Italija

Toskana - Andrea Bocelli poje pod zvezdami, 18.7.2024- zagotovljeno

Rojen leta 1958 na podeželju v idilični Toskani, je Andrea doštudiral pravo v Pisi. Njegova družina ni bila prav posebej glasbeno nadarjena, vendar pa mu je nudila vso podporo, ko je že kot šestletni deček...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
669,00 €
Avtobusna potovanja

1. dan: Ljubljana - Firence - Montecatini Terme     

Odhod avtobusa s parkirišča na Dolgem mostu ob 5. uri. Mimo Benetk in Bologne se bomo z vmesnimi postanki za kavo podali na pot proti Toskani. Pravijo, da je Toskana posebna v vsakem letnem času, še posebej privlačna je v poletnih jutrih, ko nas valoviti griči zazibajo v pravljico prostranih vinogradov, cipres in oljk. Naš cilj bodo danes Firence, toskanski renesančni biser. Nagovorili nas bodo trgi in ulice in seveda veličina moči družine Medici … Nad reko Arno se dvigajo mostovi, stolpi, kupole in palače. Sprehodili se bomo do stolnice, ki jo krasi značilna kupola iz opečnih strešnikov in belega marmorja, videli bomo zvonik in krstilnico, palačo Vecchio, medičejsko palačo Pitti in Uffici, zakladnico likovnih in kiparskih mojstrovin. Nekaj prostega časa nato pa vožnja v Montecatini terme. Namestitev v hotelu, večerja in prenočitev.

2. dan: Montecatini Terme - Lucca - Pisa - Lajatico

Po zajtrku se bomo odpeljali v ljubko Lucco, skrito za mogočnim renesančnim obzidjem. Sprehodili se bomo po tlakovanih ulicah, trgih in si v senčni promenadi privoščili kavo. Vožnja v nekoč rivalsko Piso, ki se je med pomorskimi silami merila celo z Benetkami in Genovo, danes pa sodobno univerzitetno mesto, kjer je prav tu pravo doštudiral tudi Bocelli. Sprehodili se bomo na Piazzo del Duomo, ki velja za enega največjih čudes v Italiji. Na prostrani travnati ravnini s čudovitimi srednjeveškimi zidovi v ozadju se v izredni arhitektonski harmoniji vrstijo stolnica, krstilnica, zvonik in pokopališče. Čas za kosilo, nato pa vožnja v hotel, kjer se bomo lahko osvežili. Pozno popoldan se bomo odpeljali proti Lajaticu, kjer se nam obeta nepozaben koncertni večer v gledališču na prostem. Po končani prireditvi vožnja v hotel, prenočitev.

3. dan: Montecatini Terme - Marina di Pietrasanta - San Gimignano - Montecatini Terme

Po malo kasnejšem zajtrku se bomo podali na obalo, kjer se bomo lahko sprehodili ali celo skočili v morje. Nekaj časa za kosilo, kavo … Vožnja v kamnito mestece sredi toskanskih gričev, San Gimignano. Pravijo mu tudi srednjeveški Manhattan, saj so plemiške družine nekoč tukaj gradile palače v obliki stolpov. Sprehod do mestnega trga s stolnico, ki je polna umetniških stvaritev. V poznem poletnem toskanskem popoldnevu si bomo privoščili sladko ohladitev, saj je prav tu doma svetovni mojster sladoleda! Vožnja v hotel, večerja in prenočitev.

4. dan: Montecatini Terme - Modena - Ljubljana

Po zajtrku vožnja v Modeno, kjer bomo obiskali hišo, ki jo je maestro Pavarotti imenoval dom. Zgradil jo je za prijatelje, poučevanje mladih pevcev in za uživanje v družinskem življenju. Po hiši se bomo sprehodili med njegovo zasebno zbirko spominkov, kostumov in nagrad, zbranih v njegovi dolgi karieri. Iz vsakega centimetra Pavarottijeve hiše vije njegova živahna osebnost, ki odseva v topli svetlobi slehernega kotička; od vzpenjajočega se atrija s številnimi pismi prijateljev kot so Frank Sinatra, Bono in princesa Diana, do masleno rumene kuhinje. Veliki mojster počiva v družinski grobnici, le nekaj kilometrov stran …  Postanek v rojstnem mestu nepozabnega tenorja in tudi Enza Ferarrija, kjer se bomo sprehodili do katedrale, se lahko povzpeli na stolp, do palače Ducalle. Prosto za kosilo, morda nakup balzamičnega kisa, nato pa vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Datum odhoda: 
18.7.2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana/Vrtojba/Sežana
Cene/Termini: 

Cena na osebo že od: 669€

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 669 EUR
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 699 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 749 EUR

V ceno je vključeno

prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu

2 x polpenzion 1 x nočitev z zajtrkom, (dvoposteljne sobe) v hotelu 4* z bazenom

prevoz s tramvajem v Firencah

vstopnico na koncert Andree Bocellija  z gosti ob njegovi 30. obletnici kariere (neoznačena sedišča)

vse zunanje oglede

osnovno nezgodno zavarovanje

spremstvo in organizacija izleta

Možna doplačila:

enoposteljna soba 95,00 EUR

vstopnine pribl. 30,00 EUR (Pavarottijeva hiša: 10,00 EUR, po želji katedrala in krstilnica v Pisi: 7,00 EUR, ostali muzeji okrog 10,00 EUR po muzeju)

Doplačilo na kraju samem:

mestna pristojbina pribl. 5,00 EUR.

Popust:

otrok do 12. leta na tretjem ležišču 25,00 EUR

Pomembno:

v primeru slabega vremena bo predstava prestavljena na naslednji dan. Dostop do prizorišča je omejen; poljska pot navkreber, približno 500 m. Organizator iz varnostnih razlogov odsvetuje obisk prireditve osebam z zmanjšano mobilnostjo, invalidom in nosečnicam oz. v svojih splošnih pogojih ne prevzema odgovornosti v primeru poškodb pri dostopanju v in iz gledališča.

Število dni: 
4

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Toskana - Andrea Bocelli poje pod zvezdami, 18.7.2024- zagotovljeno

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon