Skrivnosti južne Italije - APULIJA IN KALABRIJA

Kaj so to Aktivne počitnice? To so našim zvestim gostom zelo ljubi programi. Naša ideja je bila, da združimo oddih in oglede. Torej nekaj prostega časa za plažo ali samostojne oglede ter nekaj raziskovanja...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Aktivne počitnice

1.dan: SLOVENIJA–ITALIJA/BOLOGNA    večerja, nočitev
Zgodnje jutranje ure nas bodo z udobnim turističnim avtobusom ponesle mimo Fernetičev in Benetk do Bologne, ki slovi po svoji odlični kuhinji, po opečnatih zgradbah in številnih prireditvah. Sprehodili se bomo po mestnem jedru in si ogledali znamenitosti: trg Maggiore in Neptunov trg s srednjeveško palačo Comunale ter Neptunovim vodnjakom, baziliko San Petronio … Še bo čas za osvežitev in priložnost za sprehod do slavnega Eatalyja – parka hrane. Na tržnem prostoru bomo lahko degustirali, nakupovali ali si privoščili pravo pojedino. Ob dogovorjenem času vožnja do italijanske obale Jadrana. 

2. dan: BARLETTA–CASTEL DEL MONTE–BARI    zajtrk, večerja, nočitev       
Po zajtrku bomo prispeli do starodavnega mesteca Barletta, kjer bomo pred cerkvijo San Sepolcro izmerili 4,5-metrski Coloss, največji ohranjeni antični bronasti kip. Pokukali bomo še v romansko stolnico Santa Maria Maggiore, se zapeljali do 8-kotne trdnjave Castel del Monte, ki so jo okrog leta 1240 za Friderika II. zgradili obsedeni matematiki, in se po kavici vrnili na obalo – v Bari, prestolnico Apulije, z ogledom bazilike sv. Nikolaja za lahko noč. Še vožnja do kraja nastanitve.   

3. dan: ALBEROBELLO–LECCE   zajtrk, večerja, nočitev            
Po  zajtrk vožnja do mesta Alberobello, kjer se bomo sprehodili po sloviti četrti Trulli. Njene stožčaste hiške so zgrajene iz kamna in prav vse ometane z apnom, na strehah pa nosijo križe ali skrivnostne simbole. Popoldne se bomo lotili mesteca Lecce, ki je od 17. stoletja za barok to, kar so Firence za renesanso. Med ogledom bomo pozorni na kamnite kodre, bujne okrasne vence in druge umetniške detajle po ulicah in Stolnem trgu,  po želji stopili v Cerkev sv. Križa in mestno katedralo, nato pa se odpravili do kraja nastanitve.

4. dan: MATERA–TROPEA – CAPO VATICANO/KALABRIJA    zajtrk, večerja, nočitev
Najprej zajtrk, nato slikovita Matera, ki je pod zaščito UNESCA zaradi arheološkega parka skalnih cerkva in jamskih bivališč Sassi, izklesanih v živo skalo okrog mesta. Nekdaj so predstavljali revščino in leglo bolezni, danes pa romantični domovi nudijo zatočišče še 700 prebivalcem. Počasi bo zadišalo po Kalabriji in kaj hitro bomo v Tropei, najbolj mondeno letovišče Kalabrije, ki ga s pečine varuje cerkev Santa Maria dell'Isola. Po sprehodu nadaljujemo do letovišča Capo Vaticano, kjer nas bodo za počitnic razvajali v hotelu Grotticelle/Residence l'Esmeraldo*** z bazenom med palmami, ki je od peščenih plaž oddaljen le pet minut sprehoda.

5. dan: POČITNIKOVANJE ali fakultativen izlet na Sicilijo  zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku bomo dan lahko krojili po svoje ali pa se odločili za fakultativen izlet in se v družbi odpeljali na otok Sicilija. Nekaj kilometrov bomo vijugali po italijanskem škornju, s trajektom odpluli na otok in se z avtobusom odpeljali do siciljanskega belvedera, mondenega mesta Taormina. Nekaj uric bomo uživali v lepih razgledih, si po želji ogledali staro grško gledališče ali se potepali mimo prikupnih izložbenih oken. Po ogledu si privoščili osvežitev, se morda posladkali s tradicionalnimi slaščicami. V popoldanskih urah se že vračamo na zaj na celino in do večera prispemo do hotela. 

6. dan: POČITNIKOVANJE V CAPO VATICANO/KALABRIJA  zajtrk, večerja, nočitev
Juupi, počitnice! Zajtrk, plaža in kopanje, sprehodi, šoping … Namig dneva: sprehod na 124 metrov visok Parco Belvedere s fantastičnim razgledom na bele peščene plaže pod klifi. Ta dan bomo imeli »gala kalabrijsko večerjo«.

7. dan: POČITNIKOVANJE V CAPO VATICANO/KALABRIJA  zajtrk, večerja, nočitev
Ponovite program prejšnjega dne – v obratnem vrstnem redu (le zajtrka ne zamudite). Namig dneva: za kosilo si privoščite kakšno lokalno jed na osnovi znamenite in sladke rdeče čebule iz Tropee. 

8. dan: NEAPELJ–LACIJ   zajtrk, večerja, nočitev
Konec počitnic, spet bomo raziskovali. Po zajtrku bomo iz avtobusa gledali predvsem na levo, da se bomo v več ponovitvah poslovili od slikovitih plaž Tirenskega morja, čez čas pa nas bo pozdravila mogočna silhueta vulkana Vezuv. Za njim se skriva Neapelj, kjer se bomo ustavili za sprehod po vedno živahnem starem jedru in nadaljevali pot v Lacij. 

9. dan: ITALIJA–SLOVENIJA    zajtrk
Še zadnjič bomo spakirali kovčke in si pred dolgo potjo privoščili zajtrk, nato pa nas bo t. i. Avtocesta Sonca po škornju vodila mimo Rima, Orvietta (slikovito mesto na mogočni skali si boste ogledali kar med vožnjo – pričakalo nas bo na levi) ter Firenc in Bologne domov, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Datum odhoda: 
4.6., 25.6., 2.7., 3.9., 17.9., 1.10.2022
Lokacija odhoda: 
Ljubljana, Sežana
Cene/Termini: 

Odhodi: 4.6., 25.6., 2.7., 3.9., 17.9., 1.10.

CENA MIN 24 OSEB

CENA MIN 32 OSEB

CENA MIN 40 OSEB

 

695,00 €

660,00 €

625,00 €

Število dni: 
9
Cena vključuje: 

Cena vključuje
prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu, namestitev v dvoposteljnih sobah: 4 x polpenzion v Kalabriji v hotelu Grotticelle/Residence l'Esmeraldo*** in 4 x polpenzion na poti v hotelu ***, izlete po programu (Bologna, Castel del Monte, Alberobello, Lecce, Matera, Tropea), zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.

Drobni tisk na veliko
· najmanjše število potnikov: 24
· doplačilo za enoposteljno sobo: 190 €
· doplačilo za sobo s klimatsko napravo in hladilnikom: 10 €/dan (velja za hotel na Kalabriji)
· popusti: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima
· vstopnine: niso vključene in se jih plačuje sproti ob ogledih (po želji)
· doplačilo fakultativnega izleta Sicilija/Taormina: 110 € pri minimalni udeležbi 15 oseb
· obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 24 €

Cena velja glede na število prijavljenih oseb:
pri udeležbi 40 oseb 645 
pri udeležbi 32 oseb 680 
pri udeležbi 24 oseb 715 

Cenejše počitnice
40 € popusta na rezervacijo dveh oseb do 31.3.

Kadar organizator v programu objavi več cen za različno število udeležencev, je potnik dolžan plačati kupnino glede na končno število udeležencev. Ob prijavi se potniku obračuna nižja oziroma višja cena, odvisno od ponudnika. Če število potnikov po programu za nižjo ceno ni doseženo, je potnik dolžan na poziv organizatorja potovanja najkasneje do dne pred pričetkom potovanja doplačati v programu navedeno razliko. V primeru obračunane višje cene in doseganja števila potnikov za nižjo ceno, se potniku razlika vrne.

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Skrivnosti južne Italije - APULIJA IN KALABRIJA

Sorodne destinacije

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon