Turčija

SONČNA LIKIJA - več terminov odhoda v letu 2024, 16.9.-2.12.2024

Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
339,00 €
Potovanja po Svetu

Likija - področje izvira iz starega veka in se nahaja v današnji jugozahodni Turčiji. Dinamični zgodovini pod vplivom močnih civilizacij, so danes priča zanimive izkopanine mest iz časa antike. Ob edinstvenih antičnih izkopaninah, Vas bodo vsekakor očarali še ugodna klima, gastronomija, kultura in naravne lepote. Ne zamudite največjih znamenitosti tega potovanja: Efez - edinstveno rimsko mesto, ki fascinira s svojo velikostjo in ohranjenostjo in kjer se v bližini nahaja hiša Device Marije; Pamukkale - kompleks naravnih bazenčkov s termalno vodo, v katerih je nekoč uživala tudi Kleopatra; Antalya - eno najlepših mest turške riviere in še veliko več...

1. dan: let proti Antalyi
Zbor potnikov na letališču Ljubljana ali bližnjem letališču (z vključenim transferjem iz Ljubljane do bližnjega letališče) dve uri pred letom in let proti Antalyi. Pri izhodu z letališča vas pozdravi vaš spremljevalec tekom potovanja. Sledi prevoz do hotela ter nastanitev. Nočitev na območju Antalye.

2. dan: Myra
Zajtrk. Ta dan se boste peljali ob obali, s katere se vam ponujajo čudoviti prizori. Kmalu prispete v Myro. Obiskali boste grobnice (za plačilo oz vključeno v paketu kultura in večerje), vklesane v stene, ki so del fascinantnih znamenitosti Turčije. Pri Myri se nahaja cerkev sv. Nikolaja (za plačilo oz vključeno v paketu kultura in večerje), kjer je sv. Nikolaj tudi pokopan. Med potjo boste imeli možnost, da se z ladjico zapeljete do potopljenega mesta v Kekovi (za plačilo). Nočitev na območju Mugle.

3.dan: Likija
Zajtrk. Danes se nam lahko pridružite na čudoviti vožnji z ladjico po dolini reke Dalyan (fakultativno - za plačilo). Dostop do plaže Iztuzu, tako imenovane ‘’plaže želv’’, ki je na samem koncu lagune, je mogoč le z ladjo. Sledi krajši postanek za kopanje, nato pa povratek proti obali. Z avtobusom se vožnja nadaljuje proti Kusadasiju, kjer sta na območju Kusadasija predvideni naslednji dve nočitvi.
4. dan: Efez
Zajtrk. Nato obiščemo antično mesto Efez (za plačilo oz vključeno v paketu kultura in večerje), eno izmed največjih arheoloških izkopanin na svetu. Ohranjenost tega zgodovinskega mesta je izredna. Antikvitete čakajo na vas, da jih raziščete: agora oz. javni prostor, kjer se je odvijalo trgovsko in politično življenje, Artemidin tempelj, Celsusova knjižnica, kopališči, eno največjih gledališč tistega časa, aleja iz marmorja... Popoldan prosto ali udeležba na fakultativnem izletu (za plačilo). 

5. dan: Pamukkale
Zajtrk. Vožnja skozi čudovito dolino Meander proti Pamukkalam, kar v slovenščini pomeni ‘’bombažni grad’’. Snežno bele terase iz apnenca se vidijo že od daleč. Ustvarja jih odtekajoča termalna voda, usedline pa nastajajo v obliki bazenčkov in so kot bela čipka, naravni čudež in prava paša za oči. Po prihodu v hotel boste imeli možnost kopanja v termalni vodi vašega hotela. Nočitev na območju Pamukkal.

6. dan: Hierapolis – Antalya
Zajtrk. Ruševine znamenitega mesta Hierapolis (za plačilo oz vključeno v paketu kultura in večerje) se raztezajo nad apnenčastimi terasami. Tam je moč videti temelje Apolonovega templja iz 3. stoletja in razkošno rimsko gledališče, kot tudi druge ostanke iz tistega časa. Nato sledi vožnja preko gorovja Taurus nazaj v Antalyo. Na poti postanek v tkalnici svetovno znanih turških preprog, kjer boste spoznali celoten proces ročnega tkanja in imeli priložnost ugodnega nakupa. Dve nočitvi na območju Kemerja ali Beleka.

7. dan: Antalya - slap Karpuzkaldiran
Zajtrk. Ogled Antalye, enega najlepših mest turške riviere. Med drugim boste lahko občudovali mestne znamenitosti: minaret Yivli Minare, stolp z uro na stari mestni trdnjavi, Hadrijanova vrata iz leta 130 p.n.št., pristanišče in najbolj ohranjen del mestnega obzidja. Center starega mestnega jedra, nekoč rimsko pristanišče, je danes marina iz katere potekajo ozke uličice s številnimi lokalčki, trgovinicami in manjšimi hoteli, ki so preurejene hiše še iz časa otomanskega cesarstva. Zaradi svoje lege v Sredozemlju je turistično in kulturno središče tega območja. Med izletom boste imeli tudi številne možnosti nakupovanja, še posebej nakit in usnjene izdelke, po ugodnih cenah. Za zaključek dneva si bomo privoščili ogled znamenitega slapa Karpuzkaldiran. 

8. dan: povratek domov
Zajtrk. Skladno s časom leta transfer do letališča Antalya in let do Ljubljane oz. bližnjega letališča z vključenim transferjem do Ljubljane.

POMEMBNO: Za potovanje v Turčijo mora biti vaš potni list veljaven še vsaj 6 mesecev od zaključka potovanja.

Fakultativne izlete rezervirate in plačate direktno pri vodniku v Turčiji.

ČAS POTOVANJA: 8 dni / 7 noči
MINIMALNO ŠTEVILO POTNIKOV: 35 na avtobusu in 140 na letalu

Datum odhoda: 
različni odhodi med 16.9. - 2.12.2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

TERMINI IN CENE:

 

Redna cena

First minute

16.09.-23.09.2024

599 EUR

499 EUR

23.09.-30.09.2024

599 EUR

499 EUR

30.09-07.10.2024

579 EUR

479 EUR

07.10.-14.10.2024

579 EUR

479 EUR

14.10.-21.10.2024

559 EUR

459 EUR

21.10.-28.10.2024

539 EUR

439 EUR

28.10.-04.11.2024

539 EUR

439 EUR

04.11.-11.11.2024

499 EUR

399 EUR

11.11.-18.11.2024

479 EUR

379 EUR

18.11.-25.11.2024

459 EUR

359 EUR

25.11.-02.12.2024

439 EUR

339 EUR

Cena na osebo v dvoposteljni sobi.

 

Cena vključuje:

- letalski prevoz Ljubljana ali bližnje letališče-Antalya-Ljubljana ali bližnje letališče* s pristojbinami, čarterski let in redna linija

- 20 kg oddane in 7 kg ročne prtljage

- 7 x nočitev v hotelih oz. hotelskih resortih s 4* v dvoposteljni standardni sobi

- 7 x zajtrk

- prevoze po programu s klimatiziranim turističnim avtobusom

- slovenski/hrvaški spremljevalec ter lokalni vodnik vam zaželita dobrodošlico na letališču Antalya

- organizacijo potovanja

* V kolikor bo odhod z drugega letališča (predvidoma Zagreb), bomo organizirali brezplačen povratni transfer iz Ljubljane. Na letu proti Antalyi je možen tehnični postanek v Istanbulu.

Predvideno vodenje:

- v slovenskem jeziku: odhodi: 16.09., 30.09., 14.10., 28.10., 11.11., 25.11.2024

- v hrvaškem jeziku: odhodi: 23.09., 07.10., 21.10., 04.11., 18.11.2024

Cena ne vključuje:

- paketa kultura in večerje

- zavarovanja 

- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)

- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete

- napitnine za lokalne vodnike in šoferje

- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)

Možna doplačila ob rezervaciji:

• Paket kultura in večerje 129,-EUR na osebo - priporočamo

- 7 x večerja (samopostrežna oz. strežena)

- ogledi z vstopninami: Myra, cerkev Sv. Nikolaja, Efez, Hierapolis

• Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama

- Doplačilo za enoposteljno sobo: 110,-EUR

Možna doplačila vodniku na poti

• Kekova s kosilom cca 55€ na osebo (izvedba izleta odvisna od vremena)

Vožnja z ladjo do starodavnega potopljenega mesta Kekova, ki je nekoč bilo del celine. Zaradi močnega potresa se je velik del tega mesta potopil, preostali del mesta pa se je spremenil v otok, ki je danes eden najbolj slikovitih in znanih krajev v Turčiji. Občudovali boste še trdnjavo in vasico Kalekoy (Simena). Med plovbo si boste lahko ogledali veličastne zgodovinske starodavne spomenike, potopljene v morje, in uživali v slikoviti pokrajini.

 

• vožnja z ladjico po dolini reke Dalyan z vključenim kosilom cca 50€ na osebo (izvedba izleta odvisna od vremena)

Na tem poldnevnem izletu se bomo podali na spektakularno vožnjo skozi trstičje vzdolž privlačne delte reke Dalyan. Z ladjo se zapeljemo do plaže Iztuzu, imenovane tudi plaža želv, ki se nahaja na koncu lagune in je dostopna le z ladjo. Tam sledi postanek za sprehod in v primeru ugodnih vremenskih razmer, tudi za kopanje. Nato se vrnemo na obalo. Izvedba tega izleta je odvisna od vremenskih razmer.

 

• vasica Sirince in hiša Device Marije z vključenim kosilom cca 60€ na osebo

Ogled Marijine hiše, ki velja za zadnji dom Marije. Ta kraj je zaslovel kot sveti romarski kraj, katerega so obiskali tudi zadnji trije poglavarji Rimskokatoliške cerkve. Zunaj hiše so trije vodnjaki, za katere verjamejo, da prinašajo zdravje, ljubezen in bogastvo. Tukaj si lahko ogledate tudi steno želja. Pot nadaljujete do majhne vasice Sirince, ki leži na hribih na približno 350 m nadmorske višine. Pred prvo svetovno vojno je bila vas naseljena pretežno z Grki. Prosti čas v slikoviti vasici in obisk vinske hiše z degustacijo lokalnih vin.

 

• polet z balonom - starostna omenitev! (cena in izvedba odvisni od prostih kapacitet in vremenskih pogojev)

Čarobno edinstvena pokrajina Pamukkal je tako edinstvena, da kar takšnega še niste videli. Povzpnite se na nadmorsko višino približno 1000 metrov za panoramski pogled na Pamukkale in njegove bele terase. Ne glede na to, kako dolgo nameravate ostati v Pamukkalah, je let z balonom edinstvena izkušnja, ki je ne smete zamuditi. Cena je odvisna od povpraševanja, izvedba pa od vremenskih razmer in razpoložljivih kapacitet. Več informacij na destinaciji.

*Opomba: minimalna starost je 5 let, cena pa je enaka kot za odraslo osebo.

• ples dervišev cca 30€ na osebo

Ogled plesne predstave dervišev, ki z glasbo in plesom ustvarijo mistično stanje. Ko zaigra glasba, se začnejo vrteti in njihova dolga krila se napihnejo ter dajejo vtis, kot da lebdijo v zraku.

• akvarij cca 40€ na osebo

Obiščite akvarij v Antalyi in občudujte čudovit podvodni svet. Atrakcijski center poleg 131 metrov dolgega in 3 metre visokega tunela ponuja še hišo tropskih plazilcev, 3D kino in muzej na temo snega.

Dodatni izleti se izvedejo, če je prijavljenih vsaj 10 oseb. Cene in dodatne storitve so informativne. Organizacija dodatnih izletov in storitev, cena, vsebina in izvedba so izključno v pristojnosti partnerske agencije v Turčiji.

 

 

Doplačila na poti:

V Turčiji je napitnina za storitve lokalnih vodnikov in voznikov običajna praksa in z njihove strani tudi pričakovana. Priporočen znesek napitnine za oba vodnika in voznika je za ves teden skupaj 30 EUR na potnika in je namenjena nagradi za dobro opravljeno delo lokalnih sodelavcev. Višina zneska napitnine je pa odvisna tudi od vašega zadovoljstva z delom lokalnih sodelavcev.

Opombe in navodila:

 Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov.

 Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic.

 Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev.

 V primeru premalo prijavljenih potnikov in odpovedi potovanja zaradi tega, boste obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. 

Število dni: 
8

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

SONČNA LIKIJA - več terminov odhoda v letu 2024, 16.9.-2.12.2024

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon