Nemčija

Stuttgart in Augsburg; čudovita božična sejma, 30.11.2024

Dva najlepša in najstarejša adventna sejma - pravljična cesta v Augsburgu - praznični Stuttgart - muzej Mercedes-Benz
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
179,00 €
Avtobusna potovanja

1. dan: Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja v smeri Salzburga in Münchna do Augsburga, ki je tretje največje bavarsko mesto.  Že Rimljanom, ki so ga ustanovili leta 15 pr.n.št., je bil tako všeč, da je po ustanovitelju, rimskemu cesarju Augustusu, dobil celo ime. Ob obisku se bomo sprehodili mimo renesančne mestne hiše, videli bomo katedralo, škofovsko palačo, bogate meščanske hiše, postanek bomo naredili tudi v predelu Fuggerei – v ‘mestu v mestu’. Predel predstavlja najstarejši projekt socialnih stanovanj na svetu. 1516 ga je dal za revno delavsko katoliško prebivalstvo zgraditi bogat meščan, bankir, Jakob Fugger. Skoraj nespremenjeno je ostalo do danes, kjer še vedno bivajo meščani, seveda pod istimi pogoji in pravili kot pred skoraj 500 leti. V Augsburgu vsako leto poteka božični sejem, ki velja za enega najlepših v Nemčiji. Čarobna “Pravljična cesta” vsako leto pripoveduje nove zgodbe in pričara pravljično božično vzdušje. Vsak petek, soboto in nedeljo pa se ob 18.00 uri odvija “Angelska igra”, v kateri se 23 angelov prikaže na čudoviti kulisi mestne hiše. Ob približno 19.00 uri slovo od mesta in vožnja v hotel v okolici Stuttgarta. Nastanitev in prenočitev.

2. dan: Zajtrk. Stuttgart je med drugim avtomobilsko mesto, tu sta sedež Mercedes – Benza in Porscheja. Zato si bomo vzeli nekaj časa za ogled sveta jeklenih konjičkov in sicer si bomo ogledali muzej Mercedes – Benz. V muzeju, ki prikazuje zgodovino podjetja, ki ga je v letu 1886 ustanovil Carl Benz, je na voljo vek kot 160 jeklenih konjičkov vseh vrst, od najstarejših vozil, dirkalnikov do futurističnih razvojnih modelov. Po ogledu se bomo odpravili v mestno središče. Tu vsako leto poteka eden najlepših in najstarejših božičnih sejmov v Evropi, saj ima že več kot 300 letno tradicijo. Mestna hiša se vsako leto spremeni v velik adventni koledar. Vsak dan od prvega decembra dalje odprejo okence z grbom ene izmed 23 mestnih četrti. Mesto je praznično okrašeno, lične stojnice ponujajo čudovite izdelke in božične okraske, vsako leto priredijo tudi srednjeveško antično tržnico. V adventnem času se tu odvija preko 60 nastopov različnih glasbenih skupin, ki dopolnijo bogato adventno ponudbo. Prosto za ogled. V popoldanskem času vožnja proti domu, prihod je predviden v poznih večernih urah.

Datum odhoda: 
30.11.2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

Cena po osebi od:

pri udeležbi najmanj 40 oseb: 179,00 EUR

pri udeležbi najmanj 30 oseb: 214,00 EUR

Cena vključuje:

prevoz s turističnim avtobusom,

zunanje oglede po programu,

obisk božičnih sejmov v Augsburgu in Stuttgartu,

vstopnino v muzej Mercedes-Benz,

eno prenočitev z zajtrkom v hotelu turistične kategorije v dvoposteljni sobi,

turistično vodenje, organizacijo ter ddv.

Možna doplačila

ENOPOSTELJNA SOBA 40,00 EUR

Možni popusti

OTROK DO 12 L. NA DOD. LEŽIŠČU 5.00 %

POPUST - OTROCI DO 13. LETA 12.00 €

POPUST OD 13. DO 17. LETA 6.00 €

POPUST - NAD 64 LET 6.00 €

 

 

Število dni: 
2

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Stuttgart in Augsburg; čudovita božična sejma, 30.11.2024

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon