Toskanski biseri

Običajno si pričaramo podobe osrednje Toskane, kot klasično toskansko podeželje. Vendar je v tej priljubljeni turistični regiji nekaj več kot srebrno zeleni oljčni nasadi, poševna polja zlate pšenice, ki se...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Avtobus
Aktualna potovanja

Običajno si pričaramo podobe osrednje Toskane, kot klasično toskansko podeželje. Vendar je v tej priljubljeni turistični regiji nekaj več kot srebrno zeleni oljčni nasadi, poševna polja zlate pšenice, ki se nežno valijo v vetriču, obsijani vinogradi, čudovite renesančne vile in umetniško zasajena drevesa cipres. Pravi dragulji so zgodovinska mesta, ki so večinoma srednjeveške in renesančne časovne kapsule, čarobno prenesene v današnji čas.

1. dan: SLOVENIJA - SIENA - SAN GIMIGNIANO - CHIANCIANO TERME

Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja do znamenitega srednjeveškega mesteca San Gimignano. Zaradi številnih srednjeveških stolpov ga imenujejo tudi “srednjeveški Manhattan”. Sprehod po ozkih mestnih ulicah, obkroženih z najrazličnejšimi trgovinicami, ki ponujajo domače, toskanske specialitete. Po ogledu sledi obisk Siene, mesta, ki je stoletja tekmovalo s Firencami. Ogled znamenitosti: stolnica, palača Chigi, palača Piccolomini, polkrožni trg Piazza del Campo - srce Siene in prizorišče znamenite prireditve Palio, mestna hiša z muzejem Civico, stolp Mangia ... Pozno popoldan vožnja v Chianciano terme.

2. dan: ST. ANTIMO - MONTALCINO - PIENZA - MONTEPULCIANO

Izlet po južni Toskani. Številni vinogradi, opatije, zgodovinska mesteca na vrhu gričev in posebno toskansko ozračje bodo pripomogli k prijetnemu vzdušju. Najprej se bomo odpeljali do najstarejšega samostana v Toskani - Sv. Antima, ki ga je v 9. stol. ustanovil frankovski vladar Karel Veliki. Po ogledu nas bo pot vodila v Montalcino, domovino brunella, ki velja za najboljše toskansko vino. Sprehod po mestnem središču. Prihod v Pienzo v opoldanskih urah in ogled “renesančnega mesteca”, ki ga je dal zgraditi ustanovitelj ljubljanske škofije - Silvius Eneas Piccolomini, papež Pij II., na griču med dolinama Valdichiana in Valle dell’ Orcia. V popoldanskem času postanek še v enem „toskanskem biseru“ - v mestecu Montepulciano iz 16. stoletja, z značilno srednjeveško arhitekturo. Ob doplačilu degustacija odličnega vina “Vino Nobile di Montepulciano”. 

3. dan: CHIANCIANO TERME - FIRENCE - SLOVENIJA

Vožnja v prestolnico Toskane, Firence. Z ogledi srednjeveškega in renesančnega bisera bomo začeli ob cerkvi Santa Maria Novella  in se od tam podali proti mestu: Piazza del Duomo s krstilnico in izjemno katedralo Santa Maria del Fiore, Giottov zvonik, Dantejeva rojstna hiša, cerkev Sv. Križa. Ustavili se bomo na trgu Piazza della Signoria, ki ga krasijo številne palače in spomeniki, si ogledali cerkev Orsanmichele, značilen primer florentinske gotike in se med stebriščem palače Uffizi sprehodili do Ponte Vecchia - znamenitega mostu, ki vas bo pripeljal do palače Pitti. Za najbolj radovedne velja vabilo na  razgledno točko - Piazzale Michelangelo, od koder se odpre pogled na mesto, stolnico, cerkev sv. Križa, zvonik in reko Arno, ki se lenobno vije skozi mesto. V popoldanskih urah vožnja proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v poznih nočnih urah.

Datum odhoda: 
2022: 25. mar., 15. apr., 23. apr., 29. apr., 13. maj., 27. maj., 10. jun., 8. jul., 5. avg., 12. avg., 26. avg., 2. sep., 16. sep., 30. sep., 14. okt.
Cene/Termini: 

Za izračun cene nas prosimo kontaktirajte na info@marcopolo.si

 

 

Število dni: 
3 dni
Cena vključuje: 
 • avtobusni prevoz po programu
 • cestne in ostale pristojbine
 • 2 polpenziona v hotelu 3*
 • zunanje oglede po programu
 • spremstvo in organizacijo 
Doplačila: 

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 35 in 44 potnikov: 20 €
 • med 25 in 34 potnikov: 40 €

 

DOPLAČILA OB PRIJAVI:

 • enoposteljna soba 49 € 
 • degustacija vin in lokalnih prigrizkov pribl. 14 €

 

DOPLAČILA na poti:

 • turistična taksa v hotelu pribl. 2 € na osebo/na noč
 • cerkev sv. Križa 6 €
 • morebitne dodatne vstopnine
Popusti: 

otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 15 % 

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

Toskanski biseri

Sorodne destinacije

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon