Sončna TOSKANA in otok ELBA

<
>
Kratek opis: 
sprehod po ''polju čudežev'' s poševnim stolpom v Pisi, obisk Napoleonove vile na Elbi, ogled Firenc - svetovnega kulturnega in zgodovinskega bisera, vožnja z ladjo na otok Elba vključena v...

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

229 €

1. dan: SLOVENIJA - LUCCA - PISA
Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja do Lucce, kjer si bomo ogledali zanimivo srednjeveško mestno jedro: cerkev Sv. Mihaela, stolnica Sv. Martina, mestno obzidje, trg na mestu antičnega amfiteatra ... Nadaljevanje vožnje do bližnje Pise. Ogled Trga čudes, kjer stoji stolnica s krstilnico in znamenitim poševnim stolpom, kjer je Galileo Galilei dokazal, da Aristotelova teorija o pospešku padajočih teles ni pravilna. Nastanitev v hotelu v okolici.
 
2. dan: IZLET NA OTOK ELBO
Vožnja do pristanišča Piombino in plovba na otok Elbo, ki ga mnogi imenujejo »Napoleonov otok«. Po pristanku v Portoferraiu, ki mu je dalo pečat Napoleonovo bivanje v izgnanstvu, ogled Napoleonove rezidence. Po ogledu vožnja po otoku, ki se ponaša z bujno vegetacijo in prelepimi zalivi. Ustavili se bomo na degustaciji lokalnih pijač, obiskali Porto Azzuro in si ogledali rudnik s poldragimi kamni. V večernih urah povratek v hotel.
 
3. dan: FIRENCE - SLOVENIJA
Vožnja v prestolnico Toskane, Firence. Z ogledi srednjeveškega in renesančnega bisera bomo začeli ob cerkvi Santa Maria Novella  in se od tam podali proti mestu: Piazza del Duomo s krstilnico in izjemno katedralo Santa Maria del Fiore, Giottov zvonik, Dantejeva rojstna hiša, cerkev Sv. Križa. Ustavili se bomo na trgu Piazza della Signoria, ki ga krasijo številne palače in spomeniki, si ogledali cerkev Orsanmichele, značilen primer florentinske gotike in se med stebriščem palače Uffizi sprehodili do Ponte Vecchia - znamenitega mostu, ki vas bo pripeljal do palače Pitti. Za najbolj radovedne velja vabilo na  razgledno točko - Piazzale Michelangelo, od koder se odpre pogled na mesto, stolnico, cerkev Sv. Križa, zvonik in reko Arno, ki se lenobno vije skozi mesto. V popoldanskih urah vožnja proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v poznih nočnih urah.

Datum odhoda: 
2020: 20. mar. , 17. apr. , 25. apr. , 1. maj. , 15. maj. , 29. maj. , 12. jun. , 25. jun. , 17. jul. , 31. jul. , 7. avg. , 14. avg. , 21. avg. , 4. sep. , 18. sep. , 2. okt. , 16. okt. , 24. okt. , 30. okt.
Cene/Termini: 

CENA NA OSEBO pri udeležbi najmanj 45 potnikov: od 229 €

Število dni: 
3 dni
Cena vključuje: 

avtobusni prevoz, cestne in ostale pristojbine, dva polpenziona v hotelu 3*, izlet na otok Elbo, zunanje oglede, stroške spremstva in organizacijo potovanja.

Doplačila: 

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: na posameznem avtobusu med 35 in 44 potnikov 20 €, med 25 in 34 potniki 40 €
DOPLAČILA na poti: vstopnine Elba: Napoleonova rezidenca, rudnik s poldragimi kamni, Firence - baptisterij in cerkev Sv. Križa, vstopnine skupaj pribl. 20 €
DOPLAČILO: turistična taksa v hotelu pribl. 3 € /noč
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 49 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)
 

Popusti: 

otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 15 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

 

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije