Tirolska in Južna Tirolska v adventu, 16.12.2023

Cena od: 
159,00 €
Avtobusna potovanja
Božič in Novo leto
1. dan: Vožnja preko Koroške in naprej mimo Lienza. Prvi postanek bomo naredili v razstavno – prodajnem salonu tovarne sladkih dobrot Loacker. Njihove slaščice in čokoladne specialitete so znane po vsem svetu. Proizvajajo slastne napolitanke, čokoladne rezine in praline, ki so prava paša za oči in predstavljajo skupek slastnih okusov za praznične dni. Vožnja na Južno Tirolsko, kjer si bomo ogledali nekaj najpomembnejših deželnih znamenitosti, predvsem pa uživali v predprazničnih dobrotah, ki jih bodo domačini ponujali na uličnih božičnih sejmih. Postanek bomo naredili v mestecu Brixen (Bressanone), od koder so briksenški škofje pisali pomemben del zgodovine Slovencev. Naš postanek bomo namenili predvsem ogledu renesančno-baročne škofijske palače, kjer je zelo znan muzej jaslic. Sigurno bomo tu dobili kakšno novo idejo za domače jaslice. Po ogledu gradu se bomo odpravili naprej v Bozen (Bolzano), ki je prestolnica te severno – italijanske pokrajine, v svetu pa je najbolj poznano po svojem arheološkem muzeju, ki hrani slavnega ‘ledenega moža’, znanega pod imenom Ötzi. Sprehodili se bomo po mestnih ulicah, kjer se močno čuti mešanice nemško – italijanskih vplivov in se greli ob dobrotah, ki jih ponuja bolzanski ulični božični sejem, ki se odvija na glavnem trgu Walter. Prevoz do hotela v okolici Bolzana, namestitev, večerja in nočitev.
 
2. dan: Po zajtrku vožnja v Avstrijo, v tirolsko prestolnico Innsbruck. Ljudska pesem ga označuje s ‘čudovitim alpskim mestecem’ in če opazujemo staro mestno jedro skupaj z mogočnimi dvatisočaki v ozadju, se lahko prepričamo, da je to res. Kljub temu, da je mestece preraslo v mesto in pomembno športno središče, je še vedno ohranilo velik del svojega ‘cesarskega’ duha. Mestne ulice z bogatimi meščanskimi hišami, slavna ‘Zlata strešica’, katedrala sv. Janeza in Hofbug si za nekaj časa nadenejo praznične in bleščeče novoletne okraske. Po sprehodu skozi mestno jedro se bomo lahko ustavili na toplem napitku ter si privoščili dišečo slaščico… Po želji in za doplačilo se boste lahko z vzpenjačo Hungerburgbahn povzpeli visoko nad mesto, od koder je prelep pogled na celotni Innsbruck. Po ogledu vožnja v smeri proti Jenbachu. Naš zadnji postanek bomo naredili v mestecu Schlitters, kjer bomo pri družini, ki se ukvarja z izdelovanjem sveč, obiskali prodajno razstavni salon, ki je prava paša za oči. Možnost nakupa. Po ogledu vožnja preko Nemčije in mimo Salzburga nazaj v Slovenijo. Prihod domov v poznih večernih urah.
Datum odhoda: 
16.12.2023
Lokacija odhoda: 
Ljubljana
Cene/Termini: 

Cena po osebi od: 

pri udeležbi najmanj 45 oseb:159,00 EUR
pri udeležbi najmanj 30 oseb:194,00 EUR

Cena vključuje
prevoz s turističnim avtobusom,
zunanje oglede po programu,
vstopnino za ogled jaslic v Brixnu,
prenočitev z zajtrkom v hotelu turistične kategorije v dvoposteljni sobi,
turistično takso,
večerjo v hotelu,
turistično vodenje, organizacijo ter ddv.
Možno doplačilo na licu mesta
vzpenjača Hungerburgbahn, cca 11,40 €
Možna doplačila
ENOPOSTELJNA SOBA 35,00 EUR
Možni popusti
OTROK DO 12 L. NA DOD. LEŽIŠČU 5.00 %
Število dni: 
2

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Tirolska in Južna Tirolska v adventu, 16.12.2023

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon