Tanzanija

Tanzanija in Zanzibar - 11 dni, zagotovljeno 29.10.2022

Afriške sanje od blizu in rajski otok Zanzibar Serengeti, Ngorongoro, Zanzibar kar pravljična imena... Ko džipi zapeljejo po poteh prave divjine in zagledamo živali kot v dokumentarnem filmu ali otroški...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
3290,00
Potovanja po Svetu
Aktualna potovanja

1. dan: Ljubljana–Tanzanija

Odhod iz Ljubljane, vožnja do enega od bližnjih letališč in polet z enim postankom v Tanzanijo.

2. dan: Kilimandžaro–Arusha

Ureditev obmejnih formalnosti (pridobitev tanzanijskega vizuma) in vožnja proti Arushi. Po prihodu namestitev v hotelu. Popoldan raziščemo lokalno tržnico v Arushi in se zapeljemo ter sprehodimo skozi mesto, da se navadimo na afriško vzdušje. Arusha je odskočna deska za safarije v najlepših narodnih parkih sveta. Večerja in nočitev.

3. dan: Arusha–Manyara–Karatu

Naj se safari začne! Danes spoznamo naše voznike, ki so hkrati tudi odlični sledilci divjih živali. Namestimo se v naše terence in začnemo z vožnjo proti pravi afriški divjini ter civilizacijo za nekaj časa pustimo za seboj! Naš prvi postanek je v narodnem parku Manyara, ki ga dobro raziščemo. Park Manyara zajema tudi del istoimenskega jezera, ki je del Velikega tektonskega jarka in je nadvse slikovit. Park je znan po svoji številčni populaciji mnogih vrst živali, največ možnosti je za srečanje z žirafami, zebrami, sloni, povodnimi konji, več vrstami gazel in antilop, opicami, občudujemo veliko vrst ptic. Kosilo. Proti večeru se zapeljemo v Karatu. Namestitev v našem lodžu, večerja in nočitev.

4. dan: Karatu–Olduvai-Serengeti

Zjutraj zapustimo Karatu in se vozimo proti slavnemu narodnemu parku Serengeti. Vmes nekaj postankov na razglednih točkah. Ustavimo se tudi pri soteski Olduvai, kjer obiščemo arheološki muzej ter izvemo vse o najdbah na tem področju. V začetku 20. stoletja sta namreč tukaj Mary in Louis Leakey odkrila nekatere med najstarejšimi ostanki hominidov, prednikov današnjega človeka. Kosilo. Sredi dneva prispemo v čudovit park Serengeti. Gre za področje, veliko za skoraj 1,5 Slovenije (30 000 km2), ki je tudi zaščiteno in je dom za stotisoče divjih živali. V parku živi tudi velikih pet (lev, leopard, nosorog, slon in bivol), ki jih, tako kot vse ostale živali, iščemo med safarijem. Park je znan tudi po svoji spektakularni pokrajini. Tukaj so prostrane savane in slikovite afriške akacije, ki ustvarijo popolne afriške sanjske podobe. Vse do večera uživamo v divjini Serengetija, po divjih poteh parka se vozimo z našimi džipi, zatem pa se namestimo v šotorih kar v parku samem. Večerja in nočitev.

5. dan: Serengeti–Ngorongoro

Zgodnji zajtrk in začetek safari vožnje po Serengetiju. Opazujemo prebujajočo se naravo, sledimo živalim in se vozimo po samotnih poteh Serengetija. Preizkušamo naše oči in zmožnosti iskanja živali. A težko je prekositi izurjene vodnike, ki tudi med vožnjo opazijo najbolj skrite živali. Safari je nepredvidljiv in nikoli ne moremo napovedati vsega, kar se nam bo zgodilo ali našteti vseh živali, ki jih bomo videli. A ravno to je čar prave divjine, da je neukrotljiva in neobvladljiva. Še en lep dan v Afriki. Podobe kot iz najlepših dokumentarnih filmov so zdaj pred nami. Nekje v naravi imamo tudi kosilo. Popoldan nekaj časa še nadaljujemo z vožnjo po parku Serengeti, zatem nadaljujemo proti kraterju ugaslega ognjenika Ngorongoro. Na rob kraterja prispemo pozno popoldan in se tam namestimo. Večerja in nočitev.

6. dan: Ngorongoro–safari v kraterju–Karatu

Dobro jutro, Afrika! Čaka nas še en dan prvovrstnega safarija v Tanzaniji. Krater Ngorongoro je del narodnega parka, ki zajema širše območje, a prav krater je prava paša za oči, saj je tu velika koncentracija živali na manjšem območju. Najprej postanek na robu kraterja, zatem se spustimo 600 metrov nižje, na dno in se cel dan vozimo po divjini, iščemo živali. V kraterju Ngorongoro je prav vsak safari uspešen. Tudi sama pokrajina je nadvse slikovita, prav zaradi tipične, šolske oblike kraterja samega. Kosilo. Popoldan se počasi dvigamo nazaj na rob kraterja, od koder nadaljujemo z vožnjo v Karatu. Namestitev, večerja in nočitev.

7. dan: Karatu–Masaji–Zanzibar–Stone Town

Današnje dopoldne namenimo spoznavanju najštevilčnejše etnične skupine v tem delu Tanzanije, Masajev. Obiščemo masajsko vas, kjer nam pokažejo, kako živijo, s čim se preživljajo, kako se znajdejo v naravi. Masaji so vsekakor eno najbolj slavnih in fotogeničnih afriških plemen nasploh in zanimivo jih je spoznati ter se srečati z njihovim življenja. Sredi dneva vožnja na letališče Arusha in polet na Zanzibar. Po pristanku vožnja v hotel na robu Stone Towna, namestitev in večerja. Po želji večerni sprehod do nočne tržnice v mestu, kjer je zelo živahno in domačini ponujajo lokalne specialitete. Nočitev.

8. dan: Stone Town–vrt začimb–Nungwi

Zjutraj raziščemo labirint uličic Stone Towna. Stone Town ima bogato zgodovino, saj ima strateško lokacijo na otoku. Tod mimo so pluli raziskovalci in trgovci že od 9. stoletja dalje. A več o zgodovini otoka in tudi samega Kamnitega mesta vemo od 16. stoletja naprej, ko je otok postal pomembna postojanka na tako imenovanih začimbnih trgovskih poteh ter tudi pri neslavni trgovini s sužnji. Sprehodimo se po ozkih ulicah, obiščemo trdnjavo, promenado ob morju, kleti, kjer so sužnji čakali na ladje, mestno tržnico. Že same ulice, polne trgovinic in prijetnih lokalčkov so prava paša za oči. Sredi dneva zapustimo mesto in se zapeljemo na sever Zanzibarja, proti naselju Nungwi. Na poti obiščemo enega od začimbnih vrtov, kjer nam domačini povedo vse o začimbah, ki uspevajo na tem tropskem otoku, imamo pa tudi priložnost pokusiti več vrst slastnega tropskega sadja. Pozno popoldan prispemo v Nungwi. Namestitev v hotelu blizu morja. Nočitev.

9. dan: Nungwi, počitnice

Prost dan za počitnice ob morju. Zanzibar se ponaša s čudovito obalo, prostora na beli mivki je več kot dovolj. Možno se je tudi odpraviti na kakšnega od izletov, ki jih ponujajo lokalne agencije (doplačilo; vožnja z ladjico in snorkljanje, potapljanje, izlet z ladjico do enega manjših bližnjih otočkov) ali zgolj izkoristiti dan za oddih ob čudovitem morju. Nočitev.

10. dan: Nungwi–Stone Town–Evropa

Dopoldan prosto. Popoldne vožnja na letališče blizu Stone Towna. Polet preko vmesnega letališča proti Evropi.

11. dan: Ljubljana

Še vožnja do Ljubljane, kjer zaključimo našo afriško avanturo.

Datum odhoda: 
od 29.okt.2022 do 08.nov.2022
Cene/Termini: 

Termin: od 29.okt.2022 do 08.nov.2022

Cena

3.290 € (najmanj 16 potnikov),

3.390 € (najmanj 12 potnikov),

3.490 € (najmanj 8 potnikov),

Število dni: 
11
Cena vključuje: 

Vključuje: mednarodni letalski prevoz, notranji let na Zanzibar, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, 8 nočitev v hotelih ali lodžih 3***/4****, obroke po programu (8 x zajtrk, 5 x kosilo, 5 x večerja), vse prevoze po programu s terenskimi vozili, kombiji, mini busom ali večjim avtobusom (odvisno od št. potnikov), vse oglede in safarije po programu, spremstvo slovenskega vodnika ter lokalnih spremljevalcev, zdravstveno in nezgodno zavarovanje;

Doplačilo po želji: enoposteljna soba 450 evrov, priporočljive napitnine 50 evrov;

Vizum: ob prijavi nam morate oddati fotokopijo potnega lista (veljaven vsaj še 6 mesecev), eno fotografijo in izpolnjen obrazec (doplačilo 50 USD); v primeru leta preko Nairobija kenijski tranzitni vizum (20 USD).

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Tanzanija in Zanzibar - 11 dni, zagotovljeno 29.10.2022

Sorodne destinacije

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon