Švica

Švica; vožnja z vlakom Bernina Express

Švica je v vsakem letnem času zelo priljubljen cilj svetovnih potnikov, smučarjev in pohodnikov. Izjemno lepa pokrajina, visoki gorski masivi, jezera in reke, slapovi in čudovita stara mestna jedra. Vse to je...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
284,00
Aktualna potovanja

Predvideni program

1. dan: Odhod v jutranjih urah in vožnja proti Benetkam, Veroni, mimo Gardskega jezera do Brescie, kjer bomo zapustili avtocesto in se podali do slikovitega jezera Iseo ali Sebino, šestega največjega italijanskega jezera. Krasi ga največji evropski jezerski otok, Montisola. Jezero je stičišče alpskega severa in mediteranskega juga. Blaga klima je omogočala naselitev ljudstev že v prazgodovini; pokazatelji so ostanki številnih gradov, cerkva, samostanov, meščanskih vil in palač. Postanek bomo naredili v slikoviti vasici Iseo. Z vožnjo bomo nadaljevali ob jezeru in po dolini Camonica, ki je uvrščena na seznam dediščine UNESCO; dolina slovi po risbah, ki so jih tamkajšnji prebivalci v prazgodovini na različne načine vrezovali na gladke skalne površine, prikazujejo pa dogodke iz vsakdanjega življenja. Krajši postanek in možen ogled. Nadaljevali bomo proti švicarski meji, namestitev v hotelu, večerja in prenočitev.

2. dan: Po zajtrku bomo vstopili na vlak in se odpeljali v Švico. Vozili se bomo po slavni progi Bernina Express, ki je uvrščena na Unescov seznam. Proga vodi čez 196 mostov, skozi 55 tunelov, čez gorski prelaz Bernina, najvišjo točko pa doseže na postaji Ospizio Bernina na višini 2253 m, blizu vrha Piz Bernina, ki je s 4049 m najvišji vrh Vzhodnih Alp. Doživetja, razgledi in narava, ki jo bomo srečevali na naši poti so edinstveni! Peljali se bomo le po delu trase; izstopili bomo v St. Moritzu, mondenem turističnem središču. Sprehodili se bomo po mestu, imeli prosto, nato bomo nadaljevali proti mestu Chur, ki je najstarejše švicarsko mesto in sedež kantona (pokrajine) Graubünden. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru, mimo mogočne romanske katedrale, cerkve sv. Mihaela in številnih meščanskih stavb. Vožnja v hotel, namestitev, večerja in prenočitev.

3. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali na območje San Bernardina in nadaljevali z vožnjo proti jugu. Ogled Bellinzone, najbolj italijanskega mesta v Švici. Dolga stoletja so se bile bitke za prevlado, dokončno pa je 1516. mesto pripadlo Švici.  Nad mestom se dviguje mogočna trdnjava, iz katere so varovali vstop v dolino.  Trdnjava je uvrščena na seznam UNESCO, saj je ena najpomembnejših primerov srednjeveškega obrambnega sistema v Alpah. Sprehodili se bomo po mestnem jedru, ki močno spominja na mesta v Lombardiji. Sledi vožnja v čokoladnico Alprose, ki je največja proizvajalka švicarske čokolade. Postanek za obisk tovarniške trgovine. Po ogledu bomo nadaljevali do Lugana, pomembnega švicarskega poslovnega središča. Leži ob istoimenskem jezeru. Postanek bomo namenili sprehodu po promenadi ob jezeru, starem delu mesta, z močno italijansko zasnovo in po trgih, nad katerimi se kitijo pročelja meščanskih hiš. Po ogledu vožnja proti domu. Vozili se bomo mimo Coma, Milana in naprej mimo Benetk. Prihod v poznih večernih urah.

Datum odhoda: 
24. 06. 2022 02. 09. 2022
Lokacija odhoda: 
Gorenjska, Ljubljana, Ajdovščina, Vrtojba
Cene/Termini: 

Odhodi:  24. 06. 2022, 02. 09. 2022

Gorenjska , Ljubljana in Ajdovščina/Vrtojba

pri udeležbi najmanj 40 oseb: 284,00 EUR

pri udeležbi najmanj 25 oseb: 324,00 EUR

Opomba k ceni

V programu TA določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 7 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.

Opombe k aranžmaju

Program bo izveden ob prijavi vsaj 25 potnikov, v nasprotnem primeru vas bomo obvestili najmanj 7 dni pred začetkom potovanja / izleta.

Za potovanje potrebujete veljavni osebni dokument.

Ob rezervaciji je potrebno predložiti osebni dokument.

Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred pričetkom potovanja / izleta.

Aranžma bo izveden v vsakem vremenu. Pridržujemo si pravico do spremembe programa v primeru nepredvidenih vremenskih razmer ali višje sile.

Priporočamo topla športna oblačila.

Denarna valuta v Švici je švicarski frank (CHF). Izračun cene je narejen septembra 2020. V primeru spremembe tečajnice Banke Slovenije si pridržujemo pravico do spremembe cene izleta.

Foto: www.rhb.ch

Splošni pogoji in navodila za turistične aranžmaje in izlete so sestavni del programa.

Prijave možne do enega meseca pred razpisanim terminom oziroma do zasedbe prostih mest.

Število dni: 
3 dni
Cena vključuje: 
  • prevoz s turističnim avtobusom,
  • zunanje oglede po programu,
  • dva polpenziona v hotelih turistične kategorije v dvoposteljni sobi na območju Vaduza in Tirana,
  • vožnjo z vlakom Bernina Express, na relaciji Tirano – St. Moritz,
  • obisk prodajno – razstavnega salona čokoladnice Alprose,
  • turistično vodenje, organizacijo ter ddv.
Doplačila: 

DOPLAČILO V AGENCIJI:

  • ENOPOSTELJNA SOBA 60,00 EUR

 

Doplačila vodniku na poti:

ogled slavnih risbarij v Val Camonica: približno 6,00 €,

ogled gradu v Bellinzoni: približno 6,00 CHF,

Popusti: 
  • OTROK DO 12 L. NA DOD. LEŽIŠČU 5.00 %

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Švica; vožnja z vlakom Bernina Express

Sorodne destinacije

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon