TROPSKA KUBA - 29.4.2023 -zagotovljen odhod

Polja tobaka, cigare, revolucija, socializem, El Comandante Fidel Castro, Che Guevara, Hemingwayjev Starec in morje, peščene plaže, palme, Cuba Libre, Mojito, Daiquiri ... Veliko je razlogov, zakaj doživeti...
Vrsta ponudbe: 
Izlet
Prevoz: 
Letalo
Cena od: 
2.199,00 €
Potovanja po Svetu
Aktualna potovanja

Polja tobaka, cigare, revolucija, socializem, El Comandante Fidel Castro, Che Guevara, Hemingwayjev Starec in morje, peščene plaže, palme, Cuba Libre, Mojito, Daiquiri ... Veliko je razlogov, zakaj doživeti deželo, kjer se prepletajo tropska narava, socialistična ideologija in samobitna kubanska glasba v ritmih salse in rumbe.

Program potovanja:

1. dan: LJUBLJANA - BENETKE – MADRID - HAVANA| obrok na letalu
Polet iz Benetk preko mednarodnega letališča v Havano. Možnost organiziranega prevoza iz Ljubljane do letališča v Benetkah (doplačilo). Namestitev v hotelu.

2. dan: HAVANA | zajtrk, kosilo
Po zajtrku se bo naša kubanska avantura začela s panoramskim razgledom na zapeljivo  3-milijonsko karibsko prestolnico. Sledil bo ogled starega mestnega jedra Havane, ki je zaradi svojega bogatega kulturnega izročila uvrščena na seznam svetovne dediščine Unesco. Občudovali bomo cerkev sv. Frančiška Asiškega, živahno Plazo de la Catedral, se ustavili  v Muzeju ruma in si ogledali  palačo, kjer so prebivali guvernerji.  V lokalni restavraciji si bomo privoščili kosilo in  se odpravili  na ogled  dela mesta, kjer se bohotijo predsedniška palača, Capitol Nacional ter hoteli Inglaterra, Parqua Central in Plaza, kjer so se v času alkoholne prohibicije zbirali ameriški milijonarji, strastni hazarderji in mafijski voditelji. Obiskali bomo tudi bulevar Malecon, Trg Revolucije, kjer je imel Fidel Castro znamenite govore. Raziskovali uličice in avenije ter zagotovo obiskali tudi enega od znanih havanskih barov, kot sta Bodeguita del Medio, kjer so Hemingwayju pripravljali njegov najljubši mojito, ali pa bar El Floridita, kjer je posedal in pil najboljši daiquiri. Nastanitev v hotelu in nočitev. Zvečer ne zamudite svetovno znanega kabareta »Tropicana« (doplačilo).

3. dan: HAVANA – PINAR DEL RIO –VINALES – HAVANA | zajtrk, kosilo
Po zajtrku vožnja v Piñar del Rio, kjer po mnenju poznavalcev delajo najboljše kubanske cigare. Ustavili se bomo na farmi tobaka, obiskali tovarno cigar in nadaljevali pot v dolino Viñales, med apnenčaste gore zanimivih oblik, kjer si bomo ogledali tudi poslikano steno Mural. V kreolski restavraciji nas bo čakalo tradicionalno kosilo, nato pa spust in vožnja skozi indijansko podzemno jamo s kapniki. Povratek v Havano. Nočitev.

4. dan: HAVANA – GUAMA – CIENFUEGOS -TRINIDAD | zajtrk, kosilo, all inclusive
Zajtrk. Zapustili bomo severno obalo in se odpeljali proti karibski obali. Naš prvi postanek bo na polotoku Cienagi de Zapata  in si bomo v Guami  ogledali park krokodilov ter se  z motornim čolnom zapeljali do vasice v laguni, kjer je muzej na prostem s prikazom življenja nekdanjih domorodcev -Tainov. Po kosilu v lokalni restavraciji bomo nadaljevali vožnjo do Cienfuegosa, ki mu pravijo tudi biser kubanskega juga  si ogledali mestne znamenitosti ter nadaljevali do Trinidada, natančneje do polotoka Ancon, kjer sledi nastanitev v hotelu in večerja.

5. dan: TRINIDAD | all inclusive
Po zajtrku vožnja do  Manage Iznage, ki se nahaja v dolini sladkornih baronov in kjer se bomo pobliže spoznali  s posestvom enega izmed njih.  Tukaj še danes stoji razgledni stolp in del posestva. Sledil bo ogled Trinidada, slikovitega mesta, ki je uvrščeno tudi na seznam svetovne dediščine Unesco. Obiskali bomo mestni muzej »Cantero Palace« in »Casa de la Trova«, popili pijačo v značilnem baru “La Canchanchara”,  videli Plazo Mayor, cerkev sv. Trojice ter druge slikovite stavbe, ki dajejo dušo lepo ohranjenemu kolonialnemu mestu. Vožnja do hotela na kosilo in uslugo all inclusive. Popoldne bo dovolj časa za skok v toplo karibsko morje.

6. dan: TRINIDAD - TOPES DE COLLANTES - TRINIDAD | kosilo na poti, all inclusive
Po zajtrku v hotelu bo dan namenjen odkrivanju bližnjega gorovja Escamray. Zapeljali se bomo do nekdanjega sanatorija, od koder bomo pot nadaljevali v terenskem vozilu, nato pa se odpravili na pohod, poln doživetij, skozi deževni gozd, kjer se bomo spoznali z njihovo floro in favno. Pot se bo končala pri Topes de Collantes, kjer bo čas še za osvežilni skok v tolmun. Ob zaključku sprehoda sledi nagrada - kosilo s pogledom na zeleno okolico. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

7. dan: TRINIDAD - SANTA CLARA - VARADERO | kosilo na poti, all inclusive
Po zajtrku se bomo poslovili od Karibske obale in se odpeljali do mesta Santa Clara, ki je bilo prizorišče zadnje bitke Castrovih upornikov. Sprehodili se bomo do mavzoleja Ernesta Che Guevare in njegovih tovarišev, ki so bili ubiti v Boliviji. Čaka nas kosilo in nadaljevanje poti po centralni avtocesti proti Atlantski obali vse do polotoka Hicados in do hotela, kjer sledi nastanitev in večerja.

8. in 9. dan: VARADERO | all Inclusive
Dneva bosta namenjena individualnim ogledom ali počitku in poležavanju na eni izmed lepih peščenih plaž, obdanih s tropskim rastjem. Možnost obiska delfinarija, plavanja s delfini ali celodnevnega izleta na bližnje otoke (doplačilo).

10. dan: VARADERO – HAVANA | zajtrk, obrok na letalu
Po zajtrku bo čas za zadnje kubanske sončne žarke, nato pa odhod proti letališču v Havani. Let proti Madridu je predviden v popoldanskih  urah.

11. dan: MADRID– BENETKE - LJUBLJANA |
Nadaljevanje leta proti Benetkam. Po pristanku možnost organiziranega prevoza do Ljubljane (doplačilo).

Datum odhoda: 
29.4.2023 - ZAGOTOVLJEN ODHOD
Lokacija odhoda: 
Ljubljana/Benetke
Cene/Termini: 

29.4.2023 - ZAGOTOVLJEN ODHOD
Cena na osebo že od: 2.199€

Število dni: 
11 dni
Cena vključuje: 

V ceno je vključeno
povratni letalski prevoz Benetke – Madrid - Havana,
stroški letaliških in varnostnih pristojbin,
1 kos oddane prtljage in 1 kos ročne prtljage,
avtobusni prevozi, obroki in ogledi ter vstopnine po programu,
9 nočitev v hotelih 4* in 5* v navedenih mestih v dvoposteljnih sobah,
lokalni angleško govoreč vodnik,
slovenski vodnik,
stroški organizacije potovanja
Obvezna doplačila (ob prijavi):
kubanska turistična kartica 40 EUR/osebo
Možna doplčaila (ob prijavi):
za skupino med 20 – 29 oseb: 80 EUR/osebo
enoposteljna soba 320 EUR/osebo
povratni prevoz Ljubljana – Benetke 70 EUR/osebo
(vodniku na poti):
napitnine lokalnim vodnikom in voznikom pribl. 45 EUR/osebo
kabare »Tropicana« 110 EUR/osebo
plavanje s delfini 95 EUR/osebo
celodnevni izlet s katamaranom 105 EUR/osebo
Cena ne vključuje:
navedenih doplačil
pijač pri obrokih
izletov in drugih storitev po osebnih naročilih

Opomba: ob prijavi je potrebno predložit kopijo potnega lista

Preveri ponudbo tudi na Booking.com

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo):

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI:

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

TROPSKA KUBA - 29.4.2023 -zagotovljen odhod

Sorodne destinacije

Imam super moč, 
zato boste prvi obveščeni o
najboljših ponudbah!

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na e-novice TA Marco Polo d.o.o.!

Prijavite se zdaj!

Prijava na e-novice

Hvala prijateljem!

Podarite doživetja, razvajanja, avanture, spomine!

Darilni bon

Podarite darilni bon