IZRAEL

Sveta dežela - romanje

Izrael in Palestina z duhovnim vodstvom - g. Franci Petrič
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
1190,00
Potovanja po Svetu

1. dan: Ljubljana-Tel Aviv-Jaffa-Betlehem

Zjutraj se odpeljemo proti dunajskemu letališču in poletimo v Tel Aviv. Po pristanku vožnja v Betlehem. Prečkanje meje med Izraelom in Palestino. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: Betlehem-bazilika Jezusovega rojstva-Ein Karem-Pastirske poljane

Romanje v baziliko Jezusovega rojstva, kjer imamo sv. mašo in zatem obiščemo tudi samo votlino rojstva. Obiščemo tudi mlečno votlino v neposredni bližini bazilike rojstva, kjer je Marija hranila Jezusa. Popoldan obiščemo tudi cerkev sredi pastirskih poljan, kjer so pastirji prenočevali in so jim angeli oznanili Jezusovo rojstvo. Uživamo tudi lep razgled na Betlehem in okolico. Zapeljemo se v Ein Karem, kjer se mimo Marijinega vodnjaka povzpnemo do cerkve, ki ohranja spomin na Marijino obiskanje tete Elizabete. V Ein Karemu obiščemo tudi cerkev rojstva Janeza Krstnika. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

3. dan: Betlehem-Jeruzalem: Oljska gora-Via Dolorosa-bazilika Božjega groba

Zapeljemo se v Jeruzalem in začnemo z ogledi na Oljski gori. Obiščemo kapelo Jezusovega vnebohoda, se podamo v karmeličanski samostan Oče naš, ki stoji na kraju, kjer naj bi Jezus naučil učence moliti. Plošče s to molitvijo krasijo cerkev in samostanski vrt v jezikih narodov z vseh koncev sveta. Obiščemo cerkev Dominus flevit, ki je pozidana v obliki solze. Tam je Gospod jokal nad usodo Jeruzalema. Tukaj imamo sv. mašo z razgledom na Jeruzalem. Spuščamo se po pobočju Oljske gore do vrta Getsemani s tisočletnimi oljkami in cerkvijo Gospodovega trpljenja. Obisk bližnje cerkve Marijinega groba in votline izdajstva. Peš nadaljujemo do Levjih vrat, vstopimo v stari Jeruzalem ter gremo najprej do cerkve sv. Ane in kopeli Betesda. Nadaljujemo do cerkve Ecce Homo in molimo križev pot po Vii Dolorosi. Zadnje tri postaje so v baziliki Božjega groba na Kalvariji – Golgoti. Sprehod po ozkih uličicah, polnih trgovin vse do Zidu obžalovanja, ki je najbolj svet Judovski kraj. Proti večeru vrnitev v hotel. Večerja in nočitev

4. dan: Betlehem-Jeruzalem: Sionska gora-cerkev Gallicanto-Yad Vashem

Zapeljemo se v Jeruzalem, kjer obiščemo krščanski Sion, si ogledamo dvorano Zadnje večerje in cerkev Marijinega zaspanja (Dormitio). Sv. mašo imamo prav tako na območju krščanskega Siona. Nadaljujemo z ogledom cerkve Gallicanto, cerkve petelinjega petja in Petrove zatajitve Jezusa. V stari Jeruzalem vstopimo skozi Sionska vrata in se sprehodimo skozi židovsko četrt do Zidu obžalovanja, ki je najbolj svet judovski kraj, nato gremo skozi armensko četrt vse do Jafskih vrat. Popoldan se z avtobusom zapeljemo skozi novi Jeruzalem in uzremo tudi judovski parlament Kneset. Nadaljujemo do največjega muzeja holokavsta na svetu Yad Vashem, kjer se bomo spomnili umrlih v holokavstu. Proti večeru vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

5. dan: Betlehem-Betanija-Qmran-Mrtvo morje

Zjutraj najprej obiščemo Betanijo in se spomnimo Jezusove obuditve Lazarja. Tam imamo tudi sv. mašo. Zatem nadaljujemo z vožnjo v smeri Mrtvega morja. Ustavili se bomo pri najstarejšem mestu na svetu, Jerihi, barantali za datlje in južno sadje, si privoščili lepotne kreme, kakršne si je želela Kleopatra, ter se ustavili pri Zahejevem drevesu v Jerihi. Obiščemo Qmran, kjer je beduinski pastir našel znamenite Qmranske zvitke. Ogledali si bomo film o življenju Esenov ter arheološki prostor, kjer je živela esenska skupnost. Zazrli se bomo proti votlini, kjer so našli prvih sedem zvitkov. Ustavimo se tudi pri reki Jordan, na kraju Jezusovega krsta.

Nadaljujemo proti Mrtvemu morju, najbolj slanemu morju na svetu, ki leži v zemeljski depresiji, 420 metrov pod morsko gladino. Če bo vreme primerno, bomo poizkusili, kako gosta je voda in se ustavili na eni od urejenih plaž. Proti večeru vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

6. dan: Betlehem-Cezareja-Haifa-gora Karmel-Nazaret

Zapustimo Betlehem, se zapeljemo v Izrael in nadaljujemo z vožnjo proti Cezareji. Ogledamo si arheološke ostanke tega nekdaj mogočnega rimskega mesta, ki ga je obiskal tudi apostol Pavel. Sprehodimo se med starodavnimi razvalinami. Videli bomo rimsko gledališče, hipodrom, akvedukt… Nadaljujemo v moderno pristaniško mesto Haifa, kjer se zapeljemo na goro Karmel. Tam obiščemo karmeličanski samostan ter cerkev Stella Maris (Morska Zvezda), kjer je tudi votlina preroka Elije. Iz gore Karmel se nam odpre tudi čudovit pogled na lepo urejeno Haifo. Preden mesto zapustimo, se ustavimo še na razgledni točki na prelepe Bahajske vrtove. Nadaljujemo v Nazaret. V Nazaretu z ogledi začnemo pri Marijinem vodnjaku. Peš se sprehodimo do bazilike Marijinega oznanjenja in cerkve Sv. Jožefa. Tukaj imamo tudi mašo in se priporočimo Sveti družini. Še krajša vožnja v hotel. Namestitev. Večerja in nočitev.

7. dan: Nazaret-Galilejsko jezero-Kafarnaum-Gora blagrov

Čudovit dan ob Galilejskem jezeru začnemo z obiskom cerkve čudežne pomnožitve kruha ter cerkve Petrovega primata (Tabgha). Nadaljujemo v Kafarnaum in si ogledamo to, nekoč slavno mesto, kjer je Jezus preživel velik del javnega delovanja, ko je odšel iz Nazareta. Ogledali si bomo tudi Petrovo cerkev in shodnico. Zapeljemo se na goro blagrov, kjer bomo imeli sv. mašo. Ogledali si bomo cerkev v obliki osmerokotnika, v spomin na osem blagrov, s katerimi je Jezus dopolnil Staro in postavil Novo zavezo med Bogom in ljudmi. Zatem zaplujemo z barko po Galilejskem jezeru in podoživljamo svetopisemski dogodek, ko je Jezus pomiril vihar. Popoldan vožnja do gore Tabor, kjer se prav do vrha zapeljemo s taksiji in obiščemo baziliko Jezusovega spremenjenja. Še obisk Kane Galilejske, kjer je Jezus storil prvi čudež in na priprošnjo svoje matere Marije na svatbi čudežno spremenil vodo v vino. Proti večeru vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

8. dan: Nazaret-Tel Aviv-Ljubljana

Danes se vrnemo na jug dežele. Vožnja v Jaffo, maša pri cerkvi sv. Petra in sprehod po ozkih ulicah Jaffe k hiši strojarja Simona, kjer je nekaj dni preživel apostol Peter. Odhod na letališče ter polet na Dunaj, od koder sledi še prevoz do Ljubljane.

Datum odhoda: 
od 22.nov.2022 do 29.nov.2022 - zagotovljeno
Lokacija odhoda: 
Ljubljana / Dunaj
Cene/Termini: 

od 22.nov.2022 do 29.nov.2022 - zagotovljen odhod

Cena po osebi:

1.190 € (najmanj 40 potnikov),

1.290 € (najmanj 30 potnikov)

Število dni: 
8
Cena vključuje: 

letalski prevoz, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, prenočevanje v hotelih 3*** in 4****, polpenzione po programu, vse lokalne prevoze, vse oglede in vstopnine, strokovno in duhovno vodstvo, zdravstveno in nezgodno zavarovanje.

Obvezno doplačilo: napitnine 30 evrov (vodiču na poti).

Doplačila: 

enoposteljna soba 220 evrov

 

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Sveta dežela - romanje

Sorodne destinacije

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon