Italija

Toskana in otok Elba, 17.5., 20.9.2024

Toskana, dežela oljčnih nasadov in vinogradov, San Giminiano- mesto stolpov, srednjeveško mesto Siena, Elba- največji toskanski otok, mesto Firence- prestolnica umetnosti
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Cena od: 
299,00 €
Avtobusna potovanja

1. dan: Odhod v zelo zgodnjih jutranjih urah. Vožnja po Padski nižini proti Toskani. Najprej bomo obiskali zanimivo mestece San Gimignano, ki mu zaradi množice stolpov pravijo tudi srednjeveški Manhattan. Sprehodili se bomo po ozkih uličicah, med stolpi in po trgih, ki jih obkrožajo mestne palače in cerkve. Po ogledih bomo nadaljevali pot v očarljivo srednjeveško Sieno, ki je nenehno tekmovala s Firencami. Ustanovil naj bi jo Senius, Remov sin. Mestno srce je na krožnem trgu Piazza del Campo, prizorišču Palie – konjskih dirk, ki so najznamenitejša mestna prireditev. Tukaj izstopa mogočen stolp Mangia z mestno hišo, videli bomo katedralo ter številne palače. Po ogledu se bomo odpeljali do obale, namestitev v hotelu, večerja in prenočitev.

2. dan: Po zajtrku se bomo s trajektom odpeljali na Elbo, ki je največji toskanski otok. Notranjost otoka obiskovalcu ponudi nemalo prijetnih presenečenj. Visoki gorski vrhovi, panoramske ceste in idilična mesteca s promenadami so pravi raj za ljubitelje oddiha in sproščanja. Na otoku je ujetništvo preživljal vojskovodja Napoleon. Leta 1814 so ga Francozi, siti vojn brez uspeha, silili naj sklene mir s sovražnikom. Cesar se na prošnje ni odzval, bil je poražen in pregnan na Elbo. Po izkrcanju v mestu Portoferraio si bomo ogledali Napoleonovo vilo v San Martinu in se nato odpeljali na vzhodno obalo, kjer se bomo lahko seznanili z otoškimi minerali. Popoldne se bomo ponovno vkrcali na trajekt in odpluli v Piombino. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali v Firence, prestolnico umetnosti, muzejev in zibelko renesanse. Mesto deli reka Arno, preko katere se pnejo stari mostovi, nad njimi se dvigajo stolpi, kupole in palače. V mestni silhueti  dominira stolnica (Il Duomo) z značilno kupolo iz opečnih strešnikov in belega marmorja;  arhitekturna mojstrovina za vse čase! Poleg nje stojita zvonik in krstilnica. Najpomembnejše mestne stavbe so palača Vecchio, medičejska palača Pitti ter Galleria degli Uffizi, kjer hranijo svetovno pomembne likovne in kiparske stvaritve. Na mostu Vecchio še danes trgujejo zlatarji. Dan preživet v prestolnici, kamor so se zatekali  pomembnejši misleci, umetniki in znanstveniki, bo vse prehitro minil. V popoldanskih urah se bomo odpeljali proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Datum odhoda: 
17.5., 20.9.2024
Lokacija odhoda: 
Ljubljana, Vrtojba/Ajdovščina
Cene/Termini: 

Cena po osebi:

pri udeležbi najmanj 40 oseb: 299,00 EUR
pri udeležbi najmanj 30 oseb: 339,00 EUR

Cena vključuje

  • avtobusni prevoz na omenjeni relaciji,
  • vstopne mestne takse za San Gimignano in Sieno,
  • vožnjo s trajektom na Elbo,
  • dva polpenziona v hotelu turistične kategorije v dvoposteljnih sobah,
  • povratno vozovnico za tramvaj v Firencah,
  • turistično vodenje, organizacija ter ddv.

Obvezno doplačilo vodniku na poti

– turistična taksa v Italiji: 5,00 € / osebo

Možna doplačila
ENOPOSTELJNA SOBA 60,00 EUR
VSTOPNINA V MUZEJ MINERALOV 11,00 EUR
VSTOPNINA V NAPOLEONOVO VILO 7,00 EUR
Možni popusti
OTROK DO 12 L. NA DOD. LEŽIŠČU 5.00 %

Število dni: 
3

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Toskana in otok Elba, 17.5., 20.9.2024

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon