Šrilanka in Maldivi

ŠRILANKA IN MALDIVI -11 dni, 24.4.2024 zagotovljen odhod

Privoščite si potovanje kjer boste spoznali drugačne, neznane razsežnosti, ki nihajo med starodavno kulturo in živahnim utripom sedanjosti. Šrilanko krasijo budistični templji, prostrane plantaže čaja,...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
2499,00 €
Potovanja po Svetu
Na toplo iz Ljubljane
Počitnice za družine
Prvi maj 2024

1. dan: LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE–KOLOMBO / obroki na letalu
Polet z ljubljanskega ali katerega izmed bližnjih letališč (prevoz do letališča za doplačilo) z vmesnim postankom proti Kolombu. Nočni let.

2. dan: KOLOMBO–PINAVELA–DAMBULLA–SIGIRIJA / zajtrk, večerja
Po pristanku vožnja do hotela. Nato se boste odpeljali do Pinavele, sirotišnice za slone, kjer boste lahko videli slone med kopanjem v reki ali na vrtu, kjer skrbijo zanje in mladičke tudi hranijo. Sledila bo vožnja v osrčje južnega dela otoka, kjer se razprostira tropski gozd in v njem idilično mesto Dambula. V skalnem templju so na ogled številne podobe Bude. Stenske poslikave, stare več kot 2000 let, pa postavijo dodatne koščke v mozaik zgodovine dežele. Prihod v hotel, čas za počitek in oddih. Večerja in prenočevanje.

3. dan: SIGIRIJA–POLONARUVA–SIGIRIJA / zajtrk, kosilo, večerja
Zajtrk. Vaše prvo doživetje bo vzpon na skalo Sigiriya, kjer je princ Kasijapa v 5. st. zgradil palačo na višini 200 m in s tem kronal eno najbolj fotogeničnih znamenitosti Šrilanke. Na vzponu na vrh monolita si boste ogledali freske »Deklice v oblakih«–edine posvetne freske na Šrilanki. Sledila bo vožnja mimo Habarane do Polonaruva. Na poti bo možno opazovati številne reke in potoke, ribiče, kmete, domačine, ki perejo perilo na obrobju vodnih poti. Ob kosilu vam bodo pripravili demonstracijo priprave tradicionalne Šrilanške hrane, ki je edinstvena za to območje. Ogled Polonaruve, drugo prestolnico Šrilanke, kjer je v objemu tropskega gozda mir za molitev našel tudi Buda. Povratek v Sigiro, večerja in prenočevanje.

4. dan: SIGIRIJA–MATALE–PERADENIJA–KANDY / zajtrk, večerja
Po zajtrku se boste odpravili proti jugu do vasi Matale, si ogledali pisan vrt začimb in se prvič srečali z ajurvedsko medicino. Sledi ogled botaničnih vrtov v bližnji Paradeniji. Pozno popoldne boste prispeli v Kandy, ki je bila prestolnica Šrilanke v času Angležev. Osrednja znamenitost mesta je veliki tempelj Budinega zoba, ogled templja, kjer hranijo relikvijo Budinega zoba. Mesto velja za kulturno in akademsko prestolnico Šrilanke, prebivalci pa za zadnje šrilanške aristokrate. Izvedeli boste številne zgodbe, tudi zakaj je eden od kraljev sredi mesta potreboval jezero. Obisk lokalne obrtne delavnice in večerne folklorne predstave bosta dopolnila pester dnevni program. Večerja in prenočevanje.

5. dan: KANDY– NUVARA ELIJA / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja do Peradenije, od koder se boste z vlakom odpeljali do Nanu Oya. Sledi transfer do Nuwara Elya, ki je tudi po odhodu Angležev v marsičem ohranila angleški pečat. Ogled mesta, ki slovi po proizvodnji najboljšega svetovnega čaja. Nuwara Eliya ima tudi eno izmed najboljših golf igrišč z 18 luknjami v Južni Aziji. V eni od tovarn ogled proizvodnje čaja in možen nakup. Nastanitev, večerja in prenočevanje.

6. dan: NUVARA ELIJA–UDAWALAWE / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja do Udawalawe. Obisk Udawale Nacionalnega parka, ki je znan po velikih čredah slonov, katere lahko opazujemo v njihovem naravnem okolju. Z vožnjo skozi safari boste lahko uživali ob pogledu na jelene, samburje, srnjadi, vodne bivole, šakale… Nastanitev, večerja in prenočevanje.

7. dan: UDAWALAWE–kOLOMBO–NEGOMBO–MALDIVI / zajtrk, večerja
Po zajtrku spust do Kolomba in ogled glavnih znamenitosti šrilanške prestolnice. Sledila bo vožnja do Negomba kjer boste po krajšem ogledu ribiške vasice nadeljevali z večernim letom proti Maleju, glavnemu mestu Maldivov. Po prihodu na letališče prevoz do otroka in prenočevanje.

8. in 9. dan: MALDIVI / all inclusive
All inclusive na otoku. Prosto. Dnevi namenjeni razvajanju na rajskih Maldivih. Uživali boste ob ogledu živo pisanega podmorskega sveta Maldivov, sončenju, lenarjenju …

10. dan: MALDIVI–MEDNARODNO LETALIŠČE / all inclusive
Zajtrk in nato prosto za sončenje in kopanje. Prevoz na letališče Male in odhod letala proti enemu izmed mednarodnih letališč.

11. dan: MEDNARODNO LETALIŠČE– LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE / obroki na letalu
Nadaljevanje leta proti Ljubljani ali kateremu izmed bližnjih letališč. V primeru leta v Benetke ali Zagreb prevoz do Ljubljane za doplačilo.

Datum odhoda: 
24.4.2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana/ bližnje letališče
Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

V ceno je vključeno
 • navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • avtobusni prevozi po programu na Šrilanki
 • ogledi in vstopnine po programu na Šrilanki
 • nastanitve v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*– 5*
 • obroki kot navedeno v programu (polpenzion na Šrilanki in all-inclusive na Maldivih)
 • prevoz s hitrim čolnom ali letalom letališče Male–otok–letališče Male
 • vožnja z vlakom od Peradeniya do Nanu Oya
 • državne pristojbine
 • vodenje v slovenščini
 • organizacija potovanja

 

V ceno ni vključeno
 • navedenih doplačil
 • napitnin
 • pijač pri obrokih
 • izletov in drugih storitev po osebnih naročilih

 

Obvezna doplačila

Ob prijavi:

 • obvezno doplačilo pri udeležbi od 20 do 25 oseb 170, 00 EUR/osebo
 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 20 oseb 220, 00 EUR/osebo

Dodatna ponudba

Doplačila ob prijavi:

 • enoposteljna soba 580,00 EUR/osebo
 • vizum ETA, pribl. 50,00 EUR/osebo
 • Beach villa na Maldivih: 135,00EUR/osebo

Na kraju samem: (vodniku na poti)

 • napitnine vodnikom in voznikom pribl. 50 EUR

Popusti

 • 25 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
 • 105 EUR za tretjo osebo v 1/3 ali 1/2+1 sobi

 

Vizum

 • Vizum ob prijavi obvezno dostavite fotokopijo potnega lista; od 1. januarja 2012 je za vstop na Šrilanko potreben vizum ETA (Electronic Travel Authorization) http://www.eta.gov.lk To elektronsko registracijo (ETA) vam bomo uredili mi. Cena se lahko spremeni in je dokončna ob registraciji. Trenutna cena (doplačilo) je 50 EUR. To registracijo si na navedeni spletni strani lahko uredite tudi sami. V tem primeru potrebujete še kopijo letalske vozovnice in naslov na Šrilanki, kar pa dobite pri nas.

Opozorilo

 • Zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin, si pridržujemo pravico do zamenjave krajev nastanitev in ogledov med samim potovanjem oz. do spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa.
Število dni: 
11 dni

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

ŠRILANKA IN MALDIVI -11 dni, 24.4.2024 zagotovljen odhod

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon