Tajska

Tajski biseri in morje - več odhodov tudi v letu 2024

Udobno turistično potovanje vas v spontanem ritmu vpelje v toplo tropsko deželo in njena vzdušja. Starodavni budistični templji nam razkrivajo modrost tajskega človeka. Tu so najlepše svetovne plaže in neštete...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
2199,00 €
Prvi maj 2024
Aktivne počitnice
Potovanja po Svetu
Počitnice za družine
1. dan: LJUBLJANA – BANGKOK.
Polet iz ljubljanskega ali bližnjega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) preko vmesnega letališča proti Bangkoku. Nočitev na letalu. (letalo)
 
2. dan: BANGKOK.
Predvidoma popoldanski prihod, ter vožnja v mestno središče. Namestitev v hotelu (po 14.00 uri) in kratka osvežitev. Popoldan preživimo v prvem skupnem raziskovanju življenja mesta, ki nikoli ne spi. Prevzame nas vrvež slavne ulice Khao San. Ulična masaža stopal se po dolgi vožnji zagotovo prileže … Nočitev. (H)
 
3. dan: BANGKOK.
Zajtrk. Dan začnemo s spoznavanjem biserov tajske tempeljske arhitekture, ki predstavlja bistvo tajske duše, saj je neločljivo prepletena z budizmom. Obiščemo tempelj Smaragdnega Bude in kraljevo palačo, potem vstopimo v tempelj Pho z ogromnim naslonjenim Budo. Vrnitev v mesto in prosto za večerjo ali ulično masažo. Nočitev. (H, Z)
 
4. dan: BANGKOK – plavajoča tržnica – AYUTTHAYA – let v CHIANG MAI.
Zajtrk. Zgodnji odhod, saj ne želimo zamuditi plavajoče tržnice. Vožnja po mreži kanalov in lokalnega življenja ob njih nas popelje na ogled znamenite plavajoče tržnice Damnoen, kjer se trgovina odvija na vodi; opazujemo otovorjene čolne, ki nežno drsijo mimo nas. Barvni spektakel za oči in dušo. Vožnja do Ayutthaye, ki je bila druga in najdlje tajska prestolnica in ena najbolj pomembnih prestolnic JV Azije. Ogledamo si drugi del tempeljske pravljice (UNESCO): obsežni tempeljski kompleks Mahathat skriva med drugim tudi slavno Budovo glavo, ujeto med korenine drevesa, tempelj Si Sanphet nas prevzame s podobo treh chedijev, v templju Mongkhon Bophit pa postanemo ob veličastni podobi Bude iz 15. stoletja. Sledi vožnja iz Ayutthaye do letališča, odkoder poletimo v Chiang Mai. Vožnja do hotela in nočitev. (H, Z, čolni, letalo)
 
5. dan: CHIANG MAI.
Zajtrk. V skladu s časom obiščemo obrt izdelovanja dežnikov. Sledi vožnja in ogled templja Doi Suthep, ki kraljuje visoko nad mestom in je zaščitni znak severne tajske metropole. Začutimo sveti vpliv in opazujemo domačine pri molitvi in daritvi. Prižgemo svečko, darujemo lotosov cvet in kadilne palčke, pozvonimo z zvonovi sreče … Pozno popoldne ob vodstvu kuharskega mojstra spoznavamo tipična zelišča in sestavine tajske kulinarike. V kuharski šoli si zavežemo predpasnike in se prelevimo v mojstre tajske kuhinje. Pripravimo več značilnih tajskih jedi. Pozor; kar bomo pripravili, bomo tudi imeli za večerjoJ! (H, ZV)
 
6. dan: CHIANG MAI – sloni, tigri.
Zgodnji zajtrk. Podamo se na izlet v okolico. Obiščemo slonje zavetišče, kjer bomo lahko nahranili slone, se igrali z njimi in jih okopali. Kosilo. Po kosilu prosto za samostojno raziskovanje Chiang Maija. Po želji (za doplačilo) pa se lahko odpeljemo na vrhunsko doživetje – v kraljestvo tigrov, kjer te ogromne mačke lahko občudujemo izza ograje ali pa stopimo k njim, jih božamo in se z njimi slikamo. Namestitev v hotel in nočitev. (H, ZK)
 
7. dan: CHIANG MAI – let v BANGKOK – HUA HIN
Zajtrk. Odhod na letališče in polet proti Bangkoku. Sledi vožnja do Hua Hin. Prosto za počitnice. (H*, Z, letalo)
 
8. dan: HUA HIN
Zajtrk. Prosto za odklop na plaži. Skočimo v vodo in uživamo v božanju valov, predajamo se sončnim žarkom ali pa se v senci sladkamo s tropskim sadjem. Lahko se razvajamo s tajsko masažo ali se odpravimo na opcijski izlet in raziskujemo okolico. Izbira je vaša, dolgočasno ne bo nikomur. Nočitev. (H*, Z)
 
9. dan: HUA HIN
Zajtrk. Prosto za odklop na plaži. Skočimo v vodo in uživamo v božanju valov, predajamo se sončnim žarkom ali pa se v senci sladkamo s tropskim sadjem. Lahko se razvajamo s tajsko masažo ali se odpravimo na opcijski izlet in raziskujemo okolico. Izbira je vaša, dolgočasno ne bo nikomur. Nočitev. (H*, Z)
 
10. dan: HUA HIN
Zajtrk. Prosto za odklop na plaži. Skočimo v vodo in uživamo v božanju valov, predajamo se sončnim žarkom ali pa se v senci sladkamo s tropskim sadjem. Lahko se razvajamo s tajsko masažo ali se odpravimo na opcijski izlet in raziskujemo okolico. Izbira je vaša, dolgočasno ne bo nikomur. Nočitev. (H*, Z)
 
11. dan: HUA HIN – BANGKOK.
Zajtrk. Prosto do odhoda (odjava iz sobe do 10 ure). Vožnja do Bangkoka in prosto za lastno raziskovanje. Nočitev. (H, Z)
 
12. dan: BANGKOK - LJUBLJANA.
Zgodnji odhod in vožnja na letališče. Polet preko vmesnega letališča proti Ljubljani ali bližnjemu letališču (v tem primeru še vožnja do Ljubljane). (letalo)
 
 
Ure letov ter razpored ogledov se lahko naknadno spremenijo, vsebinsko pa program ostaja nespremenjen.
Datum odhoda: 
27.4., 23.10.2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana ali bližnje letališče
Cene/Termini: 

Za izračun cene za želeni termin odhoda nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

Cena
 
Nočitve: 10 nočitev v hotelih 3*.
 
Ogledi: vključene so vse vstopnine ogledov po programu, razen:
 
– Kraljestvo tigrov v Chiang Maiju: od 22 EUR dalje.
 
Vstop k tigrom, božanje in fotografiranje s tigri (6. dan potovanja) ni vključeno v ceno, potnik znesek po želji poravna na kraju samem.
 
VIZE: Državljani Republike Slovenije za turistična bivanja do 30 dni ne potrebujemo vizuma. Potrebujemo potni list, ki je veljaven vsaj še 6 mesecev po zaključku potovanja. 31. decembra 2016 je v veljavo stopil nov vizumski režim, ki ureja vstop v Kraljevino Tajsko preko kopenskih meja. Le ta je dovoljen 2 x v koledarskem letu. Za vse nadaljnje vstope je potrebna predhodna pridobitev vizuma. V primeru letalskega prihoda na Tajsko pa je vstop omejen na 6-kratni vstop za turistična bivanja do 30 dni v koledarskem letu.
 
ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni.
Število dni: 
12
Cena vključuje: 

(najmanj 25 udeležencev) vključuje: letalski prevoz do Bangkoka in nazaj, letališke in varnostne pristojbine (443 EUR), notranji let Bangkok – Chiang Mai – Bangkok, nočitve po spodnjem opisu in prehrano glede na opis v programu, vse izlete, vstopnine in prevoze po programu, slovensko vodenje (do 8. dne) in lokalne vodnike, stroške priprave in organizacije potovanja.

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Tajski biseri in morje - več odhodov tudi v letu 2024

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon