Jordanija

Slikovita Jordanija BREZ DOPLAČIL – VSE VKLJUČENO!

Doživeli bomo Petro, v rdeče skale izdolbeno in več kot 2.500 let staro mesto, eno izmed čudes sveta - za ogled bo namenjen ves dan! Nič manjše doživetje pa ne bo srečanje s puščavo Wadi Rum in slavnim...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo/avtobus
Cena od: 
1.450,00 €
Jesenske počitnice
Potovanja po Svetu
Aktualna potovanja

1. dan: LJUBLJANA – AMAN

Odhod iz Ljubljane zgodnjih jutranjih urah in vožnja z avtobusom do enega izmed okoliških letališč, od koder bomo poleteli v prestolnico Jordanije, Aman. Ogled mesta, ki je bilo tako kot Rim zgrajeno na sedmih gričih, zdaj pa se je razširilo že kar na devetnajst gričev. Nad mestom kraljuje Citadela, ki so jo tekom stoletij obdali z obzidjem - ogled arheološkega področja. S Citadele je lep razgled na vse mesto. Glavna znamenitost Amana pa je vsekakor rimsko gledališče, ki so ga verjetno zgradili v 2. stol., in lahko sprejme okoli 6.000 ljudi. Z avtobusom si bomo ogledali še ostale znamenitosti mesta. Nastanitev in nočitev.

2. dan: JORDANSKA DOLINA – PELLA – AJLUN – JERASH

Zajtrk. Dopoldne vožnja na severozahod po rodovitni dolini reke Jordan v starodavno Pello, ki je tako kot Gadara pripadala Dekapolisu. Ogled arheološkega področja. Nadaljevanje poti v Ajlun. Nad mestom kraljuje mogočen arabski grad iz 12. stol., izredno lep primer arabske arhitekture, ki so ga dolga desetletja poskušali osvojiti križarji. Popoldne vožnja v Jerash, slavno rimsko Geraso - eno od mest Deseteromestja. Sprehod po čudovitem mestu z odlično ohranjenimi templji, gledališči, termami, stebrišči ... Vožnja v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: GORA NEBO – MADABA – SHOBAK

Zajtrk. Vožnja na goro Nebo, od koder je v lepem vremenu prekrasen razgled na dolino reke Jordan, Mrtvo morje in vse do Jerihe. Od tod se je Mojzes zazrl v obljubljeno deželo, tu naj bi tudi umrl in bil pokopan. Ogled bazilike iz 6. stol. z velikim talnim mozaikom. Naslednji postanek bo v Madabi, najpomembnejšem krščanskem središču v Jordaniji, kjer se ubrano zvonjenje cerkva često harmonično zlije s klicem k molitvi z minaretov. Ogled odlično ohranjenega mozaičnega zemljevida Palestine iz 6. stol. v cerkvi sv. Jurija. Nadaljevanje poti v Shobak, staro križarsko mesto. Na gričku v bližini mesta bomo lahko občudovali mogočen grad Montreal. Zgradili so ga leta 1115 in velja za eno izmed največjih in najlepših utrdb, ki so jih križarji postavili v nekakšni obrambni črti od Turčije do južne Jordanije. Nato vožnja po Kraljevi cesti skozi gorato puščavo v Petro. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan: PETRA

Zajtrk. Petra je danes eno izmed čudes sveta, n

ajvečja znamenitost Jordanije, nekoč pa težko dostopna in zato cvetoča prestolnica Nabatejcev (od 6. stol. pr. n. št. do 2. stol. n. št.). Dolga leta je bilo to v rdeče skale izdolbeno mesto pozabljeno, šele zadnji dve stoletji spet buri duhove in privlači na tisoče obiskovalcev. Seveda je tudi na Unescovem seznamu. Tu je tudi eden izmed možnih krajev, kjer je Mojzes Izraelcem priklical vodo iz skale (Ex 17). Petri smo zaradi izredne pomembnosti namenili dovolj časa, da si jo bomo dodobra ogledali. Do mesta se bomo skozi ozko in globoko sotesko (širina ponekod tudi samo 2 m, višina pa okoli 200 m) podali peš ali na konjih (doplačilo, kratka in varna ježa, ki jo ob spremljavi vodnikov zmore vsakdo). Videli bomo čudovita pročelja, gledališče, grobove, cerkve, templje ... Po želji se bomo povzpeli vse do samostana Al Dayr, nedokončane grobnice, ki so jo v bizantinskih časih uporabljali za cerkev. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

5. dan: RDEČE MORJE - AQABA

Vožnja v Aqabo, veliko jordansko letovišče ob Rdečem morju. Nastanitev v hotelu. Prosto za kopanje v Rdečem morju ali lastno odkrivanje Aqabe. Večerja in nočitev.

6. dan: WADI RUM

Zajtrk. Vožnja do izhodišča, od koder se bomo z džipi odpravili v znamenito puščavo Wadi Rum, v pravljično prostranstvo rdečkastega puščavskega peska ter nenavadno oblikovanih mogočnih gora, v deželo, ki je očarala Lawrenca Arabskega, danes pa je na Unescovem seznamu. Namestitev v luksuznih šotorih v beduinskem kampu, večerja in nočitev.

7. dan: MRTVO MORJE

Zajtrk. Obisk Mrtvega morja, velikega slanega jezera, ki leži v depresiji okoli 400 m pod morsko gladino, in je kar nekajkrat bolj slano kot običajna morska voda. Uživali bomo tudi ob pogledu na modro gladino in nenavadne bele slane tvorbe. Ogledi. Vrnitev v Aman. Poslovilna večerja v tradicionalni restavraciji. Namestitev v hotelu in nočitev.

8. dan: AMAN - LJUBLJANA

Zajtrk. Slovo od gostoljubne Jordanije. Polet na eno izmed bližnjih letališč in vožnja z avtobusom v Ljubljano.

Datum odhoda: 
od 01.nov.2022 do 08.nov.2022 - skoraj zagotovljeno!
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

od 01.nov.2022 do 08.nov.2022

Cena

1.450 € (najmanj 20 potnikov),

1.590 € (najmanj 15 potnikov),

1.750 € (najmanj 10 potnikov),

Število dni: 
8
Cena vključuje: 

Vključuje: letalski prevoz v Jordanijo, avtobusni prevoz na letališče, ročna prtljaga v dimenziji 40x55x25cm, avtobusni prevozi po Jordaniji, 6 polpenzionov in 1 nočitev z zajtrkom (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in wc) v hotelih s 4 zvezdicami, tradicionalna večerja v Amanu 7. dan, vožnja z džipi v Wadi Rum, vstopnine po programu, jordanski vizum, osnovno nezgodno zavarovanje, lokalno vodstvo, naše vodstvo in organizacija.

 

Doplačila: 

Doplačilo po želji: enoposteljna soba 360 evrov, kovček (do največ 20 kg): cca. 80,00 EUR

Vizum: slovenski državljani za vstop v Jordanijo potrebujejo vizum. Vizum boste prejeli ob prihodu na letališče v Amanu in je vključen v ceno. Za izdajo vizuma je potreben potni list z veljavnostjo vsaj 6 mesecev od datuma prihoda v Jordanijo.

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Slikovita Jordanija BREZ DOPLAČIL – VSE VKLJUČENO!

Sorodne destinacije

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon