ki sodijo med najbolje ohranjena na Siciliji. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.
 
4. dan : Piazza Armerina - Siracusa
(Z-V) | 320 km
Po zajtrku bomo zapustili obalo in se podali v razgibano notranjost otoka. Tu bomo obiskali razkošno rimsko vilo na lokaciji v bližini PIAZZE ARMERINE. Villa del Casale slovi kot prvovrsten spomenik poznorimske mozaične umetnosti iz leta okoli 300 po Kr., ki bi mu težko našli podobnega na prostoru Sredozemlja. Sledi vožnja skozi osrčje Sicilije proti vzhodni obali, kjer bomo najprej obiskali SIRACUSO, eno največjih središč grške civilizacije izven matične Helade. Ogledali si bomo grško gledališče, rimski amfiteater in Dionizijevo uho v nekdanjih kamnolomih, Latomijah. Sledi obisk mestnega jedra na otoku Ortigia, kjer bomo ob Aretuzinem vodnjaku spoznali njeno legendo, ter stolnice, predelane iz dorskega templja. Vožnja proti severu do mesta Catania. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.
 
5. dan : Catania - Etna - Taormina
(Z-V) | 120 km
Zjutraj bomo najprej obiskali CATANIO, drugo največje mesto na Siciliji, ki slovi predvsem kot sijajno baročno mesto v senci Etne, kar bomo spoznali ob obisku glavnega trga in okoliških ulic. Nato se bomo povzpeli na ETNO, kjer bomo med sprehodom po opusteli ognjeniški pokrajini na višini okoli 2.000 m uživali ob pogledu na ugasle kraterje in pokrajino ob Jonskem morju. Slikovita vzhodna obala je najlepša pri mestecu TAORMINA, za katerega je značilen mediteranski vrvež, ogledali pa si bomo tudi odlično ohranjeno grško-rimsko gledališče. Ob lepem vremenu boste priča nepozabnemu razgledu na ostanke gledališča in mogočno silhueto Etne v ozadju. Po končanih ogledih se bomo spustili do Jonskega morja. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.
 
6. dan : Eolski oz. Liparski otoki
(Z-V) | 160 km
Po zajtrku vožnja do MILAZZA, od koder bomo odpluli na Eolske oz. Liparske otoke.*** Najprej se bomo ustavili na otoku LIPARI, ki je največji v arhipelagu. Nad mestom stoji katedrala, ki s sosednjimi zgradbami tvori nekakšno akropolo. Pravi biser otočja je otok VULCANO, kjer se bomo popoldne lahko sprehajali in opazovali zanimive aktivne vulkanske pojave. Po želji se boste lahko povzpeli vse do kraterja ugaslega vulkana. Pozno popoldan povratek na Sicilijo. Namestitev v hotelu v obmorskem mestecu Capo d'Orlando. Večerja in nočitev. *** V primeru slabega vremena na morju oz. nezmožnosti izplutja ladje bo organiziran alternativni program (Messina, Tindari).
 
*** V primeru slabega vremena na morju oz. nezmožnosti izplutja ladje bo organiziran alternativni program (Messina, Tindari).
 
7. dan : Cefalù - Ljubljana
(Z) | 210 km
Po zajtrku vožnja vzdolž slikovite severne obale vse do ribiškega mesta CEFALÙ. Trdnjavsko delujoča stolnica iz 12. stoletja, ki se stiska pod mogočno skalo, je ustanova najpomembnejšega med normanskimi kralji Sicilije, Rugerija II., ki jo je dal zgraditi v zahvalo za svojo rešitev pred hudo nevihto na morju. Mogočno arhitekturo je predvidel kot grobno cerkev za svojo dinastijo in jo dal okrasiti s pisanimi bizantinskimi mozaiki v oltarnem prostoru. Sprehod po očarljivem mestu bo popestril tudi obisk stare mestne pralnice, ki izvira še iz arabskih časov. Pozno popoldne sledi polet** nazaj proti severu. Po pristanku bo organiziran avtobusni transfer v Slovenijo.
 
** Prevoza na letališče in z letališča nazaj v Ljubljano sta vključena v osnovno ceno potovanja - predviden je polet z letališča v Benetkah. V primeru odhoda z letališča Jožeta Pučnika je zbirno mesto na letališču.
Datum odhoda: 
27.4.- zagotovljeno, 26.10.2024
Lokacija odhoda: 
Benetke, Ljubljana
Cene/Termini: 
Odhod: 27. 04. 2024 - zagotovljeno
Cena:
1.099 € (min. 45 oseb)
1.199 € (min. 35 oseb)
1.249 € (min. 25 oseb)
1.299 € (min. 20 oseb)
 
Odhod: 26. 10. 2024
Cena:
1.099 € (min. 45 oseb)
1.199 € (min. 35 oseb)
1.249 € (min. 25 oseb)
1.299 € (min. 20 oseb)
 
Cena vključuje
avtobusni transfer na letališče in nazaj
letališke in varnostne takse
prevoze s sodobnim turističnim avtobusom po Siciliji
namestitev v dvoposteljni sobi (prha, wc) v hotelih z najmanj 3***
obroki po programu (Z-zajrk, V-večerja)
lokalne turistične pristojbine
stroške organizacije potovanja
kompetentno vodstvo
osnovno nezgodno zavarovanje potnikov in DDV
Doplačilo (na poti)
160.- € za vstopnine in ladijske prevoze po programu
Doplačila po želji (ob prijavi)
zavarovanje rizika odpovedi
189.- € za enoposteljno sobo
Število dni: 
7

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Sicilija z Eolskim otočjem, 7 dni- 27.4.- zagotovljeno, 26.10.2024

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon